• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558 DEDA. Remont

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
@ Jd
Ne velim ja da bi bilo loše, ali sječam se jednog forumaša kojem je pukla radilica na tri cilindra motoru i nosil je blok na moj nagovor na trnovanje (neču imenovat kam). Uzel mu je lopov (to sam velikim slovima trebal napisati) soma kuna za kontrolu da bi utvrdil da je blok u redu i uz to mu sve ostalo napravil i naravno naplatil.

Imal sam i sam školu oko toga s jednim šestakom ili petakom, nemam pojma ali od onda ja njega pretrnujem doma ako mi je sumnjiv.
Kolko sam ih složil ni na jednom nisam imal problem ako je bila redovita generalka.
Problem je uvjek na izvanrednoj generalci uzrokovanoj lomom

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
E da, to na kraju nisam napisal. Ovo kaj MUHA veli, stavljane su nove cahure i provjerene pesnice.

Decki opustite se malo. Kaj se sikirate kad se ja ne sikiram. Najte biti tak brzi na kritikama. Sutra priredim anlaser pa bumo vidli dalje. Ima da sastavi kak nebesko nevreme.
Nisu to kritike, to je strah da nije lova bačena u vjetar :icon_wink:

Kaj je s prednjim kolima, jel to gotovo i kolko je na kraju koštalo?

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Nije gotovo. Iduci tjedan bude. Onda bum i konacnu cifru znal. A kad sve završim budem zracunal i kolko je sve skupa izašlo i tu na temi napisal.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Ja jedva čekam da ga vidim ofarbanog u starom sjaju :icon_pray:

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Nama na zetoru 5745 pukla radilica,nabavimo drugu,majstor ju obrusi i mi bez vađenja sklopova ubacimo u blok,koju su to muke bile,cijeli dan smo pripasivali ležaje,štipao je pri stezanju,uglavnom nikad više bez potpunog rastavljanja i provjere bloka.Kolegi se zapalio kombajn fahr,najjača vatra između motora i bunkera,brzo ugašen ali isti dan klipnjača izletila kroz blok,rastavili motor,blok se od vatre izbacio da je morao tražiti drugi,nije ga mogao ni trnovati uglavnom treba obratiti pažnju na sve moguće i nemoguće zamke jer je poslije obično kasno.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Vjeruj mi da i ja. Kaj misliš jel v redu da vec na 50 sati kad prvi put ulje zmenim, da osma i glavu dotegnem?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Nama na zetoru 5745 pukla radilica,nabavimo drugu,majstor ju obrusi i mi bez vađenja sklopova ubacimo u blok,koju su to muke bile,cijeli dan smo pripasivali ležaje,štipao je pri stezanju,uglavnom nikad više bez potpunog rastavljanja i provjere bloka.Kolegi se zapalio kombajn fahr,najjača vatra između motora i bunkera,brzo ugašen ali isti dan klipnjača izletila kroz blok,rastavili motor,blok se od vatre izbacio da je morao tražiti drugi,nije ga mogao ni trnovati uglavnom treba obratiti pažnju na sve moguće i nemoguće zamke jer je poslije obično kasno.
Baziraj se na ono boldano, pukla i zapalio.
Tu su deformacije uvjek moguče.
Ja sam rekel na redovitu generalku :icon_winkle:

Vjeruj mi da i ja. Kaj misliš jel v redu da vec na 50 sati kad prvi put ulje zmenim, da osma i glavu dotegnem?
Ja na 20 sati preštelam ventile i dotegnem glavu.
Na 50 ulje i filter ulja.
Razrađivanje imam posebnu tehnologiju koja se meni pokazala kao dobra, što ne znači da je dobra.
Uglavnom prije 20 sati i dotezanja glave i kontrole ventila nema s njim na daleke ture

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Ok, tak bum onda i ja napravil. 20 sati bu napravil za cas. Ako imaš neke specijalne metode slobodno reci. Mene nevek zanimaju metode koje su dosle s iskustvom.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Paljevina, lagano zagrijavanje i nekam čim dalje da ga jedva malo čujem.
Tam dobije gaščinu oko 1200 okretaja i nek mrmlja.
Nagledam ga se svako malo i pratim temperaturu i pritisak ulja iu usput ga malo sturiram, oduzmem mu gas pa vratim na oko 1200 i tak prvi dan.
Drugi dan gas ide na bliže 1400 i svako malo šaljem balavca da on odradi gore opisano.
Pošto su zimski dani kratki (a to se po zimi radilo) treči dan dotegnem gde slini jer uvjek se neka sitnica nađe, malo poplahnem da bude čist i van postupak od jučer s malo žeščim turiranjima i punim držanjem gasa.

Kad skupi 20 ide na dotezanje i završno pranje, a nakon toga balavec dobije krug ili dva da se posuši i ode mali u lakše poslove dok ne napravi 50 sati.

Nakon 50 ulje i kak mu Bog da

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Nemoraš ti tak, mnogi vele da je to krivi postupak razrađivanja.
Ja nebi htel da mene kriviš radi nečeg kasnije ako nastupe problemi i ako ti neko veli da je trebalo drugačije.

Ja kad sam radil sam tak radil i nije bilo problema nikad.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Nekak mora odraditi te sate. Moji kad su kupili novog rusa prije deset let isto je moral odraditi 50 sati do zamjene ulja. I isto je nekih 20ak odradil na mjestu a ostalo do 50 malo na mjestu, malo smo se vozikali i tak. Sigurno ga nebum ostavil da na mjestu radi na leru jer onda nikad nebu odradil sate.

Deda mi je prical da je on tak razrađival sve IMTe jer ih je novih kupil ukupno pet komada i veli da su se svi morali tak razrađivati i da se na 50 sati radil servis.

A jebi ga, kaj buš, sad više nema ni dedeka, ni IMTa kakav je nekad bil a bogme niti majcice Jugoslavije. Sve je prešlo u k....c.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Ne, nego nesmije raditi na leru radi podmazivanja i hlađenja motora

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
ako se dobro sjećam, u radioničkom je opisano razrađivanje, mislim da se radi o nekom vremenu rada pri određenom opterećenju
i ja radim otprilike isto kao i MUHA s tim što ih većinu dobijem skinute pa nema vožnje a na stolu se baš i ne ugrije pošteno, posebno vazdušari

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Evo ga decki, problem s anlaserom je riješen, pogledajte na slikama kako:

I nakon toga je to izgledalo ovak: [YT]https://www.youtube.com/watch?v=0xWWr5GoMiA&list=UUyyI8JVVFMqdqm4UYTSUQMw[/YT]

Prvo je bilo malo verglanja dok nisam odzracil gore na dizama nakon cega je upalil i radil 10ak sekundi. Ovo je drugo paljenje kaj se vidi na snimci jer prvo nisam mogel snimat i odzracivat u isto vreme.

Posljednje uređivanje:

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Hvala. Radi mirno bez onog sprdavanja kak znaju raditim Al dobro, treba njega razraditi pa budemo vidli kak se bude ponašal. Ovo je za sad dobro.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Vjerojatno si bio veseo kad je onako lijepo zapalio. A i zadovoljstvo je kad sam napraviš.:icon_thumright:

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Još kak. Bil sam sretan ko dete kad mu daš cokoladu. :icon_e_biggrin:

Najnoviji postovi

Na vrh