• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,718
vidim svakakve slike i objave 539 sa velikim prikolicama...ja nznm kak vi to vučete...ja danas vukel 4t i morem reći da se fergo dobro namučil kaj sam otpelal kuruzu...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,718
većinom u drugoj. išel je po ravnici u trećoj ali to samo dok sam bil siguran i sam na cesti. onda sam moral kroz grad prolaziti i baba mi se s biciklom gora na pješački a mene iza prikolica gura.jedva se zaustavil. 😡

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,895
vidim svakakve slike i objave 539 sa velikim prikolicama...ja nznm kak vi to vučete...ja danas vukel 4t i morem reći da se fergo dobro namučil kaj sam otpelal kuruzu...
Tak da nije skroz puna
IMG_20210707_182506.jpg IMG_20210707_203538.jpg

Al za to ove kad su pune, hm hm....
IMG_20211029_171931.jpg
Prikolice su iste zapremine al mi je tehnostrojku ugodnije voziti...imtejka ima kotače skroz na kraju prikolice pa jače pritiska traktor. A i tehnostrojka je uža, pa vidim na retrovizor unatrag

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,718
prošle godine sam vozil dvoosovinku i imal 4 tone gore. to je bilo baš zahebano...ove godine sam imal kipericu jednoosovinku i to je sad bila čist druga priča...al svejedno kod kočenja se dobro osjeti kak gura naprijed...

• Like
Reactions: H&S

Zokii0

Novi član
Tu od
17 Srp 2021
Poruka
3
Pozdrav svima
Imam problem sa 539. Naime na traktoru je linijska pumpa i dizne su pregledane i naštelane na 150 bari, ali kod manjeg gasa npr. 800-1000 okretaja čuje se kao lupanje iz motora. Dodavanjem gasa to lupanje nestaje. Svaka pomoć je dobro došla... Hvala unaprijed

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Možda se uteg popustil, možda zamajac, možda lupa nekaj deseto.
Teško je to za reči, ali za delati tak nije.

Zokii0

Novi član
Tu od
17 Srp 2021
Poruka
3
Ali lupanje nije konstantno već samo pod opterećenjem npr kad traktor ide uz brijeg sa tako manjim gasom. Tipa u dvorištu kad je neravno i idem lagano prvom i čim sam došao na ravno to lupkanje nestaje. Da li je moguće da regulator u pumpi ne radi dobro pri manjem gasu??

Kakav je pritisak ulja?
Na motoru je prije 2000 sati odradjena generalna i pritisak ulja ne pada ispod 4 bara bio on topao ili hladan.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,242
Moru ti mali skakavci dosta povleči.
Moj se vec 10 dana bori s ovom kompozicijom.
Evo friške slike od danas, vozim kukuruz 10 km od polja do doma.
20241015_140257.jpg

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,242
S kočnicama.
Puno lakše stane dok vuče ove dvije, tj dok mu je jednoosovinka zakopčana prva, a dok vuče samo dvoosovinku, onda mu je dosta duži zaustavni put.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,895
Moru ti mali skakavci dosta povleči.
Moj se vec 10 dana bori s ovom kompozicijom.
Evo friške slike od danas, vozim kukuruz 10 km od polja do doma.
View attachment 76557
Ovo im je skoro idealna kombinacija....dok smo drva vozili iz šume, u ovakvoj kombinaciji 9-10 m u furi, i prek nasipa bez šaltanja u 3.brzoj ispeljal

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,750

Prevezem praznu, nemam od kompresora nista dalje za kocenje pa mi se neda meta glavu u torbu, eventualno mlazovku docukam doma s 3 kosa kukuruze i to rjetko bas i to je cisti ler na cesti.
U ovu tehnostrojku sam iskipo 6 koseva, vuko sa 4320 i zapo na kraju kad sam se se trebao s puta na makadam popet, stao i nikud.

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
284
Moj 539 star 44 godine sa oko 5500 rs vuče sipovu prikolicu staru crvenu limene stranice v=40 cm d=3,3 m cca 2,06 m3 znači oko 5,5 t mokrog stajskog gnoja po bradi, jedino kad ulazi sa puta na njivu prikolica diže malo prednji kraj.
To usput, vidim ispred razne komentare oko toga, ali sam kod njega sad primijetio da ima lufta, klima se kod remenice ventilatora, mislim ležaj vodene pumpe pa ne znam da li mijenjati komplet pumpu ili samo pakung pošto još ne curi voda. Do prije 3 godine bila je dinama pa sam pripasao alternator a remen mora biti jače zategnut i mislim da je to krivo.

Najnoviji postovi

Na vrh