• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558 DEDA. Remont

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Cilj razrađivanja je da radi na promjenjivom broju okretaja
Karike i klipove ne treba razrađivati , vintile pogotovo , centar razrađivanja je radilica .

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Na kaj misliš pod druk, pritisak ulja ili?

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Evo ga decki, problem s anlaserom je riješen, pogledajte na slikama kako:
Nažalost novim alnaserom :=:):=:)
Lepo pali, ne visim nekog zdimljavanja, ravnomjeran rad .....:icon_super::icon_super:
I mene zanima koliki je pritisak ulja na leru, sa videa se slabo vidi, mada na hladno je najvjerojatnije ok.
Jesi metal novu pumpu ulja?

Cilj razrađivanja je da radi na promjenjivom broju okretaja
Karike i klipove ne treba razrađivati , vintile pogotovo , centar razrađivanja je radilica .
Nebi se složil, u motoru se razrađuju svi pokretni djelovi.
Promjenjiv broj okretaja je u redu da je poželjan, isto kak bi ga bilo dobro i malo opteretiti barem na kardanu da nekaj vrti ali ja za to nisam imal uvjeta.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Nisam metal novu pumpu ulja jer je pritisak prije generalke bil više nego dobar. Koliko je sad pritisak ne mogu znati tocno. Znam samo da ga ima. To je zato jer mi sad ne paše lajtung od pritiska ulja na novu vuru a onu staru smo razje...a drugi lajtung doma nemam. Sad sam stavil od zraka nekakvu poluispravnu cisto da imam kontrolu prilikom paljenja dal ima pritiska ili ne. Kad upalim vura se digne na dva bara i zablokira, tak da nemrem znati tocno. Cim budem mogel budem spojil vuru popraf pa vam onda poslikam kakav je tlak.

MUHA nije na žalost kaj je novi anlaser. Cak mi je i drago kaj sam ga kupil. Kad sam se raspital za cijenu anlasera nisam ni išel k majstoru jer znam da je reparatura tog anlasera 800 - 1000 kuna ak hoceš da sve bude ko metak. A kaj je najbolje ovo je i preslab anlaser. 1,8kw ko na malom 533 i da ga ne znam kak složiš nikad ne bu vrtel kak treba.

Ovak za novce kaj bi platil reparaturu imam novi anlaser i još PDV odbijem tak da uopce ne žalim.

Znam sad budu neki rekli da sam možda mogel prejti s 200 - 300 kuna i da možda ne treba reparatura na starome ali tak mi je bilo i kod ujaka. Prvo smo menjali automat 280 kuna, pa nakon nekog vremena crkel pomocni namotaj, pa još 200, pa prije toga svega zupcanik.... i tak dalje a ovak bum(nadam se) bar neko vreme miran.

U glavno sad pali na čveger. I slažem se s MUHOM da se svi djelovi trebaju razraditi i leci.

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Meni je žal kaj si još moral uložiti, ali kaj je tu je.
Kak ide s spojničkim osovinama, jel to gotovo?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Generalno gledajuči ti motori nemja problema s pritiskom ulja kao 539 , volio bi da napnete vijuge i da doskočimo tome na kraj .Prvom prilikom bude klavijatua blindirana na 539 .
Da li se to može napraviti izvana , bez skidanja poklopca ?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Može, onaj mali lajtung koji je između bloka i glave iznad alnasera

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Meni je žal kaj si još moral uložiti, ali kaj je tu je.
Kak ide s spojničkim osovinama, jel to gotovo?

Spojnicke stoje još gore jer sam se jucer u jutro zanimal s tim paljenjem i to a kasnije moral u ZG, evo me i sad tu, a danas popodne idem u Osijek i sutra sam tam. Nadam se da budem u nedjelju to rešil do kraja pa da mogu motor napiknuti gore. U glevnom, važno da motor bude gore tam krajem iduceg tjedna kad bi prednji trap trebal biti gotov.

Generalno gledajuči ti motori nemja problema s pritiskom ulja kao 539 , volio bi da napnete vijuge i da doskočimo tome na kraj .Prvom prilikom bude klavijatua blindirana na 539 .
Da li se to može napraviti izvana , bez skidanja poklopca ?

Ovaj 558 od mojih ima problema s pritiskom ulja. Njemu kad se ugrije na leru pada na nulu a na punom gasu jedva prelazi dva bara. Pretpostavljam da je klavijatura loša i da se tam razletava pritisak.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
10X 1 , ali gdje najti vijak ...a ima ih sigurno doma .
Jel se bude klavijatura rasušila ako pol sata radi na suho?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Dole kod one tete :(whew)::(whew):

Pol vure :icon_scratch::icon_scratch: Stavi gore komad plastičnog creva pa mu tu i tam malo uljenkom štrcni.
Ako se rasuši na moj teret bude. Dobil buš drugu

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ajde vi učene glave , kaj stalno čitate prije spavanja iskopajte podatak kolika je zapremina pumpe podmazivanja 539 , nekako sumnjam da se preko te rupice može provuč toliko ulja bez posljedice .

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Danas sam konacno zamjenil semeringe na spojnickim vratilima.

Prvo je to izgledalo ovak:

Malo cišcenje:

Pa pomalo montaža:

Još treba druklager metnuti i gotovo.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Još treba druklager metnuti i gotovo.
Fino si ga opral, nema kaj.
Inače ti još fali i rascjepka osim potisinog i nosača potisnog:icon_wink:

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
E sad ti tražiš dlaku u jajetu. Peoblem je kaj sad bar deset dana nebum mogel po prvi trap jer je između mene i majstora koji dela trenutno nepremostiva Lonja.... :icon_fU:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Ne tražim, ta rascjepka je spas.

Imaš ti kaj do onda za delati. Struganje blata, priprema felgi, odmaščivanje, struja ..... gde si još ti od kraja radova, to je tek početak.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Do felgi nemrem, osim do prednjih. Struju planiram razvleci kad pofarbam tak da nebudu kablovi i sve prefarbano. Crveno je vec sve polakirano. Trabal bi motor metnuti tak da mogu odma prednji kraj spojiti kad bude gotov. Samo sam se zaje.... i to na žešce kaj nisam nacentriral nove lamele dok su mi spojnicke bile vani. Sad bu bila igra...

Najnoviji postovi

Na vrh