• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,259
Promenio sam komplet kvačilo na imt 533 (jednostepeno je). Ispočetka sam jedva prbacivao, nikako da odvoji. Kaže majstor novo pa dok ne nalegne i kad puštaš odmah uhvati - trzne. Poslije par sati rada, počeo je da odvaja normalno, ali svaki put zatrza, odnosno trzne kad puštaš, nema onoga da polako hvata. Takođe poslije nekih 25-30 sati rada kad stisneš kvačilo nešto tiho pišti-lagano kao da škripi, dovoljno je samo malo ga dirnuti nogom, odmah se čuje taj zvuk.
Šta bi moglo biti i šta raditi?

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
849
Kak bi rekli po domaći , druk-ležaj.....Pa nije valjda da kod polovljenja traktora niste zamjenili novi druk-ležaj?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Najvjerojatnije je savinul lamelu kod sastavljanja.
Jednostepeno odvaja uvijek bez brige, nema kaj naljegati. Zato i trza i to nebu nikad naleglo.
Potisni ako je stavil novi nije ništ novoga da nakon par sati počne šumeti, ponekad je bolje ostaviti starog nego stavljati ove današnje nove.

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,259
Pa šta mi je činiti? Koliko to tako može gurati, pošto mi baš treba traktor narednih 10-15 dana. Nije u u teretu, najteži mu je posao atomizer i plug za progrtanje krompira. Dnevno radi 2-3 sata.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Ma išlo bu to i duže samo kaj je tak teško raditi.
Možda nije lamelu savinul, možda samo nije dobro poštelal capice.
Kaj god da je nema se kaj bolje pokvariti ili napraviti neki veči lom. Radi tak pa dok obaviš posel i majstor uhvati vremena.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,550
sad sam na nekih 3ha i jedna livada za sijeno...uz posel mi je i to previše...polako ni to ne stižem :confused:

Najnoviji postovi

Na vrh