• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558 DEDA. Remont

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Da, sve planiram lakirati, iako me muka hvata od pomisli na lakiranje toga.. Ne znam ni sam kak to najbolje izvesti da bude što kvalitetnije.. Lako je s limarijom, to je relativno ravno, lako se odmasti i pobrusi dok je s ovim veci problem...
Šasiju lako, nema brušenja. Jedino ako ga je baš jako korozija napala.

Ono kučište termostata si na najbolji moguči način riješil.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Gajtan ipak je novo kučište novo a sad ja bi na tvom mjestu napravil novi poklopac iza kompresora u njemu rupu za ležaj osovinu i semering osovinu bi spojil na zupčanik koji vrti kompresor i nek se osovina vrti naravno izvana mali poklopac . Ako bi ti trebal pogon za neku pumpu (kiperi ,volan ) ti imaš riješeno .

Razmišljal sam o tome da metnem pumpu i složim hidro volan, onaj komplet da kupim gotovi, ali kad si bolje razmislim, kolko bu taj traktor delal kod mene(možda 20 - 40 sati godišnje) dobar mi je i mehanicki...

jesi skifal glavu ili razvod?

Glavu, manje zlo sam izabral..

Šasiju lako, nema brušenja. Jedino ako ga je baš jako korozija napala.

Ono kučište termostata si na najbolji moguči način riješil.

A kaj sam drugo mogel..

Evo danas je po prvi put na svoje kotace stal nakon više od dve godine:

558nakotac.jpg

558nakjej.jpg

Sad treba kiler, pumpa i natociti ulje u getribu, metnuti rezervar i može lagano roktati na mestu...

Koja ulja preporucate za getribu?

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Imaš u trgo agenciji 230 kn ina i narucis preko web shopa dostava džaba.

Auto-poljostroj ti ima najjeftinija INA ulja koliko ja znam. 202 kune je Transhidraol 85, danas sam gledal baš, sutra budem ga kupio.

Danas sam kupio vodenu pumpu i obrtaljku, lajtung za pritisak ulja...

vodenaava.jpg

vodenabfb.jpg

I nova crijeva:

crijevazav.jpg

Do ove faze sam danas došo:

558.jpg

MUHA je svojevremeno rekel da ga zanima tlak ulja, pa MUHA, evo ti slika:

558pritisa.png

Naravno, to je na hladno jer nema kilera pa nisam mogel zagrijati, kratko je radil.
Sutra moram nabaviti ono koljeno kaj ide između dva creva(pumpa - crevo- metalna cijev-crijevo-kiler) pa dole na kiler jer sam se nahitil z njim pošto je bilo trulo..

Sad za pocetak ide stari kiler koji curi i obicna voda pa da tako motor odradi 20ak sati po Muhinim uputstvima a onda kad dotegnem glavu i pofarbam ide novi kiler i antifriz nutra.

To je zato jer u bloku i glavi sigurno ima još kakvih ostataka hrđe, pogotovo sad kak je dvije godine stajal na suho, pa nek se poštopa u starom kileru, bolje nego u novom...

Posljednje uređivanje:

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Je ako ideš po njjega ovako mi dođe na vrata i nemoram ici nikud.
To je razlika dođe na isto.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Da, meni su tu blizu pa mi nije problem otici po ulje, a stvarno po toj cijeni ga nema.

558uljezag.jpg

Danas sam ga upalil i ugrijal ali nije mogo dugo raditi jer jako curil kiler, kasnije sam ga skinul i brat ga je zalotal, ali nisam više stigo vratiti nazad. osim toga curi ulje na onom lajtungu kaj ide s bloka na kompresor jer oko koje ide na blok je deformirano pa ne dihta... Sutra bude radil puno više ako bude sve u redu. Motor fino radi, pali na zub, kvacilo mi se cini baš kako treba.

