• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558 DEDA. Remont

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
nisam nikad videl kaj piše knjiga o tome pa me zanima.... uglavnom nekak mi se čini da majstori na strojnoj obradi skrate previše klipove

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ovo piše knjiga.
Dobra strojna obrada bi trebala znati koja je to mjera, a može napraviti i po želji vlasnika.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
znači M33 klip ravan s blokom ili niži za 0.127mm, a kaj da je višlji za tolko?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
M33 ili M34 je isto.
Rekoh da se nemoj držati knjiga jer u njima je kao što vidiš ni pisac nije znal kaj je htel reči :eek::

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Nekak mi je to čudno bilo zato sam pital, pa reko jel su mene kontra učili(jes da su učitelji bili dobar dio vremena pod dopingom) ili ovi kontra pišu....

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Moram pitat, a drugi nek se smiju...

Gdje bi to bilo SMT? Za DMT i GMT znam al ovo nikad cuo....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Moral sam, nisam mogel odoleti, soryy :icon_wink:

SMT (spoljna mrtva točka) - najudaljenija točka do koje može stići klip
UMT (unutrašnja mrtva točka) - najbliža točka do koje može stići klip

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
klip mora tršat vani desetu i pol .
Zašto , zato je se poslje kod naprezanja stlači klipnjača i čelo klipa pa nemože da sastavi

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Hvala Puknuti pa ti magistar za IMT-jce pardon Perkinse :icon_thumright:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Jesi mislil:
1.sastavlja=pali
2.Sastavlja=znas slozit sve elemente motor,ugraditi?

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
klip mora tršat vani desetu i pol .
Zašto , zato je se poslje kod naprezanja stlači klipnjača i čelo klipa pa nemože da sastavi

Jel misliš 0.105mm ili 0,150mm...
U bivšoj firmi smo si sami mjerili i ostavljali na 13 deseti, a doma kad sam delal sa strojne obrade su dolazili klipovi u bloku obilježeni i skinuti al nisam nikad mjeril na kolko..

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Jel misliš 0.105mm ili 0,150mm...
U bivšoj firmi smo si sami mjerili i ostavljali na 13 deseti, a doma kad sam delal sa strojne obrade su dolazili klipovi u bloku obilježeni i skinuti al nisam nikad mjeril na kolko..
13 deseti je 1 . 3 milimetra ?
deseta i pol je 0.15 mm

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ja sam najsretniji kad si sam klipove skračivam ili kad se s ovim na strojnom dogovorim na kolko.
Ali najtočnije je ka se to po ps-u napravi, tj kad doma izmjeriš i pravi tokar odšteha kolko treba

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ja najsretniji kad netreba ništ dirati bar mjesec dana ali danas opet prolupala diza kod paljenja i kak da rečem da ga volim .:(emo):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Došla bu zima uskoro pa nebuš imal brige više nikakve :icon_wink:

Najnoviji postovi

Na vrh