• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558 DEDA. Remont

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
gajtan
koja je oznaka ove boje crvene za limariju?
ako imaš sliku kantice

Ne znam stvarno koja je, to mi je sve kod brata, budem ga pital da pogleda ako se sjetim..

Danas je napravil 20 sati

55820sati.jpg

Ocistil sam zracni filter koji je bil u katastrofalnom stanju, nažalost nisam slikal prije cišcenja. Odmotal sam mrežice, sve opral i ispuhal, pa sklopil nazad:

558filter.jpg

558filter2.jpg

558filter3.jpg

558filter4.jpg

558filter5.jpg

Skinul sam i lijevu šunku da vidim u kakvom su stanju kocnice. Naravno masne su ko krmaca, nemam pojma kak su uopce kocile.. I još su razlicite debljine. Vanjska lamela je 12mm a unutarnja 16mm..

558unka.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Valjda nije bilo 14 u paru za kupiti pa se neko snašel.

Ne zaboravi zamjeniti i semeringe na reduktorima da te ne zaskoče i zamaste nove diskove. I naravno, sad je prilika ugraditi dodatnu oprugu na ploče.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kolega Gajtan vidim da posel kreče no na početku je moja procjena bila visokih 23 000 kn jel znaš koliko je do sad uloženo u DEDA-ča ?

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Valjda nije bilo 14 u paru za kupiti pa se neko snašel.

Ne zaboravi zamjeniti i semeringe na reduktorima da te ne zaskoče i zamaste nove diskove. I naravno, sad je prilika ugraditi dodatnu oprugu na ploče.
Da neko je išel kemijat, tak je i semering nekakav divlji metnul na ovu stranu do getribe, a onoga tam vanjskoga još nisam ni izvadil pa ne znam... Uglavnom kemija je nekakva bila, a po svemu kaj sam do sad videl bivši vlasnik je bil teški kemicar, i kaj god je slagal delalo se kemijanje, umjesto da se original složilo kak ide..
Jel imaš neki sliku kak bi tocno trebalo taj feder postaviti? Negde sam to videl ali više nemam pojma di...

Kolega Gajtan vidim da posel kreče no na početku je moja procjena bila visokih 23 000 kn jel znaš koliko je do sad uloženo u DEDA-ča ?

Nije još sve gotovo pa ne znam kolko bude, ali mislim da je do sad negde oko 13000 onak u grubo. Kad završim sve, budem malo bolje to skubiciral i postavil tu na temu...

Nego ne znam kaj da delam sad. desna branza koci ko luda, ujak me nagovara da ju niti ne diram dok koci, a ja ni sam ne znam, raskopal bi kad vec petljam po tome, a opet ne da mi se...

Evo i lamela da vidite. Prve tri slike su jedna lamela(jedna strana, druga i bocno) a ostale tri su druga lamela:

558lamele.jpg

558lamele2.jpg

558lamale3.jpg

Lamela 2:

558lamele4.jpg

558lamele5.jpg

558lemele6.jpg

Posljednje uređivanje:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ako koči bolje ne dirati ja sem na 560 mijenjal na desnoj celinder i lamele 90 i neke na lijevoj samo celinder e sad desna koči jače. Od onda brenze nisu dirane osim kaj je na bolcni od špere ispal ceger pa se oring pomaknul i zamastilo lamele samo sem ih opral i vratil natrag a imal sem nove ali se tad nisem sjetil . Kaj se tiče federa nemam no na kljun zavariš maticu 8 mm ili nekaj sličnog i staviš feder od zastave to sem videl na slikama i navodno je dobro . meni ne blokiraju ali bar dva put godišnje podmažem ploče dok znam da par dana nebude radil pustim između ploča malo ulja . I kad ugradiš semerin pazi na njegvu rupu i na trubi drži onu donju rupu čistu . Makar nisem IMT-ovac mene te brenze zadovoljavaju i nisu tak loše koliko ih pljuju .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Sliku nemam svoju ali sam ju mrknul s neta.

Za obloge ti nitko sa slike ne može reči koliko su tvrde i kolko su se napile ulja.
Ja (ako se mene pita) bi stavil nove.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Desna koci sasvim dobro, na asfaltu koci na smik. Ovo kaj veliš za rupu na trubi, pretpostavljam da misliš na onu kaj služi da izađe ulje van ako semering propusti. Jazavci su sa semeringom zaštopali tu rupu i nije imalo kam otici, da je mislim da bi brenza i dalje bila ko metak jer nije bilo puno ulja unutra, nego je samo zaslinilo..

Sliku nemam svoju ali sam ju mrknul s neta.

Za obloge ti nitko sa slike ne može reči koliko su tvrde i kolko su se napile ulja.
Ja (ako se mene pita) bi stavil nove.

Baš sam poslal par mailova ovima kaj obnavljaju lamele i pital sam jel imaju kakve lamele kaj bi i na masnom kocile... Baš me zanima kakav odgovor bum dobil.

Pretpostavljam da taj feder služi da ne bi blokirale kocnice...

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Na masnom bu kočila jedino keramička, a to bu skuplja pita od tepsije....

Da, feder pomaže vratiti ploče onim trima federima kaj su na ploči i manje štekaju pa teže spale obloge lamela.

