Djelova ima kakvih ima, ja danas došel u dučan po lajtung, veli mi ima set od tri komada 9,75€Niš posebno, tak malo lamentacije o kvaliteti i dimenzijama novih dijelova. Kad sam osposobljavao 533 ove zime, bila je puknuta sajla za okretaje pa sam kupio 2 nove (tj. jednu stari za FE35 i ja za ovog). I onda po navojima ni jedna ne paše na ništa. Nekako sam od 3 bužira i dvije sajle složio jednu kombinaciju za njegovog (stari bužir). A meni je ostao jedan bužir sa plastičnim maticama i da se ubiješ nikako zašarafiti onu na strani mašine, valjda je mikron falio da navoj primi pa sam odustao od toga. I onda sam danas opet dobio napadaj inspiracije i opet pokušao. I za vraga, od prve je ulovio navoj pa sam tako ko sivonja na silu našarafio do kraja, vjerojatno se navoj urezao u plastiku. Možda je temperaturni mikroutjecaj povećao maticu...
To definitivno, nema govora o tome.Daleko od toga da ne budu, ali tko može bolje svakako bi trebao, prvenstveno radi sebe i zdravlja.
Joj najte lajtung z nutra polirati, bude plavac previše brzo pretrčal kroz zavoje, nebude se dosta zagrijaj na potrebnoj mu hrapavosti, pa motor bude kaškjucal i štucal. Bitna je unutrašnja hrapavost lajtunga, koja termički sredi parafin i farbu, a doda i okretni moment 🙃Kupljenec jel imas koju sliku lajtunga iznutra? Zanima me jel poliran ili je samo pigan....za bolji protok ...
Paljenje na tipkalo, taster, gumb, funkcionira jednako kao i na bravu s ključem. Pritiskom na taster pošalješ struju na 50 od automata anlasera. Dok držiš pritisnuto - vergla, pustiš, prestane verglati.Kako funkcionira paljenje na dugme..na ključ znam da je grijanje u ljevo a u desno hladni start.
A kako ovdje funkcionira hladni start i kad se grije
Aspen nafta?Nema plavoga, samo profi nafta za profi traktor🙂👍🍺