• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558 DEDA. Remont

mika75

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
274
Ja sve mislim da nije isplo kako je zamisljao pa je stao sa radovim ili su financije u pitanju

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Točno Tinek da je Zetor več bi bil popravljen ili ga još nebi trebalo popravljati :icon_weed:

Il bi se radila generalka stoti ut na njivi..
Nije ni zetor što je bio oni stari ajde .
Ali novi ne vrijede lipe.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kolega mali ovo si prerano napisal datum je trebal biti 01.04 .2015 :(giggle):

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Gajtan idemo delat! Visibabe su ocvale, a dedek još čkomi u šupi.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Evo decki, da malo dignemo temu, ak nikaj drugo da me imate za kaj zajebavati...

Nakon dve godine:

imt5582.jpg

Uskoro bude još slika...

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Gajtan zakaj bi te zajeb,,, vidimo da radiš za svoju dušu da ti treba več bi davno bil gotov . Glavno da ti krečeš u nove radne pobjede .!!

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
A kaj da ti velim.. Prije dve godine sam odnesel prednji trap na piksiranje i to je trajalo nekih dva ili tri tjedna s majtorom natezenje, je napravil, nije napravil i onda sam ja imal nekakve nepredviđene troškove, tak da su djelovi ostali kod njega godinu dana.. Prošlo proljece sam ga zval da vidim kaj je s tim. Veli napravil je samo da sve nađe i skompletira, nek ga nazovem za par dana. Nazovem za par dana, nek ga nazovem u petak, nazovem u petak, daj u ponedeljak i tak se to oteglo a ja opet ostal bez para i sve ostalo još godinu dana, evo do pocetka 4. mjeseca ove godine... I onda sam otišel k njemu da vidim koji k... je s tim da to više rešim. I opet ista spika daj me nazovi za dva dana, ja nazovem daj za dva dana i tak. Onda sam ga nazval za dva dana i rekel da sutra dolazim po to... Normalno centralni je bil gotov i rukavci su bili sređeni ali pikse u rukavcima nisu...

Sad ga napadam vec danima da mi to završi pa da složim to konacno na hrpu...

Nije da mi treba taj traktor za neki posel jer i tak sve delam s malim, ali kad je vec tu da se to skompletira, ovak mi samo mjesto zauzima i smeta..

Ovo je danas i sad cekam rukavce:

imt5583.jpg

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ja sam sprešio majstora od 39 napravio sve u danu .
Mogu samo treba ih zurit inače čekaj.
Nije problem 5 dana ali tako dugo.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Sad kaj je tu je, nije mi se žurilo a imal sam i drugih troškova tako da se sve to razvuklo.. Sad cekam te rukavce još pa da to stavim na hrpu.. Iako ima tu još dijelova koje treba nove kupiti, kao na primjer kiler, vodenu pumpu, novi volan, sic, obrtaljku i sajlu... Ima tu još par hiljada kuna troškova pošto se sve radi da bude 100% u funkciji.

Evo par slika od limarije:

558alutwt.jpg

558hauba.jpg

558blatobr.jpg

558oklopi.jpg

558vua.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Samo pomalo, na brzinu se samo muhe love, a pravi projekti i treba da traju jer se rade kad se ima volje.

Ljepotan to bude kak mi se čini.

Planiraš i trup lakirati?

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Da, sve planiram lakirati, iako me muka hvata od pomisli na lakiranje toga.. Ne znam ni sam kak to najbolje izvesti da bude što kvalitetnije.. Lako je s limarijom, to je relativno ravno, lako se odmasti i pobrusi dok je s ovim veci problem...

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Da, sve planiram lakirati, iako me muka hvata od pomisli na lakiranje toga.. Ne znam ni sam kak to najbolje izvesti da bude što kvalitetnije.. Lako je s limarijom, to je relativno ravno, lako se odmasti i pobrusi dok je s ovim veci problem...

Obojaš u dvoslojnoj baza i lak i trajat ce blago rečeno dugo dugo.
2 komponentna brzo blijedi pogotovo crvena
Skuplje je ali razlika je velika.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Obojaš u dvoslojnoj baza i lak i trajat ce blago rečeno dugo dugo.
2 komponentna brzo blijedi pogotovo crvena
Skuplje je ali razlika je velika.