Ne zaboravi da lamela imaš različitih debljina za kupiti, a koje ti trebaju moraš izmjeriti prije kupovine.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Znam da ima više debljina, ove su nakemijane jedna od 16 i jedna od 12 mm. Pretpostavljam da bi bile original dvije od 14... :biggrin:

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Pogledajte kam je lik okrenul cep za tocenje ulje... Jel mi može neko objasniti kaj je coveku u glavi?

cepulja.jpg

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Eto, i onda netko kaže da je IMT smece.. Pa kakvi kreteni po tome prtljaju, kako se rukuje s tim i kako se neodržava to je spejs šatl od traktora...

Znaci na traktoru su apsolutno sve kemije, ništa nije napravljeno kako treba. Na primjer, prednji rukavac tamo di dolazi ona zvezda koja prenosi silu na drugi kotac ima lufta, sve se klima, umjesto da se to napravi kako treba oni to zavare.

Anlaser su stavili od 533 koji nije dovoljno jak da vrti taj motor. Onda da bi mogli staviti veci akumulator, valjda 180AH išli su proširivati haubu i povisiti onu kutiju di ide akumulator. Uz to su napravili sranje jer su i polugu od gasa prslagivali pa uopce ne možeš dati preko 2/3 gasa.

Krepala im vura od temperature, umjesto da su kupili novu za 120 kuna, oni su išli pripasivati nekakvu od Lade valjda. Pri tome su na silu ušarafili indikator koji uopce nepaše i slomili kucište termostata koje košta 300 kuna. Naravno nije ga zamijenio nego je namazal s tekucim metalom.

Kad mu je krepala vura od pritiska ulja skupo je dati 100 kuna za drugu, nego je pripasival kod Iveca vuru od pritiska zraka, koja je još i veca od originala pa je išo bušiti, odnosno proširivati rupu za vuru i kemijati lajtunge s tanjeg na deblji da to pripaše...

U kocnicama su doma nitali lamele pa je nanital jednu 12mm a drugu 16 mm. Umjesto da su stavili nove semeringe na poluosovine, oni su samo izbili unutarnji(pola semeringa) i nabili nekakav divlji ali naopcke i pri tome zatvorili rupu koja služi da propusti ulje ako ga ima viška, i naravno ulje je probilo u kocnice, tam di ne smije...

I još je cepove di se nelijeva ulje okrenul prema dole, tak da nemreš ulje nalijati, osim ako traktor prevrneš naopak...

Ma sto pizdarije, ja nemam rijeci više za ovaj naš kretenski narod... To je sve retardirano...

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
A mozda gazda jednostavno nije bil sretan sa originalnim rjesenjima....pa imt je to.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ako su sve te kemije na njemu rađene i 15000 je previše

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Nije ni sve u novcu kolega je htel imati svoj traktor i bude ga složil kak spada biti će uloženo novaca i živaca ali biti će njegov i na kraju će biti zadovoljan . A ponekad treba i sreča u životu no i kad kupiš novo zna biti problema ,

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kaj bi tek rekli da vidite sve željkove inprovizacije ,xd

ma šalim se , ja sam zagovronik inprovizcija , počev od kreveta (znate na kaj mislim ) pa do bočnih reduktora.
Ljpota življenja je u problemima , preprekama , iskušenjima itd

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Sad znas zasto je kostao 15000 kuna ili koliko si vec dao.

Da je koštal 18 hiljada, to bi bila garancija da vlasnik nije kreten??

Uopce nije poanta koliko je placen niti koliko bude mene u konacnici koštal. Uloženo bude u njega(do sad je oko 13000 uloženo) više nego kaj je placen i to je moj problem, radi se o tome da smo narod improvizatora, carobnjaka, kemicara i alkemicara..

Najgore od svega je kaj je kemija uvijek u konacnici daleko skuplja nego da napraviš kak treba, osim toga najcešce niti ne funkcionira kak treba...

Sad da ja to hocu trpiti tak iskemijano, to bi tak vozilo još godinama, ali pošto nisam takav buzdovan, hocu da traktor bude ko zvono, pa me smetaju razne debilane i uopce ne razumijem ljude koji rade takve stvari... Da sam htel, mogel sam ostaviti kak je, samo pofarbati limariju da nije onak hrđav, metnuti novi brzi anlaser i to bi bilo to. Sve bi obavil s kakvih 2 - 3 hiljade kuna, možda i manje.

Meni nikak nije normalno da netko radi akumulatora ide preuređivati cjelu kutiju i proširivat haubu, jer bi ja radije jednostavno kupil novi akumulator koji mi stane unutra i složil si pošteno anlaser ili kupil novi pošto košta 900 kuna, a vrti bolje nego bilo koji stari složeni...

Al jbg, kaj kad sam jedini cudak u selu kaj mi na traktoru(malom 533) sve ispravno, svaka žaruljica, jedini imam antifriz nutra, svaka vura, uredno je registriran i sve je kak treba, i još uz to bez kemijanja i izmišljanja prirucnih rješenja koja veze nemaju s mozgom...

Posljednje uređivanje:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
a čuj , ak je tak onda nemoj inprovizirati ni s kočnicama , tj oprugom ..složi orginal ....vrag ne spi

Na vrh