• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Dolazi vrijeme za generalku na 533 pa me zanima je li se kupuju dijelovi odvojeno ili postoji set za 533?
Nikakav set ne kupuj.
Motor prvo treba rastaviti, a onda kupiti potrebne dijelove.
Nemaš pojma jel unutra radilica stari ili novi tip, nemaš pojma jel na std ili je več brušena, kad rastaviš možda se odlučiš da ostaviš cilindre i samo ih probušiš na 91.5, nemaš pojma kaj je sa glavom, možda je pukla......

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Do sada je radilo bez problema. Idem opet vidjeti cijev.

Problem riješen, gornji dio odnosno filter se spustio do kraja i zatvorio dovod zraka u cijev. Digao sam filter i sada kazaljka ide do kraja.

Posljednje uređivanje:

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Pa vidjeli ste da sam pitao prvo za generalnu, s obzirom da njemu treba generalna jer motor dimi na odušak i baca ulje ali i dalje je bio dobar. Čim sam vidio da gubi snagu rekao vrijeme je da se krene. Kada ono šipak, ja maknuo cijev za zrak a traktor grmi. Rekao kada ću ja poderati taj traktor. Nikako da stane.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Kada je kupljen prije 20 godina zanimljivo je da je bio je sav crn od ulja. Sjećam se da sam ga brisao da ljepše izgleda. Do prošle godine nije dimio na odušak sada se vidi da malo dimi. Volio bi napraviti generalku na njemu jer kakav bi onda bio sa repariranim motorom kada je sada vrlo dobar i pun snage. Po ljeti normalno pali iako je akumulator već pri kraju ali po zimi mora doći novi akumulator jer teško pali. Ali generalka dođe kao polovni 533 pa čak razmišljam sam sa prijateljem napraviti generalku ali neću ga otvarati dok stvarno ne izgubi snagu.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Pitanje svih pitanja. Za izmjenu ulja na imt 533,ispustiti hladno ulje ili zagrijati pa ispustiti 🤔

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Pa koliko znam bolje je toplo ugrijano, i dobio sam savjet da prije novog ulja ulijem pola litre dizela da ispere motor. Pa ću možda tako na jesen napraviti.

Lee Champa

Ako naleti neki motor a da je blizu mene moguća da ga kupim, pratim to. Ali bilo bi bolje kupiti motor kojem ne treba generalna, samo zamjeniš.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Pa čovjek kaže da tako radi više ljudi i on sam i da problema nije bilo.

Zagrijano ulje, da je radio pola sata. Tako sam ja radio, ne da ključa, ali ne vidim razliku da je ulje 50 stupnjeva ili 80.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Nakon koliko točiti novo? Mislim koliko ostaviti da se cijedi? I u filter točiti ulje ili ne?

Najnoviji postovi

Na vrh