Farbu sam uzel kod Boršica, nisam kupoval ove kaj prodaju kao baš za traktore... Baš sam uzel ono farbu i harter, sve po PSu... Inace sam vec uzimal farbe kod njega kad sam farbal kamion i još neke druge stvari i jako sam zadovoljan..

Nego decki, imam jedan VELIKI problem... Tak sam srdit da bi najrađe otišel sad k bivšem vlasniku i nalupal ga kaj bika.. Pa dobro jel smo mi stvarno najgluplji narod na svetu??? Nije mi jasno kak se ljudima da delati kemiju samo da bi zašparali 100 kuna?

Problem je ovakav, kad je motor bil skroz raskopan radi slaganja i strojne obrade nisam primjetil jedan sitni detalj, jednostavno mi je promaklo, nisam obracal pažnju, ne znam kak da se izrazim... Pretpostavljam da je liku krepala vura od temperature i onda, umjesto da je za 100 kuna kupil onu šugavu tursku ili indijsku i našarafil gore, on je išel delat klasnicni hrvatski posel... Išel je kemijati nekakvu vuru od nekakvog kamioncica koja ima indikator na struju..

Ovo je taj indikator:

indikator.jpg

Taj indikator je deblji od originalnog, odnosno ima jaci navoj i još je konusni.. I ocito kak ga je na silu nateral unutra napuklo je kucište.. Izgleda da ga je onda izvadil, sve namazal tekucim metalom i ponovo nateral unutra, barem to meni sad tak izgleda..

Pogledajte slike:

indikator3.jpg

indikator2.jpg

Jucer sam se s tim krenul igrati pošto nemam rukavce još, pa reko idem ove sitnarije pozavršavati... Naravno tu pukotinu nisam odmah videl jer je bilo sve hrđavo i nije se vidlo, ali je bil problem kaj ovaj holender od indijske vure koju imam doma novu, uopce nije lovil navoj, onak je samo upadal do kraja nutra... Tak sam se zaletil tu do poljostroja jer tam dela jedan lik kaj je vrhunski meštar za te strojeve i objasnil mu kaj se dešava.. Predložil mi je da uzmem Teleoptikovu vuru jer ima nešto jaci navoj, kaj sam i napravil i navoj stvarno je jaci i prima uredno. Onda mi je još rekel nek slobodno namotam malo kudelje za svaki slucaj jer sam u tom trenu mislil samo da je slab navoj, nisam još skužil pukotine.. I sve sam ja to tak napravil, šaraf sad stvarno drži, ali me sad muci druga stvar, bojim se da bu puštalo kasnije, a to ne bi htel riskirati, pa da onda moram opet sve raskapati...

Naravno, najmanji je problem kaj novo kucište košta skoro 300 kuna, problem je veci kaj sad ponovo treba glavu skidati dole, pošto se to kucište nemre skinuti drugacije...

Lud sam ko pes...

Znaci, nije mi jasno da neko ide radije delati posel od cjeli dan nego da da 100 - 120 kuna koliko košta zamjenska vura i za pol vure sve našarafi gore... On je išel raditi ovakvu kemiju, još je i vura bila prevelika pa je bušil vecu rupu na tabli i tak dalje... Isto tak je umjesto vure od pritiska ulja ugradil nekakvu vuru za pritisak zraka.. Svaka cast za takav mozak. Ja si ne bi takvu skalameriju delal da mi neko plati..

Posljednje uređivanje:

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Kupio sam novo kucište:

558kucitet.jpg

Stigli su i rukavci:

558trap.jpg

Novi semerinzi, ležajevi aksialni i ležajevi na kotacima, vec su svi na mjestu:

558leajevi.jpg

Kupio sam i malo pojacane šarafe za stezanje na rukavcima jer to treba dobro stegnuti a 8.8 šarafi su slabi za to. Tražil sam 12.9 ali nisu imali pa sam uzel 10.9. Ti bi trebali biti dosta:

558vijciru.jpg

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Gajtan ipak je novo kučište novo a sad ja bi na tvom mjestu napravil novi poklopac iza kompresora u njemu rupu za ležaj osovinu i semering osovinu bi spojil na zupčanik koji vrti kompresor i nek se osovina vrti naravno izvana mali poklopac . Ako bi ti trebal pogon za neku pumpu (kiperi ,volan ) ti imaš riješeno .

Na vrh