• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558 DEDA. Remont

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Jel ima neki specijalni redosljes ili postupak na koji treba pripaziti kod zamjene semeringa na spojnickoj? Da ne istražujem, pošto to na njemu nisam nikad radil...

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kolega Muha je to mijenjal možda ima u Muhin maturski ili bude ti on rekel kak to ide .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
redosljed slaganja je uvjek obrnut rastavljanju ..e ako si več nekaj podrobil onda ne krivi forumaše .
Zagledaj se samo u segere , ostalo se bude samo pokazalo

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Kolega Muha je to mijenjal možda ima u Muhin maturski ili bude ti on rekel kak to ide .
Možda i je, ko bi ga znal.

Možda i je, ko če ga znati

Jel ima neki specijalni redosljes ili postupak na koji treba pripaziti kod zamjene semeringa na spojnickoj? Da ne istražujem, pošto to na njemu nisam nikad radil...
Imaš spojničke vani?

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Možda i je, ko bi ga znal.

Možda i je, ko če ga znati

Imaš spojničke vani?

A normalno da nisu vani.... Opet me nekaj danas zaje... pa nisam skoro niš napravil. Otpelal sam prednji trap na obradu, ošlajfal ventile i nametal v glavu i to je sve kaj sam danas napravil.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Jel znaš postupak za vađenje spojničkih?
Sam postupak zamjene semeringa nije frka, iskopaš stare i uprešaš nove.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Na sam postupak sam i mislil. Nisam retard da ne znam semering zamjeniti.:mur:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Trebaš skinuti poklopac mjenjača da bi iznutra izvadil jedan osigurač.
Ako ne uspiješ bum ti kasnije neku slikicu nacrtal da ti pojasnim.

Ne velim ja da si ti retard, ali ako su semerinzi izvana metalni pazi da ne popušiš i pazi da ne oštetiš kod uprešavanja.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Rođak na Fordu dva puta mijenjal semering bezuspješno pa školu platil 100 Ojriča bolje da je slušal savjet nego znam ja !!

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
sreća pa je u planu farbanje pa će skidanje instalacije i limarije iznad poklopca dobro doći

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Samo se vi zaj**avajte... Trenutno se stežu klipnjace na kilažu pa idemo dalje sa sklapanjem. Bratic je mjenjal na njihovom te semeringe pa zna tocno kak ide. A kaj se tice Njuškala, joj decki, prije bum ga zapalil nego prodal nakon ovakve jebade i posla. Niko ti nemre to platiti.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Da sam ja to htel raditi za placu radil bi i dan danas. Ali nema od toga kruha

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
odnapred odšarafiš 4 šrafa koji drže poklopac spojničke, izvadiš onu osovinu od pedala kočnica i nosač potisnog ležaja i to izvušeš malo van.
Kad skineš poklopac na kojem su ručke mjenjača unutra budeš videl ovakvu osovinu koja na mjestu strelice ima osigurač.
Dalje buš videl kad buš osovine imal vani, imaš još dva segera za izvaditi da bi ih rastavil.
Provjeri ležaje i pazi, onaj prvi nije običan :icon_wink:

Na vrh