Obojaš u dvoslojnoj baza i lak i trajat ce blago rečeno dugo dugo.
2 komponentna brzo blijedi pogotovo crvena
Skuplje je ali razlika je velika.
Farbu sam uzel kod Boršica, nisam kupoval ove kaj prodaju kao baš za traktore... Baš sam uzel ono farbu i harter, sve po PSu... Inace sam vec uzimal farbe kod njega kad sam farbal kamion i još neke druge stvari i jako sam zadovoljan..
Nego decki, imam jedan VELIKI problem... Tak sam srdit da bi najrađe otišel sad k bivšem vlasniku i nalupal ga kaj bika.. Pa dobro jel smo mi stvarno najgluplji narod na svetu??? Nije mi jasno kak se ljudima da delati kemiju samo da bi zašparali 100 kuna?
Problem je ovakav, kad je motor bil skroz raskopan radi slaganja i strojne obrade nisam primjetil jedan sitni detalj, jednostavno mi je promaklo, nisam obracal pažnju, ne znam kak da se izrazim... Pretpostavljam da je liku krepala vura od temperature i onda, umjesto da je za 100 kuna kupil onu šugavu tursku ili indijsku i našarafil gore, on je išel delat klasnicni hrvatski posel... Išel je kemijati nekakvu vuru od nekakvog kamioncica koja ima indikator na struju..
Ovo je taj indikator:
Taj indikator je deblji od originalnog, odnosno ima jaci navoj i još je konusni.. I ocito kak ga je na silu nateral unutra napuklo je kucište.. Izgleda da ga je onda izvadil, sve namazal tekucim metalom i ponovo nateral unutra, barem to meni sad tak izgleda..
Pogledajte slike:
Jucer sam se s tim krenul igrati pošto nemam rukavce još, pa reko idem ove sitnarije pozavršavati... Naravno tu pukotinu nisam odmah videl jer je bilo sve hrđavo i nije se vidlo, ali je bil problem kaj ovaj holender od indijske vure koju imam doma novu, uopce nije lovil navoj, onak je samo upadal do kraja nutra... Tak sam se zaletil tu do poljostroja jer tam dela jedan lik kaj je vrhunski meštar za te strojeve i objasnil mu kaj se dešava.. Predložil mi je da uzmem Teleoptikovu vuru jer ima nešto jaci navoj, kaj sam i napravil i navoj stvarno je jaci i prima uredno. Onda mi je još rekel nek slobodno namotam malo kudelje za svaki slucaj jer sam u tom trenu mislil samo da je slab navoj, nisam još skužil pukotine.. I sve sam ja to tak napravil, šaraf sad stvarno drži, ali me sad muci druga stvar, bojim se da bu puštalo kasnije, a to ne bi htel riskirati, pa da onda moram opet sve raskapati...
Naravno, najmanji je problem kaj novo kucište košta skoro 300 kuna, problem je veci kaj sad ponovo treba glavu skidati dole, pošto se to kucište nemre skinuti drugacije...
Lud sam ko pes...
Znaci, nije mi jasno da neko ide radije delati posel od cjeli dan nego da da 100 - 120 kuna koliko košta zamjenska vura i za pol vure sve našarafi gore... On je išel raditi ovakvu kemiju, još je i vura bila prevelika pa je bušil vecu rupu na tabli i tak dalje... Isto tak je umjesto vure od pritiska ulja ugradil nekakvu vuru za pritisak zraka.. Svaka cast za takav mozak. Ja si ne bi takvu skalameriju delal da mi neko plati..