• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Zato ja nikad ne punim akumulator sa punjačem, akumulator se puni na vozilu (ako su ispravni elementi z a dopunjavanje ).
Kad rikne kupim novi!:cool:

vlatkomačak

Novi član
Tu od
2 Ruj 2023
Poruka
1
kako upalit imt 533 krenem da ga palim neće ni da vergla samo de čuje tk i to je to ima li tko savjet pokušao sam i na alanser no nisam uspio sad ne znam moze li na guranje dali su otišli grijači promjenio sam osigurače no strah me da je otišao alanser✌️

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
284
Riknul akumulator Schneider 12 v 100ah na imt 549, molim znalce sa foruma savjet koja marka jeftina a dobra iste snage, ako tako nešto postoji. Dvoumim između Vesna, 4-Max, Tractor master (navodno Yuasa).
Ima i boljih za te novce ali ne šalju dostavnom službom.

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
284
koliko je izdržao?
4 godine.
kakvi su ovi AGM akumulatori navodno treba posebni punjač za njih ali su kao jako kvalitetni osim što im je trajanje 5 godina, mada i obični ne traju duže.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Akumulatori su ti jednako dobri ili loši.
O kakvom posebnom punjaču pišeš, budeš ugradio nekakav NASA punjač na traktor umjesto dinama ili alternatora?
Sve ovisi kako nečiji motor lako ili teško pali, te da li se akumulator u radu ispravno puni. Kraj filozofije.
Kao što ti je @MUHA sugerirao, kupi akumulator istih karakteristika, s najdužom garancijom. To je sva mudrost.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Iluzorno je očekivati da se akumulator dostatno puni , ako traktor ne može ni upaliti.
A da , ovo je tema o IMT traktorima. 😁

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,772
koji bi napon trebal izmjeriti da vidim ako alternator dobro radi? ako smanjim gas na nekih 800 okretaja pali mi se lampica pa da provjerim da je sve ok sad kad je još toplo vrijeme...539 je u pitanju...

Posljednje uređivanje:

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,772
da alternator...čital nekaj drugo i onda napišem anlaser hahah

ok, našel sam...14.4 bi moralo biti ako je sve ok... da ispravim onda prijašnje pitanje...kolko bi bilo još prihvatljivo ako alternator nije najbolji?

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Sve preko 14 do 14,5-6 je ok.
Nema tu da nije najbolji ili oslabi, on ili fila ispravno, ili ne fila ili prefilava

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,772
Cudno mi je da cim smanjim gas na nekih 800 okretaja mi upali lampicu...pa sumnjam da.mozda nekaj nije dobro...bum zmeril pa bum videl kaj bude pokazalo...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Nema to veze, premali mu je broj okretaja pa izgubi pobudu.
To sam na više njih videl i radili su tak još godinama.
Ali izmjeri ti obavezno za svaki slučaj.

Najnoviji postovi

Na vrh