• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 577

• Temu pokrenuo Neven 533
  • Datum prvog posta
N

Neven 533

Guest
Koje dijelove?
Špric kit i farbu?

ma to ima a ima svega nesto od kocnica satovi nis ne rade struja ce se pregledati grijac novi i neznam sitnice ocu da sve bude ko novo

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
ma to ima a ima svega nesto od kocnica satovi nis ne rade struja ce se pregledati grijac novi i neznam sitnice ocu da sve bude ko novo
Jesi ti metnul kakvu sličicu od tih svojih strojeva?

N

Neven 533

Guest
Toliko hvališ taj 533 a nisi ga nikad sliko :evil:
A 577 dosta sobro izgleda 8)

ma slikat cu kad bude u radu a ne dok spava .... ima vremena sad mi je 577 drazi

Uploaded with ImageShack.us

Posljednje uređivanje od moderatora:
V

vedo

Guest
A kad sjedneš u njega,ne vidiš se izvana kolki su blatobrani,znam to iz iskustva,imam IMT 560 ovakve linije :)

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
A kad sjedneš u njega,ne vidiš se izvana kolki su blatobrani,znam to iz iskustva,imam IMT 560 ovakve linije :)

Po meni je mana što je kod ti starih linija kabina jako malo samim tim smanjena preglednost

mzilja18

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
440

Treba podbaciti "nešto " pod sjedalo.
Svaki 560 stare linje koji sam vidio ima između sjedala i poklopca hidraulika neku distancu.
kad to postaviš onda ćeš vidjet i bit ćeš viđen:supz:

V

vedo

Guest
Treba podbaciti "nešto " pod sjedalo.
Svaki 560 stare linje koji sam vidio ima između sjedala i poklopca hidraulika neku distancu.
kad to postaviš onda ćeš vidjet i bit ćeš viđen:supz:

Problem je u tome,što je otac daavno zamjenio sjedište,i umjesto starog ubacio sjedište od vozača autobusa :D

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
zanima me dali kombinirka skip i imt 577 imaju isti mjenjač i diferencijal

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Mislim da bi trebali imati isti, a jedina razlika je u reduktoru, jer je skip sporiji, ali me nemoj držati za riječ.

B

Bobo

Guest
AJOOJ, sto necu procitati ovdje... Kako samo prije nisam ovo vidio, pa pisem mjesec dana pre kasno, ali sta ces...

Kao prvo, SKIP je trobrzinac, i to SVAKI
kao drugo, mjenjac mu nije NI SLICAN mjenjacu na 577
kao trece skip u 3. brzini na iber gasu ide skoro 50 (mjereno autom) tako da mjenjaci nemaju dodornih tocaka jedan s drugim. Diferencijal ne znam kakav ima u odnosu na 577, ali za mjenjac sam 100% siguran

Skip sve sto radi, radi u reduciranim brzinama koje su za rad na zemlji, iskopima, utovarima super pogodjene, dok je za transport UZAS nad uzasima, bar skipB-51 koji je koliko znam zadnja serija SKIP-a ne racunajuci ovaj najnoviji...

Hidromotor na skipu ne zelim ni komentirati jer je samo po sebi pre smijesno...

Prepravak skipa u traktor, TOTALNO neisplativa, jer se mora mjenjati mjenjac, ubacivati uljna pumpa pod sjedalo, tj, CJELI hidraulicni sistem od A do Z... samo dok skipa rastavis izgubis volju za zivotom.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Pa, kad te nema nemreš sve nabrzinu ni videti ;)

Pa kaj 577 nema trobrzinaca :scratch
Jednom prilikom se razletel reduktor na 579 (trobrzinac), unutra je bil reduktor od Skip-a i traktor je bil dosta brz (služi za transport), pa smo takvog i ubacili.
E sad dal je to inače tak ili .......

B

Bobo

Guest
Kolega, nisi ti imo IMT SKIP-a a kako mi se cini da ni ne znas kako izgleda...

IMT SKIP ima OBICAN trobrzinski mjenjac, OBICNO kvacilo s OBICNOM lemelom... Kakav te hidromotor spopao, to u skipu NEMA...

Stariji tipovi SKIP kombinirke imaju hidraulicnu pumpu preko kardana koja sluzi da napaja razvodnike prednjeg utovarivaca, i zadnje kasike, Noviji skipovi pumpu imaju na radilici, i ne moze se pumpa iskljuciti iz pogona, kao na nekim starijim skipovima kojima se to moglo napraviti da se lakse pali po hladnom vremenu.

Muhanicar, bratov SKIP po cesti lijepo krece u 1. i lako se salta u 2. brzinu. Problem nastaje kad se treba ubaciti u 3. brzinu, a stroj cim stisnes kvacilo naglo krece usporavati, jer je tezak 7 tona. kad usaltas u trecu (Koja se na bratovom skipu UOPCE ne "preklapa" s 2. brzinom) treba mu dati dobar gas i drzati ga na kvacilu dok malo ne krene, i uhvati brzine. Na ikakvoj uzbrdici zaboraviti saltanje u 3. brzinu dok ne izadjes na ravno, a kad se u 3. zelati onda ide...

Auto kojim je mjerena brzina je kolega policajac laserom mjerio i do 80 je sat na autu tocan, i auto kad ide iza skipa u 3. na pol gasa pokazuje preko 40km/h. Imam i video clip kako izgleda prolazak kroz selo u skipu na iber gasu. 579 ne znam kakav ima mjenjac, jer ga nikad nisam vozio, al vjerujem da je isti kao na 560, da nema neke razlike velike, a reduktor kao reduktor bi trebao biti 1:3 ako se dobro sjecam, razlika izmedju 579 i skipa je u samim zupcanicima unutra. Kao sto sam vec napisao, skip u sporim brzinama ide dosta brze od normalnog traktora a snage ima da je za poluditi, pa je moguce da je reduktor drugaciji, ali mjenjac sam skoro pa 100% siguran da nema dodirnih tocaka s mjenjacem na traktoru.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Bio si u pravu za SKIP kombinirku.Taj skip kod mene je bio prije 12 godina.Jeste bio SKIP al ne kombinirka.Bio je vrsta vilicara u tvornici papira.Sve sto sam pisao tacno je samo je masina imala drugu namjenu.Neznam tacan naziv il oznaku.Samo znam da je SKIP proizvođac.Hvala na ispravci brisem sve napisano.

Na vrh