• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Prednosti,mane?

+nafta ne može u motor , ne bi smjela ni preko AC pumpe ali događalo se
+ nema borbe oko brtvljenja šupljih vijaka ,
- ne radi bez akumulatora , trakor realno može
+ kad je nema crijevo usisa može biti ravno i u komadu( muha sjeti se kad smo komentirali tu izmišljotinu)
- ne kapa nafta po anlaseru , nema te AC koja bar malo ne slini (osim kod kupljenca ).
+kad treba odzračiti sistem možeš sam , naime pametni inžinjeri ...bla,bla,bla .
+ kad prolaziš kraj traktora jasno znaš da li si zaboravio ugasiti kontakt ili ne , čuje se tik,tik,tik.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,943
muha molim te reci im da ugrade električnu , meni ne i vjerovali
Nemam iskustva sa tim.
Sve kaj znam o tome sam čul u ovoj našoj selskoj birtiji. Jedan ju je hvalil, a jednog je na cesti ostavila.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,040
Mene je na cesti ostavila na IMT 539. Zamjena traje 10 minuta samo ako imaš u traktoru rezervnu. Moja rezervna je bila doma pa je zamjena trajala malo dulje. Nova dela bez problema, samo ne znam do kad. Pumpa je marke Polcar pa izgleda da nije velike kvalitete. Paše od Alfe 133 koja nema veliki pritisak.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
to mi se svetiš radi turba ,

ipak mislim da morate priznati da smo više problema imali s AC pumpama na npr stojadinima , peglicama ili fićama , pa dalje na jugo 45 nego na bilo kojem autu od kad su krenule električne ?

kod mene je električna kineska s alija ...
ja krepavanje nisam nigdje i nikad spominjao , krepati može sve bilo kad i bilo gdje

Posljednje uređivanje:

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
755
Salu na stranu, to je jedini problem elektro pumpe. Treba joj struja, znaci bez akumulatora nema paljenja traktora. I ak crkne, crkne da je amen. Prednost je ogromna, ne moze ti natocit pun karter nafte. Sam me zanima postoji li bilo kakvo ogranicenje s obzirom na vrstu visokotlacne pumpe?

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,040
Ne bi smjela davati veliki pritisak. Mislim da je ok sve do 0,5 bara. Kaj bi se dešavalo da je veći pritisak nemam pojma. Ima ih koje daju pritisak čak do 4 bara.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
755
Pa kupujes pumpu za fergazere. Ne moze ovaj kinez nista pokvarit, a 10 eura cijena za komad je smijeh. Sad jel dovoljan protok...

Prilozi

• Screenshot_20230821_210320_Chrome.jpg
    Screenshot_20230821_210320_Chrome.jpg
    24.7 KB · Pregleda: 20

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Salu na stranu, to je jedini problem elektro pumpe. Treba joj struja, znaci bez akumulatora nema paljenja traktora. I ak crkne, crkne da je amen. Prednost je ogromna, ne moze ti natocit pun karter nafte. Sam me zanima postoji li bilo kakvo ogranicenje s obzirom na vrstu visokotlacne pumpe?
mora biti 0.4 bara to je oko 6 PSI
ja imam ovo

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,737
Imao sam takve dvije i mučilo ih pregrijavanje, morao odustati od trke zbog nje. Možda samo nisam imao sreće.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,040
Ja sam ju namontiral i na Zetora 6245. Još se nije desilo da sa njom ne vužge od prve. Prije toga je bilo pumpanja na njegovoj originalnoj pumpi, pogotovo ako nije paljen par dana. Električna pumpa je riješila taj problem.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,149
Dečki,ja sam malo staromodan,i držim se one" kaj je dobro se ne mjenja" Ako je nekom puno u desetak godina dati za dio, par eura,tom je bolje da se stim i ne bavi. Tak je i moje mišljenje oko pumpe,ali to sam samo ja.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,737
Kad se zgrijala prestala raditi i za silu smo ju polijevali vodom da još malo vozimo al nije bilo sreće s njim. A zbog čega bi trebao biti senzor temperature na njoj?

Najnoviji postovi

Na vrh