• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,372
Pozdrav, nemam namjeru gaziti bilo čiji stav, jer nemam pojma u kojoj mjeri bilo tko od Vas ima iskustva s takvim "prekidačima mase". Uglavnom smo ih mi tako zvali.
Iz iskustva znam da su najrobusniji i najdugovječniji originalni, koji su ugrađeni po nekim ruskim traktorima. Slične njima, ali puno snažnije, sam imao ugrađene na tehnici koju sam nekoliko godina održavao. Ne mogu se sjetiti da bi se bilo koji ikada raspao, da bi otkazao. Nisam rusofil, ali to su jedni od najrobusnijih prekidača mase. Nemam pojma kako bi ostali traktoristi u današnje vrijeme došli do takvih originala.
Također sam se desetak godina s prijateljima bavio izradom i opremanjem "trkačih automobila". Postoje jasni i strogi pravilnici koji diktiraju i obavezno postojanje glavnih prekidača, koji se može aktivirati i na sajlu. Njihova je mana da bi možda za traktore bili preslabi. Možda se i u tom grmu skriva zec, ako netko u dobroj namjeri na svoj traktor ugradi prekidač krive namjene - nedovoljne snage.
Ali ako je neki model u prodaji za ugradnju na traktore, a plastika mu je kao margarin, kontakti su bez dovoljnog presjeka, bez srebra, koji se više međusobno zavaruju i lijepe nego dvije žvakače gume, e onda traktorista u najboljoj namjeri ima največi problem u takvoj "mini" iznenađenja.
Ja sam profesionalno deformiran, ali ne želim nikoga od Vas savijati, ili silovati svojim stavovima. Ja ih samo kao riječi bacam u vjetar, a on kamo i kome ih odnese ;)

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
859
Ruski GOST standard je zbog svoje veće dimenzioniranosti upravo zbog zbog toga nenadjebiv

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,767
Kad pljune ulje na ventilu pritiska zraka, je li dovoljno promijeniti karike ili sklop kompresora, ili bolje staviti novi kompresor?

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,059
Probaj malo pohonovati cilindar i staviti nove karike. Na mojemu fergiću je to uspjelo i više ne gura ulje u bocu za zrak. Bilo bi dobro da i složiš da ne nabija zrak u bocu nego da zrak izlazi van. Tako se kompresor manje troši kad se već ne može isključiti.

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,767
Da ne nabija zrak šta nije dovoljno naviti onaj priključak za pumpanje guma na ventilu pritiska?

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,151
Kad pljune ulje na ventilu pritiska zraka, je li dovoljno promijeniti karike ili sklop kompresora, ili bolje staviti novi kompresor?
Možda bi bilo dobro da se provjeri usisna cijev kompresora, onaj gumeni dio od filtera zraka. Još treba vidjeti dali nije zaprljana gornja mrežica filtera zraka.
Ako je prljav usis zraka kompresor će kroz karike vući ulje od centralnog podmazivanja, tj. motorno ulje.

Scukaf

Dobro znana faca
Tu od
31 Sij 2022
Poruka
179
Dobro misliš, ja osobno ti na uho nebi štel štelati da nebi bilo kasnijih problema.
Po mojem, za tu pumpu i za taj motor bi bilo najbolje da pumpa ide na stol.

ima li tko za preporuku nekog dobrog majstora koji bi to mogao poštelati da je u ili u blizini ZG-a?

Scukaf

Dobro znana faca
Tu od
31 Sij 2022
Poruka
179
i mislio sam na njih, to mi je nekako bio prvi izbor. Ali kako to obično biva, neki sam dan u neobaveznom razgovoru čuo da ne rade sve, samo pojedine pumpe za neke marke automobila. Sad, je li to istina ili nije - ne znam. Probat ću ih nazvat pa sve saznam is prve ruke.

Tnx. (y)

MIRO S

Novi član
Tu od
4 Sij 2025
Poruka
2
Ima li netko u grupi bas šemu instalacije za IMT 539

Posljednje uređivanje od moderatora:

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,767
Imam takvu kabinu na 533:
1000033882.jpg
Zanima me proizvođač, i koji prednji nosači kabine i podnice odgovaraju.

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,767
Nov sam tu pa nemogu pronači sve sto sam našao je od 533 trebam od 539
533 i 539 imaju sličnu instalaciju, razlika je samo dinamo kod 533, alternator kod 539.

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
336
Prosim majstore, vidim i čitam da ih ima na forumu, za savjet: IMT 539 pumpa vode, još nisam riješio jer mi je problem naći pumpu sa remenom 17, ferđo 8o. godište, bila dinama pa sam poslije ugradio alternator. Nešto imaju, ali nemam pojma što kupiti: Turska, Indija, Vin-prom, Tešanjka? I još nešto, pumpe sa remenom13 25 - EUR a sa remenom 17 preko 50 EUR? To mi namjerno delaju ili je to svima tak?:confused::confused:

Najnoviji postovi

Na vrh