• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Batina je iz raja izašla ali vjerujem da ako imaš dobar ključ i cijev odgovarajuče dužine nema da ne ide.

Ako nemaš ni jedno od navedenog odeš do vulkanizera da on proba otpustiti i na mekano ih stegne pa ti dalje doma napadaš.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Imam ja pitanje u vezi lamela u kočnicama, šta kada se poderu zubi na lamelama? Jel se da nabaviti nova ploča za lamelu čista ili polovnu negdje tražiti? Traktor mi koči ali ja mislim da bi to trebalo bolje, nebum niš diral oko toga nego kada se ove tafe lamele poderu da znam ak zubi negdje budu loši..
Čista jedino rabljena. Svaka nova ima na sebi oblogu.

Ako lamela izgleda ovak onda je logički da ne koči, a semering moreš okretati kak hočeš jer se neko pobrinul za to i u kanalu napravil utor pa ulje ima kam, dok se utor ne začepi prašinom, blatom....

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Čista jedino rabljena. Svaka nova ima na sebi oblogu.

Ako lamela izgleda ovak onda je logički da ne koči, a semering moreš okretati kak hočeš jer se neko pobrinul za to i u kanalu napravil utor pa ulje ima kam, dok se utor ne začepi prašinom, blatom....

Utore zato svako malo procackaš s kakvim komadom žive ili necim slicnim, najbolje kad pereš traktor, odmah i to napraviti ili kad se dela servis i podmazuje..

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Ne slažem se, ovaj ključ je pojačan na sredini i točno se osjeti kak nema nikakvog piganja dok se šerafi s njime.

Bili smo odšerafljivali zapečene felge sa šumske prikolice štičarke(3 osovine) i ni pigala se nije pod cijevi od preko metra, šerafi su se izuzetno teško odšerafljivali. Tu bi ova gedora sa slike(ne ova križ) pokleknula dok si reko keks...

Ključ s kojim sam ja radio je bio marke Hazet.

Posljednje uređivanje od moderatora:

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
Nismo se razumjeli,,, ja sam mislio na ovakav ključ,, al marka onaj "UNIOR" iz bivše države,, i koji je bio kvalitetniji nego svi ovi današnji,, a bio je crn,,
pošto sam šarafo točkove od 1985 g. kad sam vozio kamion,,, toga sam se naodvrto i nalupo milion puta,,, znali su se šrafovi cvikati a ključ ne,,,
i sad posjedujem par njih,, br,, 27,,

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ako dođe do toga da su utori već masni tada ni čačkanje nije od pomoći. Ja imam nekoliko komada diskova na zalihi i kad sam radio nove majstor mi je htio prodati gotove ali sa lošim zubima pa sam rekao neka napravi moje. Mislim da je uzimao 300kn po komadu.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Nismo se razumjeli,,, ja sam mislio na ovakav ključ,, al marka onaj "UNIOR" iz bivše države,, i koji je bio kvalitetniji nego svi ovi današnji,, a bio je crn,,
pošto sam šarafo točkove od 1985 g. kad sam vozio kamion,,, toga sam se naodvrto i nalupo milion puta,,, znali su se šrafovi cvikati a ključ ne,,,
i sad posjedujem par njih,, br,, 27,,

O tom kljucu se i radi, imam ih i ja par rasporedjenih po kamionim, prije pucaju sarafi nego sta da budes kljucu. Pri tom ima ravnu glavu pa se lakse lupi koji put cekicem

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Znaci skidam tocak pa trubu. Jel ima neko ulje tu za ispustit?

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kak ne, kompletno iz mjenjača i diferencijala, a nebi bilo naodmet da usput i iz reduktora ispustiš jer možda i tam semering suzi pa ti bu kasnije problem, a moreš ga i novim počastiti odmah.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
I pazi, ta kvrga je fest teška nemoj ni u ludilu pokušavati skidati rucno, najbolje na kakav flašencug obesiti.

manc

Član
Tu od
24 Svi 2015
Poruka
162
sve najbolje svima povodom blagdana i sretnu novu godinu.imao bi pitanje za znalce.kolega mi ima 558.kupio je motor za njega jer mu je stari bio loš i puka blok.stavio je motor za kojeg mu čovjek rekao da je rađena generalka prije nekih 500 rh.uglavnom pritisak ulja na hladno mu je 3 bara,kad se ugrije padne na nulu.šta bi tu moglo biti.hvala unapred.

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
I na mojoj rakovici koja ima isti motor je sličan pritisak pa radi tako vec 20 god. Možda je manometar u pitanju.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Kod njih zna biti nizak pritisak ali nakon generalke to nikako ne bi smjelo biti tako. Prvo nek proba s drugom vurom ali sumnjam da je to. Inace je uvijek rizik kupovati polovni motor, a svi prodavaci uglavnom prodaju motore na kojima je generalka navodno rađena prije 100 - 200 - 500 sati kaj je naravno u vecini slicajeva prodaja muda pod bubrege.. Po meni je daleko isplativije složiti motor nego kupovati macka u vreci, al sad kaj je tu je

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Skineš glavu i sve ćeš znati.
Ali eto tako smo mi jedan povoljno kupili.
Rađen je ali loše čak su i klipovi ventile uhvatili.
Pa je radilica bila loša da smo ju odmah mjenjali .
i karike na kraju

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ako traktor donekle radi zašto skidati glavu da se nešto vidi ? Kod toplog motora skini šuplji vijak lajtunga koji ide prema manometru povuci ručicu za gašenje i malo anlaserom zavti ako ulje špricne na rupu vrati vijak i radi dalje bez brige .

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Da vidi jel generalka ako kupuješ motor najbolje glavu skinut jer ima svega

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ako traktor donekle radi zašto skidati glavu da se nešto vidi ? Kod toplog motora skini šuplji vijak lajtunga koji ide prema manometru povuci ručicu za gašenje i malo anlaserom zavti ako ulje špricne na rupu vrati vijak i radi dalje bez brige .

A zašto vuči ručicu gašenja?

Treba skinuti indikator i upaliti ga. Ako ulje šprica ko da dečec piša tlak nije dobar. Ako je mlaz onaj pravi, ko od odraslog muškog, onda je tlak u redu.
A pravo muško kad piša obavezno prdne....

E moj Željac, drž ti i dalje ruke na leđima ko na slici :icon_toilet:

Na vrh