Ovo je pritisak ulja nakon kaj je ugrijan motor:

558ptritis.jpg

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Tlak ulja je ok, još bu pal kad se bolje užari ali to je beba.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Istina, kad bu negde dobro opterecen sigurno da bu se puno bolje zgrijal i onda bu talak manji, pa nek padne i za celi 1 bar to bu opet sasvim dobro.

Ovak na mjestu ja ga ni nemrem bolje zagrijati. Do te temperature je došel i onda se termostat otvoril, tak da je to to od zagrijavanja na mjestu..

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Lajtung od kompresora kod jozica 20 kn ja uzimao zeljezan.
Meni bio gumen pa slinio .
Promjenuo sam ih pola sad sve suho skoro .
Danas još kojega moram zamjenit stigli su.
Satić ulja sličan ko moj ja ću ga na 560 ugradit da imam i njega .

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Meni je na siliranju uvjek pucal metalni kaj ide na kompresor dok gumeni več dosta godina drži .

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Neznam ja nemam silirat s čime pa ce durat .
Meni gumen a stalno maste .
Pa su željezne od nafte gumene stavili curu curi .
Sad sam te od jozica zeljezne uzeo imaju i gumice na sebi ni kapi nafte ne pokazuju .
Napokon suh .

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Danas je brundal negdje od 10 pa do 21 sat. Nabrali smo 9 radnih sati.

Evo i slika:

9sati.jpg

Stavil sam i taj novi lajtung, iako je malo predugacak pa nisam baš prezadovoljan s tim, ali kaj je tu je, nije bilo kracega..

558lajtung.jpg

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Bolje predugački nego prekratki jedino da u šumi ne zapne kakva grana za njega možda da složiš obujmicu i zašarafiš na šaraf od celindera kompresora .

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Imam u planu zmisliti nekakvu šelnu da ga ipak malo pricvrstim... Nego javlja mi se sad jedan problem koji me malo zabrinjava...

Traktor normalno radi i sve ok ali onda od jednom se negde u getribi(predniji dio getribe prema zvonu) cuje neki kao udarac.. Da vam lakše opišem kak to zvuci, znate ono kak na IMTima lupa pumpa od hidraulike pod opterecenjem, onak TOK TOK TOK TOK.. E isto takav zvuk se cuje samo jednom TOK i onda više niš.

Jel ima neko ideju kaj bi to moglo biti?

Prvi dan kad je upaljen(prekjucer) taman sam stajal kraj njega i culo se unutra zvuk onak kao da neki napeti feder se izmakne i napravi taaaaannnggg i nakon toga taj jedan TOK...

Kasnije se više nije cul taj zvuk federa samo povremeno taj jedan TOK...

Kvacilo normalno radi, normalno se i šalta, sve izgleda ok ovak... E da, i to se uglavnom cuje samo jednom nakon kaj ga sparkiram. Znaci upalim da, odvezem dalje od kuce da mi ne brunda pod uhom, i nakon koju minutu kaj stoji cuje se taj zvuk. Ko da se nekaj namesti negde..

Posljednje uređivanje:

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Sutra popodne sam doma pa budemo vidli. U svakom slucaju skinul budem donji poklopac, onaj ispod kvacila pa malo zaviril unutra, cisto da malo pogledam da nema kaj interesantno. Pošto planiram još kocnice malo procackati, moram tak i tak ispustiti ulje pa budem skinul i onaj gornji poklopac di su poluge mjenjaca, da vidim nutra da nije kaj krivo složeno.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Danas je odradil još neka 3 sata, radil bi još barem do 21 sat ali je pocela kiša.

55812sati.jpg

Danas nije bilo onog cudnog zvuka. Probal sam i kardan ukljucivati, sve normalno radi, hidraulika isto normalno diže, kvacilo prvi i drugi stepek sve pet...

Cuje se razlika u radu motora, barem se meni tak cini. Motor finije radi nego prvi dan, ocito pomalo leže sve na svoje mjesto..

Na vrh