• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558 DEDA. Remont

bobe

Član
Tu od
22 Sij 2014
Poruka
312
Zamijenio vodenu pumpu prije 100-tinjak radnih sati. Stavio tu tesanjsku a eno je već prokapala.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Ja osobno sam zadovoljan sa hrvatskim Vin-promovim pumpama vode.

@ Oficir, pa upalil je Gajtan motor, misliš da bu ga išel otvarati opet da zamjeni pumpu ulja?

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
@puknuti, jel ti treba od tamića pumpa? istih je dimenzija kao za 539 ili rakovicu, ali mislim da ima malo manji protok. možda imam i par komada s traktora, samo boga pitaj koliko su puta reparirane :D:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
htjel bi napraviti jedan slikovni matrijal reparacije da jednom za uvjek završimo tu temu

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Nije ni ta pobjeda tešanj neka kvaliteta ja sam na 539 jednu stavil zapalil i ugasil i procurela odnesel sam ju natrag u dučan malo smo se natezali al dal mi je drugu, na toj drugoj su tulili ležajevi al nije propišala odmah nek nakon 2 tjedna nije jako al je kapalo i tak sam ga i prodal..:icon_pidu:

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,356
I na mojoj od prvog dana cvile ležajevi...Ali ne pušta još.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ja osobno sam zadovoljan sa hrvatskim Vin-promovim pumpama vode.

@ Oficir, pa upalil je Gajtan motor, misliš da bu ga išel otvarati opet da zamjeni pumpu ulja?

Joj nekaj sam pomjesal:mur:

Kaj se tiče pumpi vode,danas nemres biti siguran u nijednu,mada možda kaj@nuha veli vin prvom možda nisu lose.
Al kad si ju ja sam slozim najsigurniji sam,znam kaj sam del nutra:icon_jook:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Nema potrebe za kvariti temu, zaključili smo. Pumpa vode se može (uvjek se mogla) popraviti, a iskustva i mišljenja oko vjeka trajanja i isplativosti tog popravka su različita.
Na kolegi Gajtanu je da napravi po svojoj želji.

Sad možete dalje u normalnom tonu

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Metnul bi novu pumpu, samo jos moram vidjeti kaj ima kod ovih mojih i po kojoj cijeni.

Meni je samo interesantno kak nekim pojedincima tu na forumu sve nekaj na tim traktorima odlazi mam drugi dan kak ugrade. Bas me zanima koji je razlog tome...

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
može biti više čimbenika u rikavanju novih dijelova, ali nebi sad o tome. Ja sam kupil najjeftiniju tursku pumpu. Mislim da je koštala oko 220 kn. Dura već drugu godinu i sve ok zasad. Opet dok sam na viličarima mjenjal (m34 motor) kupovali smo pobedu tešanj, neke su držale godinu dana, a neke duraju već pet let. Na tamiću godinu do dvije, ak je bilo sreće dve i kusur do tri. Zakaj nebi znal. Vjerojatno je (sam) majstor preveč remena našpanal. Tak da ja mislim da je najbolje da kupiš onu za koju misliš da je ok, pa kolko bude-bude. Ne vjerujem da bu odma pustila.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Dve godine je garancija skoro svakoj novoj pošto je kod Gajtana (prepostavljam) motor odkamenjen koliko toliko vjerujem da nova pumpa uz upotrebu antifriza bude potrajala.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Novi remen?
Taj se nakon dva kruga tak olabavi (ako je stegnut po knjizi) da postoji mogučnost da opadne dole.

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Na "osjećaj". Ak me baba rasrdi prije, onda pucaju remeni i puštaju pumpe. Al bolje to nek da babi pukne čuba.:icon_axe:

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
J... ga. Ovaj od merđija ne paše. Em je stazni, em bi ga mogel tri put namotat na traktor, i još bi ga dost ostalo kaj bi pesa mogel za njega svezati.

Najnoviji postovi

Na vrh