• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,518
Brži ti bude, mi smo imali godinama 12 gore, pokojni tatek nikad nije bil zadovoljni s njima. Za brzinu cca ti bude slabiji, malo ti bu teže oral u prvoj i tak. 11 je za ferca 539 optimum ( po meni). Nekak je "prodisal" sa njima kad smo ih ugradili. Malo je u transportu sporiji ali savršeno mu paše. Sa većim gumama imaš bolji grip, stabilnost ali i posljedično bolje zagaze polje jer je širi trag.
Imam još jednu felgu i gumu 12 doma, nekad je tatek imal sudar pa smo mislili da je felga stradala, kupili drugu felgu ali poluosovina je bila problem pa mi je sad ta felga s gumom uspomena a potpuno je ispravna. Ako bude netko stvarno trebal jedino morem opet pokloniti jer mi stoji bezveze.

zveroboy

Član
Tu od
26 Tra 2025
Poruka
78
Promjenio antifriz danas, na IMT539.
Istocio stari antifriz, na slavini, na bloku motora (kljuc 13), u kantu. Isprao, sipanjem odozgora u hladnjak, sa par kanistera vode. Sve opet istocio, na slavini, na bloku motora.
Nakon istakanja antifriza, kod ispiranja obicnom vodom, prvo je prljava/mutna voda izlazila, pa kad je prestala bit prljava/mutna, postala je vise kao hrdjavo/prljavo/polu prozirna.
Kad je postala koliko toliko prozirna na slavini na bloku motora, ponovio isti postupak ispiranja, i na druge dvije slavine. Prvo slavina na metalnoj cijevi (isto kljuc 13) sta se spaja s jedne strane na gumeno crijevo koje ide na dno hladnjaka, a sa druge strane na pumpu vode. A zatim na slavini koja je sa druge strane na samom tijelu hladnjaka (kljuc 10).
Na te dvije slavine, je u tom trenutku, izlazila manje vise cista voda van.
Medjutim, na bloku motora, na slavini je i dalje izlazila djelomicno, hrdjavo/polu prozirna voda van, pa sam tu sa vrtnim crijevom natjerao vodu par puta unutra u blok, prislonivsi crijevo izvana direktno na slavinu na bloku motora. Dakle u kontra smjeru, i tako potjerao vodu u blok izvana, pa pustio da iscuri van bloka, sve dok, nakon nekoliko ponavljanja, te iste procedura, nije izlazila bistra voda van i na toj slavini na bloku motora.

Kad se sva voda sa kojom sam ispirao, ispraznila na sve tri slavine.
Zatvorio iste, te nakon toga nasipao novi antifriz, iz zasebnog kanistera u kojem sam ga mijesao:
- 4 x 1L INA Antifriz Super koncentrat (primjenjiv za generacijski starije motore, mislim da bi taj antifriz valjda spadao pod G11 tip antifriza, koji su bazirani na IAT tehnologiji),
- 4 x 1L destilirana voda,
- dakle 1:1 mijesao koncentrat antifriza sa destiliranom vodom,
- te tako dobio ukupno 8L pripremljene -40C antifriz mjesavine.

I tako, prvi put mijenjao antifriz na IMT 539. Eto, mozda pomogne nekom drugom.
Ako je sta krivo, ili je moglo bolje/drugacije, slobodno prokomentirati. Hvala.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,835
Za imt-a je ovakvo mjenjanje i ispiranje sistema šok. To niko tak ne radi (a trebalo bi) i bolje od toga ne može (y)

Najnoviji postovi

Na vrh