• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
to mi se svetiš radi turba ,

ipak mislim da morate priznati da smo više problema imali s AC pumpama na npr stojadinima , peglicama ili fićama , pa dalje na jugo 45 nego na bilo kojem autu od kad su krenule električne ?

kod mene je električna kineska s alija ...
ja krepavanje nisam nigdje i nikad spominjao , krepati može sve bilo kad i bilo gdje

Posljednje uređivanje:

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Salu na stranu, to je jedini problem elektro pumpe. Treba joj struja, znaci bez akumulatora nema paljenja traktora. I ak crkne, crkne da je amen. Prednost je ogromna, ne moze ti natocit pun karter nafte. Sam me zanima postoji li bilo kakvo ogranicenje s obzirom na vrstu visokotlacne pumpe?

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Ne bi smjela davati veliki pritisak. Mislim da je ok sve do 0,5 bara. Kaj bi se dešavalo da je veći pritisak nemam pojma. Ima ih koje daju pritisak čak do 4 bara.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Pa kupujes pumpu za fergazere. Ne moze ovaj kinez nista pokvarit, a 10 eura cijena za komad je smijeh. Sad jel dovoljan protok...

Prilozi

• Screenshot_20230821_210320_Chrome.jpg
    Screenshot_20230821_210320_Chrome.jpg
    24.7 KB · Pregleda: 19

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Salu na stranu, to je jedini problem elektro pumpe. Treba joj struja, znaci bez akumulatora nema paljenja traktora. I ak crkne, crkne da je amen. Prednost je ogromna, ne moze ti natocit pun karter nafte. Sam me zanima postoji li bilo kakvo ogranicenje s obzirom na vrstu visokotlacne pumpe?
mora biti 0.4 bara to je oko 6 PSI
ja imam ovo

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Imao sam takve dvije i mučilo ih pregrijavanje, morao odustati od trke zbog nje. Možda samo nisam imao sreće.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Ja sam ju namontiral i na Zetora 6245. Još se nije desilo da sa njom ne vužge od prve. Prije toga je bilo pumpanja na njegovoj originalnoj pumpi, pogotovo ako nije paljen par dana. Električna pumpa je riješila taj problem.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Dečki,ja sam malo staromodan,i držim se one" kaj je dobro se ne mjenja" Ako je nekom puno u desetak godina dati za dio, par eura,tom je bolje da se stim i ne bavi. Tak je i moje mišljenje oko pumpe,ali to sam samo ja.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Kad se zgrijala prestala raditi i za silu smo ju polijevali vodom da još malo vozimo al nije bilo sreće s njim. A zbog čega bi trebao biti senzor temperature na njoj?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
rekao si da se pregrijavala , da bi došao do te informaije moglo bi se preko senzora ...jel tak .
OK , sad si pojasnio
Ona je tebi prestala raditi , bila je topla pa si zaključio da se pregrijala , grije se da , radi na struju

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Dečki,ja sam malo staromodan,i držim se one" kaj je dobro se ne mjenja" Ako je nekom puno u desetak godina dati za dio, par eura,tom je bolje da se stim i ne bavi. Tak je i moje mišljenje oko pumpe,ali to sam samo ja.
Pa ne radi se o cijeni. Kupili smo nekad otac ili ja za 533 mehanicku pumpu. Pisalo je Srbija, ne znam tko je to proizvodio. Naravno nije original, mala privreda. Pukao je jezicak na stiftu kojeg gura bregasta. Ostao je i on i stift na mjestu. Da je uslo u motor... Tko zna. Slozio sam od stare na ovu jezicak. Mozda sam trebao samo membrane zamjenit jer je curila. Sad ti reci, ako odes do trgovca, nije on kriv. Jednostavno nije. Ako odes do dobavljaca, kojeg ces tesko nac, oni uvoze tak kak uvoze i amen. Ovlastenog servisa nema, kog ces tuzit za stetu? Stoga, snadi se druze je puno bolja opcija. Jer ja kao malo mlado govedo ne mogu nac stare kvalitetne djelove koji se cuvaju za iskusne mestre koji im prave promet. Tako je kako je.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Ponekad se divim kad vidim komentare, nije mi samo jasno da li ja nerazumno objašnjavam problem ili nisam shvaćen, nije ni bitno. Nije isto da li pumpa crkne na traktoru ili meni usred trke, kad bi stigao se igrati sa senzorima, bez ljutnje ali mogu mjeriti što god hoću i gdje. Nije da ne proizvodimo sonde za mjerenja. Normalno da se grije kad radi na struju ali nije normalno da se nakon par minuta toliko zgrije da prestane raditi i dok ju hladim vodom radi. Što mi znači podatak o njezinoj temperaturi, pa najbolje da joj slažem hlađenje. To su neka bivša vremena i samo iznosim svoj dojam i iskustvo. Možda se samo potrefilo da nisam imao sreće.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Kužim ja sve to, ali pravom majstoru je teško uvaliti loš dio, uvijek postoje i drugi proizvođači. Meni se dogodilo da mi prijatelj donese novu pumpu ,koja nije htjela sjesti na mjesto .Jezičak koji ide na bregastu nije bio pod dobrim kutom. Na kutiji je pisalo da je za IMT 539. Kaj sam ja sad trebalo izvaditi brezone i nagurati je unutra? Ne,nego sam ga poslao kak bi ja to rekao " za grabom" nek je vrati.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
jocc , da si odmah napisao da se pregrijavala i kao posljedica toga je prestanak rada razumjeli bi se od prve .
Ovako je izgledalo kao nagađanje i bacanje sumnje na jeftin dio .

sad si mi ubacio kamen u cipelu i sad moja ide na maraton test

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Nismo se očito razumjeli, sad da li je bila jeftina ili ne , ne sjećam se više. Prošlo je 10 godina od toga. U oni vrijeme bio sam sretan da smo uspjeli na brzinu to složiti a sad više ionako nije bitno. Očito kad vas ima više kojima rade čemu sumnjati u njih. To je takva stvar, dok radi radi a kad ne bacaj i kupi novu.

Najnoviji postovi

Na vrh