• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558 DEDA. Remont

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Brat ga je cistil. Bumo ga sutra otvorili pa se bude vidlo kaj je.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Na oko su ravni s blokom, jel koju stotu idu van ili ne, stvarno nemrem tvrditi.
Nisam mjeril kolko ventili upadaju.

Sad se trenutno dešava problem da ne mogu upaliti motor i to iz dva razloga. Jedan razlog je kaj anlaser jedva vrti(ko da je akumulator prazan) i oce se rastopiti, tak da moram sutra do strujica da vidi kaj se deogađa. Drugi problem je kaj mi se cini da s PVP nekaj nije kak treba jer kad odzracujem lajtunge gore na dizama samo malo kapne nafta umjesto da špricne. Cini mi se da uopce ne nabija tlak. A niti iz auspuha niš ne pokazuje, niti ne smrdi po nafti a kamoli da se kakav dim javi. Tak da moram i to provjeriti.
Ja nažalost moram utvrditi da je to jako loše odrađena generalka.
Nisi mjeril visinu klipova koja je jako važna.
Nisi mjeril upadanje ventila koje je važno kak i ovo prvo.
Jel si mjeril aksijalni luft radilice bog zna.
I još kojekakva mjerenja koja smatram da je trebalo odraditi kod generalke.

Dao Bog da su oni na strojnoj obradi odradili kak treba pa sve bude u redu, ali ja radije provjerim za njima i onda sam miran

Nemre gorivo ni špricati kad kilavo vrti

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Točno tak kak veli Muha. Nebre ni špricat ak pomalo vrti. Prije par let sam imal slučaj isto na m34 motoru, da baš nije štel anlaser veselo zavrteti motor. Odnesem anlaser električaru, ovaj ga složi, isti vrag. Zvadim anlaser s drugog viličara, isti vrag. Zvadim motor, zamajac i vjenac ok pa motor širom. Kad vidi vraga! Tri klipnjače IMR a jedna PERKINS. Napravili smo generalku, naravno deli novu klipnjaču i odonda mali vrti ko navijeni. Bogme se ne zmislim kolko je bil manji opseg velike pesnice, nekaj čisto malo, zericu. Ma žilet, kak bi ljudi rekli, čak je majstor i leteće pobrusil da more stisnuti na radilicu. Jebaj ga, gazda zel viličar pod račun, a posle ga je koštal kak da je kupil jednoga i pol dobroga.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
onda dere samo jednu stran

Na mom specijalu je jako veliki luft , ali on jadan nema kam pa mora tak delati .
Ponekad kad stojim u brijegu gurkam radilicu se kuplungom , onak si fučkam a radilicom udaram bas ..po taktu .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Zajebavate se, a ko se zadnji smije se najslađe smije ....

@ Gajtan, jel se motor lagano vrtel u sastavljanju?
Možda greška nije u alnaseru, možda ste ga uknapirali na špagama.....
Pazi, ako je tak nakon paljenja radilica puca ko vodeni brus

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Puknuti kolega se trudil da si osposobi traktor nadam se da bude radil a ako je baksus da mu pukne radilica(nedaj bože) pokloniti ću mu jednu za brušenje .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Ja bum sklopil u free izvedbi i nataknul

Edit, nadam se da nebu potrebe

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Koliko se sjećam s početka teme da je radilica ostala na standardu,što je s klipnjačama,da li je provjeravana ovalnost i eventualno brušeno.Što je s blokom,da li je provjereno da se nije izbacio jer u tom slučaju ništa bez trnovanja.Motor se mora lagano vrtiti bez diza inače ništa od posla.Ako je nešto od ovoga sreća pa nije upalio jer bi zaribao u času.Dijelovi koštaju podosta i ne treba srljati,treba sve pet puta provjeriti inače uzalud vam trud svirači.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Ja nažalost moram utvrditi da je to jako loše odrađena generalka.
Nisi mjeril visinu klipova koja je jako važna.
Nisi mjeril upadanje ventila koje je važno kak i ovo prvo.
Jel si mjeril aksijalni luft radilice bog zna.
I još kojekakva mjerenja koja smatram da je trebalo odraditi kod generalke.

Dao Bog da su oni na strojnoj obradi odradili kak treba pa sve bude u redu, ali ja radije provjerim za njima i onda sam miran

Nemre gorivo ni špricati kad kilavo vrti

Zajebavate se, a ko se zadnji smije se najslađe smije ....

@ Gajtan, jel se motor lagano vrtel u sastavljanju?
Možda greška nije u alnaseru, možda ste ga uknapirali na špagama.....
Pazi, ako je tak nakon paljenja radilica puca ko vodeni brus

Daj se malo opusti. Da sam i mjeril ovo sve kaj si nabrojil ne bi niš mogel promjeniti kad je sve vec gotovo. Strojnu obradu je delal covjek koji radi 40 godina. I valjda je tih IMRova obradil na stotine. Onda buš se valjda složil da ipak treba imati bar malo povjerenja u iskustvo. Anlaser je u banani, ni prvi ni zadnji. Nije veselo vrtel ni onak spohaban motor koji je imal kompresiju ko APN 6 a kam sad kad to valjda nekak dihta.

Kaj se tice vrtnje i špage bez brige. Motor se da okretati normalno.

Ak bu sve po planu, sutra odma u jutro odem k strujicu kaj bude to raskopal da vimo kaj mu je. Bi ga brat danas doma rastepel al kaj mi znaci kad i tak ne bi imal djelove da bilo kaj zameni a stari Munja ima sve pri ruci.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Baš radi toga nebrušenja radilice sam priupital o aksijalnom luftu.
Radilica se do zadnjeg u bloku vrtjela tak da nevjerujem da je potrebno trnovanje, to su zmislili samo da peneze uzmu, a u večini slučajeva za tim nema potrebe.
Ako se dobro sječam s početka teme bilo je rečeno da čahure klipnjača nevaljaju i one su mjenjane, znači da su i velike pesnice provjerene

Edit, Gajtan, kak si nebi mogel pomoči.
Pitaj jednog poznatog kaj strojnu dela isto puno let i kaj ima iskustva kaj je bilo kad je mjere fulal i kad sam tam došel nazad s blokom i radilicom.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Ma dobro, ne bi ja sad ulazil u to kaj bi bilo kad bi bilo. Velim, sutra bu se nadam se sve vec vidlo. Idemo sad napraviti taj anlaser pa bumo vidli. Danas sam prvo sranje imal jer nisam mogel gorivo dobiti pa sam otvoril ac pumpu a ono vidi cuda, ventilic se rastepel. Pa smo z dve napravili jednu i dobili gorivo. Sutra budemo vidli ovo. Jebi ga, staro je i događa se da nekaj zezne...

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Vrtjela se na starim potrošenim ležajima ali kako se vrti na novim.Čovjek je ulupao velike novce i bio bi grijeh da to sada sve padne u vodu zbog nekog propusta.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
E da, to na kraju nisam napisal. Ovo kaj MUHA veli, stavljane su nove cahure i provjerene pesnice.

Decki opustite se malo. Kaj se sikirate kad se ja ne sikiram. Najte biti tak brzi na kritikama. Sutra priredim anlaser pa bumo vidli dalje. Ima da sastavi kak nebesko nevreme.

Na vrh