• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
755
@vikendpoljo savrseno si objasnio. Recimo sad nasi poduzetnici uvoze ljude i, iskreno, meni je to dobro jer znaci da ja mogu malo birat. Nema vise toliko ovakvih stvari, da doslovno radis i spavas. A radit moras da bi jeo. Od socijalne pomoci je jako tesko jest, svaka cast svima. Jest se i moze, ali zaboravi na bilo sto drugo. Da se razumijemo, radit 12 sati, da, ali mora bit ludo dobra placa. U onoj ogromnoj krizi, 12 sati je bilo 6000 kuna i to ako. Negdje ni 5000. Pricam o sljakerskim poslovima. Badava skola, nisu svi za fakultet i mehanicara. Takoder sam vidio decka kak alternator, novi, u servisu, montira na auto sa udarnim na zrak. Puklo kuciste, alternator ne puni. Malo odvije da vise nije kratki spoj, dobro je, vozi. Sad ti meni reci kak da ja takvom dam da mi dira auto? Kak da mu dam repariranu turbinu? Tak i Kupljenec, on je majstor i svoj posao radi dobro, zato ga sef plati i sigurno zadovoljava jer inace bi dobio otkaz. Isto ja na svom poslu, skroz isto tak. Onaj moj primjer gore nikad nece naucit. Takve stvari se ne uce, to moras imat u glavi. Alternator novi kostaaaaaaa. Da ne govorim o sjenu, zastiti, a tek hranjenju zivine i dojenju... to je vec u sferi disanja. Ako radim posteno, ne zelim zlo nikome, nitko to nece zamjerit. I molim strucno osoblje da ne obrisu postove nego da ih premjeste. Hvala.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,033
Pa taj još nije odustal. Još mu fale samo pare, ideja i pameti ima i za izvoz. Jednu tvornicu su uništili i ve bi gradili istu takvu sa tuđim penezima. Malo se čudim kaj mu to ne polazi za rukom, a čovjek u najboljim godinama za business.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,937
Ako ništ drugo produžil je mit o malom crvenom traktoru koji je u ono vreme moderniziral poljoprivrednu proizvodnju i spasil mnoge naše očeve i majke od muka u kojima su oni hranu proizvodili.
Najvjerojatnije od toga ništ ali Perica bu ostal zabilježen u povjesti kao posljednji boem IMT-a

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ali daj za boga miloga kad se drugi put čuješ s njim reci mu da ima i kod nas stručnjaka koji bi rado pomogli znanjem .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,937
Možda bi mu bolje išlo da počne brodove (pardon, lađe) proizvoditi

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,937
Do te tvoje ciljne zastavice oni su stigli oko 2015, nakon 60 let .
I danas je ostalo samo srčeko :love:

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
755
Pitanje je bi li uopce mogli proizvodit dijelove za postojece IMT traktore. Remont. O tome je bila rijec. Za to je, za pocetak, 14 milijuna ojrica dosta. Otvorit novu tvornicu oni ne mogu. Ne radi znanja i nesposobnosti, nego nitko mu nece dat da patentira svoj proizvod. Cak se da napravit, ali ako nema patenta, nema licence, nema proizvoda.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
..a tu smo , tajnost .
Ja brijem da je taj indijski rover na mjesecu zapravo IMT , zato su oni kupili licencu da ne bi i srbija polaga pravo na to rovanje po mjesecu .

Najnoviji postovi

Na vrh