• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

mario1511

Član
Tu od
20 Lip 2023
Poruka
200
Probaj stisnuti polugice koje nalježu na bregastu, dokle možeš rukom do prvog opterećenja,i onda izmjeri,tad ćeš vidjeti ima li razlike.
Kad prišarafim bude skroz do kraja i onda zato neće da pumpa ,moguće je da polugica veća nego što treba biti..a vjerojatno ni stara nije radila kako treba

Kupovo sam i ja slovensku pa brzo procurila i kupio sam srpsku onda sa garancijom i nema problema
Koje od ove dvije označene

Prilozi

• IMG_20230821_171949.jpg
    IMG_20230821_171949.jpg
    35.7 KB · Pregleda: 22

Eugen

Član
Tu od
31 Lis 2020
Poruka
36
Kad prišarafim bude skroz do kraja i onda zato neće da pumpa ,moguće je da polugica veća nego što treba biti..a vjerojatno ni stara nije radila kako treba

Koje od ove dvije označene
Ta od 34 eura

mario1511

Član
Tu od
20 Lip 2023
Poruka
200
Kroz kratko vrijeme je počelo sliniti gorivo na spoju a skroz do kraja je zategnuto

Prilozi

• IMG_20230821_174132.jpg
    IMG_20230821_174132.jpg
    26.1 KB · Pregleda: 24

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Jesi li pritisnuo rukom do PRVOG opterećenja i izmjerio? Muha ti je napisao post o debljini dihtunga, zato čitaj pažljivo. Tek sam sad vidio, gorivo ne može curiti na dihtunge. Ako curi gorivo stvar je do pumpe ili crijeva.

mario1511

Član
Tu od
20 Lip 2023
Poruka
200
Jesi li pritisnuo rukom do PRVOG opterećenja i izmjerio? Muha ti je napisao post o debljini dihtunga, zato čitaj pažljivo.
Znači kada ubacujem stisnem rukom do prvog opterećenja i kada probam na ručicu pumpati radi al bi mi brtva trebala skoro "centimetar" debela🙄
A sad kada je do kraja stisnuta poluga postoji mogućnost da gorivo može otići u karter?

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Mislio sam na probu na " stolu" razlika u mjerama između stare i nove je debljina dihtunga ( valjda)

mario1511

Član
Tu od
20 Lip 2023
Poruka
200
Mislio sam na probu na " stolu" razlika u mjerama između stare i nove je debljina dihtunga ( valjda)
Od čega bi mogao napraviti da ne mećem par komada bez veze ako mogu napraviti jednu

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Prednosti,mane?

+nafta ne može u motor , ne bi smjela ni preko AC pumpe ali događalo se
+ nema borbe oko brtvljenja šupljih vijaka ,
- ne radi bez akumulatora , trakor realno može
+ kad je nema crijevo usisa može biti ravno i u komadu( muha sjeti se kad smo komentirali tu izmišljotinu)
- ne kapa nafta po anlaseru , nema te AC koja bar malo ne slini (osim kod kupljenca ).
+kad treba odzračiti sistem možeš sam , naime pametni inžinjeri ...bla,bla,bla .
+ kad prolaziš kraj traktora jasno znaš da li si zaboravio ugasiti kontakt ili ne , čuje se tik,tik,tik.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
muha molim te reci im da ugrade električnu , meni ne i vjerovali
Nemam iskustva sa tim.
Sve kaj znam o tome sam čul u ovoj našoj selskoj birtiji. Jedan ju je hvalil, a jednog je na cesti ostavila.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Mene je na cesti ostavila na IMT 539. Zamjena traje 10 minuta samo ako imaš u traktoru rezervnu. Moja rezervna je bila doma pa je zamjena trajala malo dulje. Nova dela bez problema, samo ne znam do kad. Pumpa je marke Polcar pa izgleda da nije velike kvalitete. Paše od Alfe 133 koja nema veliki pritisak.

Najnoviji postovi

Na vrh