• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt-560

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kako se mijenja brtva na glavi ako pušta vodu u karter možda bi nekako moglo se skrenuti voda da ide negdje drugdje a ne u karter ?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,940
Na IMT-eu je doskočeno tom problemu na način da se skinu vijci sa ispušne grane :(rofl):

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
KAj vi mislite kad bi se u rashladni sistem umjesto vode stavilo ulje .
I neki jednostavn mehanizam sistema vodokotliča koji bi održavao nivo ulja u karteu .
Taj sustav bi višak ulja iz kartera vračao u kiler jer je fizički nivo u sustavu hlađenja višlji .
Moglo bi se to upravljati i mikroprocesorske ali onda otpada vožnja bez akumulatora .
Umjesto vodene pumpe ugraditi zupčastu hidrauličnu jer je medij viskozitetniji pa bi pumpa zatvorenog volumena više odgovarala .
Ionak nema više kvalitetne vodene pumpe , Ova današnja nije ni za zrak a kamoli vodu .
KAd bi se to napravilo ne bi bilo ovakvih problema a niti muke oko antifriza .
Motor bi imao daleko veču autonomiju do izmjene ulja jer bi ga bilo i 3 x više .
Ne bi se ledilo zimi niti parilo na stotki , ulja imaju daleko niže ledište i vrelište .
Pad snage radi pogona pumpe nadomjestio bi se procesorskim pojačalom snage .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
da , možda več ima izmišljen modul kao i ovaj koji pojačava iskru umjesto platina

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ako nisi siguran da li je voda u karteru.Pusti da prenoci.Ujutro odvrni cep na karteru.Ako prvo krene voda siguran si da je pomjeso vodu i ulje.U mjesanju sa vodom ulje bi trebalo biti bjelkasto(bijelo).Nesto ka emulzija.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Lisnik dali bi onda trebalo staviti pipu na karter pa ispustiš ujutro vodu kad krene ulje zaustaviš i gas ????

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ne curi samo preko noći , curi i preko dana za vrijeme rada .
Kak voda zna jel je dan ili kmica

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Mislil sam da kad radi ne curi onda nikaj (pa kad se voda odmara ako stalno curi).

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Mislil sam da kad radi ne curi onda nikaj (pa kad se voda odmara ako stalno curi).

Pisao sam za one koji nisu sigurni sta mjesa naftu ili vodu.Voda je rjeđa.Kad se stalozi ulje se odvoji od vode .Tacnije voda je na dnu ,a ulje gore.Kad odvrnes cep prvo izađe voda pa tek onda ulje.

gradskikauboj

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2010
Poruka
166
Ma nemam pojma traktor radi i pali normalno ali čim se malo zagrije tam kroz onaj mjerač gdje se mjeri ulje počne isticati neka tekućina. Ma ja sad tražim majstora da mi to pogleda ali mi ga je teško nači ili su svi negdje preko 20 km (a 560 naravno nema kočnice), kad ja radim zemlju u Zagrebu a tamo nema majstora za traktore. Ako netko zna nekog ili je voljan pogledati može na pp

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Jesi gledo jel ti sad fali vode jer bi ti moralo malo vise vode falit ako ti izlazi na mijerac van ako je vode normalno onda vidit dize da koja ne pisa ili ac pumpa!!

gradskikauboj

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2010
Poruka
166
Evo riješio problem, zamijenio AC pumpu, grijač, ulje i filter i sad je ok.
mika: radim zemlju u Remetincu.
Hvala svima koji su mi pomogli u dijagnozi kvara i evo barem slika mog 560. Od nedostataka ne rade kočnice ni vure.
2uizz1i.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh