• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,940
I tak, nakon puno istih rasprava i detaljiziranja, opet smo na početku, znači nismo naučili kako točno počne puniti takav alternator, kako se održava punjenje i kako se regulira. Znači trebali bi opet u tu temu sve ispočetka, sve dotle dok i od zadnjeg novog vlasnika, takvog starog traktora, ne napravimo majstora za struju i alternator.

Najkrače, žaruljica pokrene punjenje, ako dođe u "recimo tamni spoj" što bi značilo da na nju dolazi jednaki napon "s obje strane" kroz nju ne protječe nikakva struja. Ako se ta dva napona počnu razlikovati, nešto kao jedan je 14 V, a drugi 9,8 V, žaruljica tinja i to je signal za naše oko, da nešto nije dobro. I tako dalje. Tko želi više znati bilo bi dobro čitati, ima se što.

mario1511

Član
Tu od
20 Lip 2023
Poruka
200
Kako funkcionira paljenje na dugme..na ključ znam da je grijanje u ljevo a u desno hladni start.
A kako ovdje funkcionira hladni start i kad se grije

Prilozi

• IMG_20230727_173833.jpg
    IMG_20230727_173833.jpg
    25.3 KB · Pregleda: 38

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,699
Jedno od ova dva je najvjerojatnije sirena pa predpostavljam da grijača nema.

Ali isto tak je moguče da je taj jedan neko spojil za grijač, ako je tak to odmah preradi da nebi doslo do požara jer je to preslabi prekidač za grijač.

mario1511

Član
Tu od
20 Lip 2023
Poruka
200
možda je ovo drugo za grijanje
Je da za grijanje..sad mene zanima kad bi trebao paliti kada grijem a kako hladni start..treba li kad grijem držati oba dva dugmeta kad palim ili kad se ugrije pustiti pa samo dufme za palenje

Luka93

Aktivni član
Tu od
14 Lip 2020
Poruka
129
Šta kažete na stanje filtera nakon 15 godina?

Prilozi

• IMG_20230729_152108.jpg
    IMG_20230729_152108.jpg
    40.9 KB · Pregleda: 37
  • IMG_20230729_152113.jpg
    IMG_20230729_152113.jpg
    40.5 KB · Pregleda: 36

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,699
I onaj ključ 17 za bicikline me bode u oko, a gde ti je 19 za lajtung?

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
236
Niš posebno, tak malo lamentacije o kvaliteti i dimenzijama novih dijelova. Kad sam osposobljavao 533 ove zime, bila je puknuta sajla za okretaje pa sam kupio 2 nove (tj. jednu stari za FE35 i ja za ovog). I onda po navojima ni jedna ne paše na ništa. Nekako sam od 3 bužira i dvije sajle složio jednu kombinaciju za njegovog (stari bužir). A meni je ostao jedan bužir sa plastičnim maticama i da se ubiješ nikako zašarafiti onu na strani mašine, valjda je mikron falio da navoj primi pa sam odustao od toga. I onda sam danas opet dobio napadaj inspiracije i opet pokušao. I za vraga, od prve je ulovio navoj pa sam tako ko sivonja na silu našarafio do kraja, vjerojatno se navoj urezao u plastiku. Možda je temperaturni mikroutjecaj povećao maticu...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,699
Kakvi jesu da jesu ti naši Ferci još deset let se budu koturali cestama, a i dulje bi samo da ih imamo sa čim popraviti

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Daleko od toga da ne budu, ali tko može bolje svakako bi trebao, prvenstveno radi sebe i zdravlja.
Čisto radi fore, danas frknuo remen na 549, 3.5 eura nepunih, prije mjesec-dva za JD, 40tak🤣

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,658
Pukla su mi 2 lajtunga na dizama na IMT 539. Od toga jedan u jednu nedjelju u pet sati v jutro nadomak Bjelovara gda sam išel po sjetvospremač. Sreća kaj je bila garnitura doma v rezervi, kaj sam imal telefon kraj sebe i kaj mi je imal tko dopelati.
Poslije toga sam prema savjetu stavil na lajtunge špangice kaj su ih povezale skupa i od toga više nije bilo problema. Vibracije i valjda zamor materijala čine svoje, a i kvaliteta novih dijelova je upitna. One koje sam mijenjal bili su originalni, sudeći po boji.

Najnoviji postovi

Na vrh