• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,302
Da si podmazao prvi put kak se spada nebi trebalo toliko vremena👍ali svakako je i to bila bolja opcija stisnuti nekoliko puta nego nikako.

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,941
Ja tamo ispod volana na onu mazalicu nikad ne dobiva mast, jer bude onda traktor sav zmazan.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,669
Podmazivao sam, na mazalicu na volanu, na IMT539, podmazivao sam pomalo, od kako sam ga stekao, prije 2-3 godine.

Nisam podmazivao svaki put prije upotrebe traktora, ali tu i tamo bih se sjetio utisnuti i tu na volanu 2-3 puta sa mazalicom. Nevezano uz to, prednje ramena, rukavce, ili kako se vec zove taj dio gdje je mazalica na vertikalnom dijelu iznad osovine prednjih kotaca, to npr podmazujem prije svake upotrebe traktora. Ali volan nisam podmazivao svaki put.

E sad, ta mast na volanu, nije nigdje izlazila, barem ne gdje bih vidio da izlazi.
I tako je bilo sve do neki dan. Utisnuo i tu na volanu 2-3 puta na mazalicu, kad ono mast izbila ispod one aluminijske kape sta je odmah ispod koluta volana.

Dakle trebalo je 2-3 godine, povremenog utjerivanja masti na tu mazalicu, prije nego je mast pocela izbijati.
Ne se umarati sa tim i tak kak si do sad radil je dobro jer ta mast podmazuje samo kuglice ispod matice volana. Gore na matici je oring koji brtvi i mast ide po malo prema dole u kučište, uz osovinu, nikad nejde prema gore. Dok ne dođe do vrha kaj se kod tebe nakon dugo vremena dogodilo.
Sve je ok, i dalje podmazuj kak si i do sad, tu i tam, dvaput, triput godišnje

Najnoviji postovi

Na vrh