pozdrav svima! imam stari 560, '84 godište i imam 2 pitanja za koja se nadam da ćete mi pomoći.
danas sam saznao da ga mogu uredno registrirati ako ga dovedem u tehničko stanje, pa se namjeravam upustiti u tu priču. najveći su problem kočnice. kako je otac taj traktor servisirao i održavao od prvog dana, bio je uvijek u dobrom stanju, što će reći da nakon 35 godina nikad nije rađena "generalka", iako je sad već i vjerojatno potrebna. nego, kočnice. sve je ispravno osim glavnog kočionog cilindra. kupili smo novi, original zastavin iz srbije, pustio je nakon 2 mjeseca. ako imam razdvojene kočnice, i pritisnem jednu, koče oba kotača. na kraju propadne skroz i nema više kočnica. vidio sam neke video uratke po internetu našao sam da je netko ugradio glavne kočione cilindre od ursusa i slične stvari. zanima me da li da je moguće na neki način složiti te kočnice, makar sa improviziranim dijelovima, ne originalnim od imt-a, samo da bude neko duže i trajnije rješenje.
drugo pitanje je vezano uz hidrauliku. da li je moguće ugraditi priključak za hidrauliku na traktor, vjerujem da treba ugraditi pumpu ako je to moguće, da bi se mogao priključiti recimo malčer ili sličan priključak.