• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Kakva sila mora bit da se u ovoj močvari mora okrenut zemlja? Nisam niš previše gledal, vjerojatno je sprdnja nekakva. Nadam se...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Meni to isto nikad nije bilo jasno da neko nekaj forsira, pa ima dana da se napravi, nije posel zec da bu pobegnul.
Isto ko kad neko dela u nedeljom, pa kakva to sila mora bit? Svi gledaju samo na profit neki, a sve nas čeka 2m dubuka jamica.
Dali su ljudi gladni love tak ili kaj, ili se nisu nadelali preko tjedna pa im svejedno onda.
Ja u nedjelju ni traktor ne perem, a kamoli da bi kaj delal snjim.
Nikad ali nikad nisam shvatil ekipu kaj dela nedeljom traktorima.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,725
Ja delam cesto i u ned s traktorom..pogotovo kad je trava u pitanju ..okretanje sijena...ne stignem uz posel...al pokusavam vecinom ne palit u nedjelju..al vrlo rijetko da cijelu nedjelju bar nekaj ne radim...trenutno neide drugacije .

Da nadopunim post..svakak nema te sile da idem nest radit kad nema smisla...a ovo mi je glupost makar je napravljeno za zafrkanciju...

Posljednje uređivanje:

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Ne, meni je najbolje nedjeljom bilo radit jer mi je bio jedini slobodan dan od posla, sad ni to jer sam u 4 smjene. Mir, nitko te nedjeljom ne treba za nista. Predivno je bilo radit i nikakvo bice nece bit ljuto ako se posteno radi nedjeljom. Ne smije se o religiji i politici na forumu pa bih rado prestao. Da se vratimo na temu, makar niti ni tema, mozda ce nasi moderatori preselit u video isjecke ili u birtiju, grijeh bi bio samo obrisat. Da nastavim, ne vidim nikakvu opravdanu potrebu sa plugom ic u ovo. Tu se izorat ne moze sa tim traktorima, da ne govorim o bilo kakvoj kvaliteti oranja. Ovo je suludo, pod uvjetom da je posao pripreme tla. Ako je zezanje, to podupirem svakako. Poslije se svi smiju, odojak se okrece, a racun placa ovaj sa 539, pod uvjetom da je tak. Sila koja mora bit za ovo orat ne postoji jer taj posao ne valja sa tom opremom. Sumu bih nekako probao opravdat, iako sigurno nije mi ni na kraj pameti ic u nju po ovakvom blatu, ali da se mora radi nevjerojatnih okolnosti, bih jer to nije uzaludan rad. Imam izvuceno drvo. Ovdje nemam izoranu njivu sa tom opremom.

vikendpoljo

Aktivni član
Tu od
2 Tra 2023
Poruka
83
Meni to isto nikad nije bilo jasno da neko nekaj forsira, pa ima dana da se napravi, nije posel zec da bu pobegnul.
Isto ko kad neko dela u nedeljom, pa kakva to sila mora bit? Svi gledaju samo na profit neki, a sve nas čeka 2m dubuka jamica.
Dali su ljudi gladni love tak ili kaj, ili se nisu nadelali preko tjedna pa im svejedno onda.
Ja u nedjelju ni traktor ne perem, a kamoli da bi kaj delal snjim.
Nikad ali nikad nisam shvatil ekipu kaj dela nedeljom traktorima.
Išao bi i ti nedjeljom da moraš, bez brige.

vikendpoljo

Aktivni član
Tu od
2 Tra 2023
Poruka
83
Evo moj primjer, moj prvi posao od 8 do 20 svaki dan, svaka subota radna. Država u recesiji, normalnog posla nigdje bez jako debele špage. Kod kuće tri člana obitelji ovise o tebi. Nedjeljom sam orao, sijao, kosio, spremao drva... Gdje je tad bio bog da mi da malo vremena?

Danas je na sreću bolje, normalna firma, neradne subote, dobra plaća.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
@vikendpoljo savrseno si objasnio. Recimo sad nasi poduzetnici uvoze ljude i, iskreno, meni je to dobro jer znaci da ja mogu malo birat. Nema vise toliko ovakvih stvari, da doslovno radis i spavas. A radit moras da bi jeo. Od socijalne pomoci je jako tesko jest, svaka cast svima. Jest se i moze, ali zaboravi na bilo sto drugo. Da se razumijemo, radit 12 sati, da, ali mora bit ludo dobra placa. U onoj ogromnoj krizi, 12 sati je bilo 6000 kuna i to ako. Negdje ni 5000. Pricam o sljakerskim poslovima. Badava skola, nisu svi za fakultet i mehanicara. Takoder sam vidio decka kak alternator, novi, u servisu, montira na auto sa udarnim na zrak. Puklo kuciste, alternator ne puni. Malo odvije da vise nije kratki spoj, dobro je, vozi. Sad ti meni reci kak da ja takvom dam da mi dira auto? Kak da mu dam repariranu turbinu? Tak i Kupljenec, on je majstor i svoj posao radi dobro, zato ga sef plati i sigurno zadovoljava jer inace bi dobio otkaz. Isto ja na svom poslu, skroz isto tak. Onaj moj primjer gore nikad nece naucit. Takve stvari se ne uce, to moras imat u glavi. Alternator novi kostaaaaaaa. Da ne govorim o sjenu, zastiti, a tek hranjenju zivine i dojenju... to je vec u sferi disanja. Ako radim posteno, ne zelim zlo nikome, nitko to nece zamjerit. I molim strucno osoblje da ne obrisu postove nego da ih premjeste. Hvala.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,679
Pa taj još nije odustal. Još mu fale samo pare, ideja i pameti ima i za izvoz. Jednu tvornicu su uništili i ve bi gradili istu takvu sa tuđim penezima. Malo se čudim kaj mu to ne polazi za rukom, a čovjek u najboljim godinama za business.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Ako ništ drugo produžil je mit o malom crvenom traktoru koji je u ono vreme moderniziral poljoprivrednu proizvodnju i spasil mnoge naše očeve i majke od muka u kojima su oni hranu proizvodili.
Najvjerojatnije od toga ništ ali Perica bu ostal zabilježen u povjesti kao posljednji boem IMT-a

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ali daj za boga miloga kad se drugi put čuješ s njim reci mu da ima i kod nas stručnjaka koji bi rado pomogli znanjem .

Najnoviji postovi

Na vrh