• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,940
Takvu istu 2000A sam ja ugradil više puta, čak i neki dan sam jednu ugradil.
Gde god je motor bil dobar, grijač ispravan, elektropokretač i kablovi imali dobar spoj, pa je palil na zub ili dva, sklopka je izdrzala godinama. Gde je trebalo dugo kurblati rastopila se.

Nije sreča ali bolje i takva nego nikakva, za silu se uvijek na brzaka može kratko spojiti dok se ne nabavi druga ili bolja

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,539
Takvog oblika, ne nužno i istog proizvođača imam preko 10 godina na tri traktora i nikakvih problema za sad, isto kao i kod drugih kojima sam ih ugradio. Naravno da dijelovi koje danas kupujemo nisu nešto ali gdje i naći bolje?

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,868
Ako se dugo anlasa pregori. Meni je jedna zbog toga otišla. Rastavil sam ju da joj vidim dušu, a tamo jad i bijeda. Slabi kontakti sa jako malom površinom nalijeganja. Kakvi novci takva roba. Negdje je kolega ZJ objavil sliku sklopke kakvu on ima na Štorkanu. To je sklopka koja traje dulje nego traktor. Samo kaj ih nema nigdje za kupiti.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,539
Ja sam kupio u lokalnom dućanu i uvijek uzimam one koji su čim većih gabarita jer očekujem da će i unutra biti veći kontakti, nisam još na sreću ni jednu otvarao. Dobro znam da su danas kontakti puno manji jer kad mijenjamo neki sklopnik ili bilo što koje je staro 50 godina sa novim, ovo novo je ko igračkica, nekad su kontakti bili ko novčići veliki a sad su ko nekad na pomočnim kontaktima.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,035
Poštovani, kao što je ranije več netko i spomenuo, takvi prekidači budu služili uvijek dok su motori, anlaseri i akumulatori dobri.
Ako se loš motor, bez kompresije mora verglati, do iznemoglosti, anlaser se počne "topiti od miline", akumulator se bori za goli život, naravno da onda i "takav" prekidač u lancu može nastradati. Slično je i dok ljudi daju transfuziju preko onih tankih produžnih kablova, kao za sviječice. Takvi kablovi se užare, a motor ne dobiva dovoljnu količinu "energije".
Istina je da su novo proizvedeni prekidači jad i bijeda, ali ako nekome spašavaju imovinu, traktor onda vrijede svakog centa. Bolje ih je imati, nego ne.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,623
Nebi rekao da su novi prekidaci jad i bijeda, mozda ovi za 10€

Ovakav je skuplji ali vjerujem da je i kvalitetniji barem za toliko koliko je skuplji.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,035
Pozdrav, nemam namjeru gaziti bilo čiji stav, jer nemam pojma u kojoj mjeri bilo tko od Vas ima iskustva s takvim "prekidačima mase". Uglavnom smo ih mi tako zvali.
Iz iskustva znam da su najrobusniji i najdugovječniji originalni, koji su ugrađeni po nekim ruskim traktorima. Slične njima, ali puno snažnije, sam imao ugrađene na tehnici koju sam nekoliko godina održavao. Ne mogu se sjetiti da bi se bilo koji ikada raspao, da bi otkazao. Nisam rusofil, ali to su jedni od najrobusnijih prekidača mase. Nemam pojma kako bi ostali traktoristi u današnje vrijeme došli do takvih originala.
Također sam se desetak godina s prijateljima bavio izradom i opremanjem "trkačih automobila". Postoje jasni i strogi pravilnici koji diktiraju i obavezno postojanje glavnih prekidača, koji se može aktivirati i na sajlu. Njihova je mana da bi možda za traktore bili preslabi. Možda se i u tom grmu skriva zec, ako netko u dobroj namjeri na svoj traktor ugradi prekidač krive namjene - nedovoljne snage.
Ali ako je neki model u prodaji za ugradnju na traktore, a plastika mu je kao margarin, kontakti su bez dovoljnog presjeka, bez srebra, koji se više međusobno zavaruju i lijepe nego dvije žvakače gume, e onda traktorista u najboljoj namjeri ima največi problem u takvoj "mini" iznenađenja.
Ja sam profesionalno deformiran, ali ne želim nikoga od Vas savijati, ili silovati svojim stavovima. Ja ih samo kao riječi bacam u vjetar, a on kamo i kome ih odnese ;)

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
617
Ruski GOST standard je zbog svoje veće dimenzioniranosti upravo zbog zbog toga nenadjebiv

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,384
Kad pljune ulje na ventilu pritiska zraka, je li dovoljno promijeniti karike ili sklop kompresora, ili bolje staviti novi kompresor?

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,868
Probaj malo pohonovati cilindar i staviti nove karike. Na mojemu fergiću je to uspjelo i više ne gura ulje u bocu za zrak. Bilo bi dobro da i složiš da ne nabija zrak u bocu nego da zrak izlazi van. Tako se kompresor manje troši kad se već ne može isključiti.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,384
Da ne nabija zrak šta nije dovoljno naviti onaj priključak za pumpanje guma na ventilu pritiska?

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,985
Kad pljune ulje na ventilu pritiska zraka, je li dovoljno promijeniti karike ili sklop kompresora, ili bolje staviti novi kompresor?
Možda bi bilo dobro da se provjeri usisna cijev kompresora, onaj gumeni dio od filtera zraka. Još treba vidjeti dali nije zaprljana gornja mrežica filtera zraka.
Ako je prljav usis zraka kompresor će kroz karike vući ulje od centralnog podmazivanja, tj. motorno ulje.

Najnoviji postovi

Na vrh