• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Al ovdje ima pametnih -10 i pola tih raga nemoze upaliti.
Grijač za vodu prava stvar em digne radnu tempraturu pogotovo ko ima farmu.
Pa treba palit stroj em zima pa se haba produži vijek.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Nema veze kaj mi nismo Norvežani i ne živimo u Norveškoj, vrlo je bitno da oni bez dodatnih grijača ne mogu upaliti traktor [emoji23]

.

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

Ja nemam dodatni grijac pa palim

Kako većina starih 558 baš i nema antifriz dovoljno je namočiti vruču vodu iz bojlera i starac bude zabrundal.

Moji deda je na 533 znal vrucu vodu natakali kad je bilo jako zima.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Nemam ni ja na nijednom traktoru neki poseban grijač osim njegovog i normalno ga palim zimi. Kad ne bude htjel palit ni sa grijačem onda je zrel za obnovu.

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

klempika

Novi član
Tu od
24 Pro 2017
Poruka
14
imt 558 otac kupio od čovjeka kojeg poznam i koj iga je radio za sebe ali bio je prisiljen radi odlaska iz hr prodat traktor. stvar je ovakva,, prije godinu dana je radena generalka sve novo,, radilica ,,stubline,klipnjače,klipovi,koplet glava s ventilima,ležajevi ,lamele,vodena pumpa ,uljna pumpa ma da ne nabrajam vise ali znaci sve novo , znam jer sam ga ja vozio po djelove. traktor je razradivan na mjestu i pod laksim poslovima sjetvo spremac i laksi tereti,,ali na cepu di se sipa ulje lagano pusi i kad se mjerac izvadi,, majstor koji je radio tvrdi da je vjerovatno pukla karika
traktor ima 100radnih sati
e sad kako znati dali je pukla karika? ja sam automehanicar ali traktor u zivoru nisam rastavljao.ako mu izmjerim kompresiju dali ce pokazati goji cilindar?, kolika mu mora kompresija biti ? ako je karika dali se moze klip izvaditi da se glava ne skida da se donji sklop rastavi i radilica izvadi i onda zamjenitit je. iskustva i svaki savjet je dobro dosao

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
alo te kopa črv skini glavu i pogledaj ..mislim da te ništa drugo ne može umiriti .
to malo dima sigurno nije razlog

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Naravno da če pokazati razliku ako postoji. Računaj da sitne razlike mogu biti zbog ventila.
Ako je to sitno i ne masti jako ja se nebi sa time zamaral. To je tek 100 sati, mada se je do sad več trebal prilagoditi.
Možda samo karike nisu pravilno rasporedene.

Kak god, može se skinuti prednji trap pa skinuti glavu i karter i bez problema izvaditi klipove na svjetlo dana i provjeriti kaj se događa.

klempika

Novi član
Tu od
24 Pro 2017
Poruka
14
Naravno da če pokazati razliku ako postoji. Računaj da sitne razlike mogu biti zbog ventila.
Ako je to sitno i ne masti jako ja se nebi sa time zamaral. To je tek 100 sati, mada se je do sad več trebal prilagoditi.
Možda samo karike nisu pravilno rasporedene.

Kak god, može se skinuti prednji trap pa skinuti glavu i karter i bez problema izvaditi klipove na svjetlo dana i provjeriti kaj se događa.

majstor koji je radio je iskusan i ne vjerujem da je karike stavio u pravac, a sto se tice ventila glava je komplet nova samo stavi i zasarafi je bilo. a bosch pumpa i dizne kod bošiste bile..

izmjerit cu kompresiju svakako
hvala na pomoci

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Pitanje je čije su dijelove stavili.
I ko zna kako je i obrada napravljena može biti puno toga.
Iza nekog raditi je najgore.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Koliko se to puši? Izmjeri kompresiju pa idi dalje.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

klempika

Novi član
Tu od
24 Pro 2017
Poruka
14
pricao s prijasnjim vlasnikom tj kumovim ocem, traktor je napravio 100 sati do sada on mu je na 20 sati mjenjao ulje i to je to,

morat cu ulje i filter staviti drugi pod prvo

traktor nije ni jednom još bio optereti . do sad je vukao sijacicu za suncokret i za sve tako manje poslove,,
a za karike mi jedan majstor stari rekao da otpustam diznu po diznu i ako pretane pustiti da je pukla karika i covjek mi kaze da mu stavim novo ulje i da se dobro optereti pa da vidimo onda dali ce pusiti a vjerovarno da ce stati.a ako nestane doce on pa ce pregledati sve.pa ako sta ljudi rjesim ja vam napisem,,

neko je pitao za djelove kakvi su unutra ,, sve je imt u njemu

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Jel ima netko slucajno znak za 558, onaj kaj ide na haubu i kvake za dizanje haube? isto mi fali onaj španer(remenica s ležajem) za remen. Molim ako netko ima za prodati da mi se javi u inbox... Još mi samo to fali da ga skompletiram do kraja!!!

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Remenicu sa ležajem bi se možda našlo kod susjeda, on je to eliminirao i stavio alternator.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
I ja bum stavil alternator ali je problem kaj je kod njega onaj nosac od kojeg se nemre španati remen na alternator i onda je to problem. Pogledat cu još možda bi od rusa alternator mogo doci u obzir jer je manjeg promjera. Najveci problem mi je ovaj znak s haube

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Taj mi ne paše, 558 ima drugaciji znak od ostalih. 555 i 558 imaju znak kao ovaj na slici:

UPLX8.jpg

Sve to sa slike je nekam nestalo, pa ako netko ima nekaj od toga, nek se javi..

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Kakav nosač ti smeta, onaj sa četiri rupe za utovarivač i sl.? Ja sam jedno uho odrezao na svojem 560 i sada nema problema.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Da, taj nosac. Koje uho si odrezal? Ja bi htio da to bude kak treba, ne bi da mi izgleda ko skalamerija, nisam za inprovizacije baš

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Onaj kut što gleda prema alternatoru, traktoru ne smeta a alternator i remenica dobiju mjesta.

Na vrh