• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 577

• Temu pokrenuo Neven 533
  • Datum prvog posta

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Uspio sam, evo malo slika od radova. NIisam ga stigao danas upalit, ali sutra ujutro nadam se da ce bit paljenje.

2wfihqs.jpg

2q31wn4.jpg

rlgt2c.jpg

2a7v7yw.jpg

/img]http://i67.tinypic.com/sbltso.jpg[/img]

Posljednje uređivanje od moderatora:

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,430
Malo si se zeznul dok si kopirao...
Ak još možeš ili neka to netko od moderatora odradi da na početak ovoga sa http stavi
jer ti se ovako slike ne vide.

Zgodno sedmica izgleda pod ovim beračem :D

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Hvala ti puno, nadam se da ću sredit te slike.. cijelu jesen je 560 brao s njim a 577 sa polako sređivao kako sam mogao, mjenjač i motor komplet, sutra bi ga trebao upalit pa nek odradi šta mora i onda da ga operem i bojam i onda komplet elektro instalaciju, ali vidjet ćemo ako ga ne obojam sada na ljeto ču svakako..

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,430
Kad si već radio ovolike zahvate na mjenjaču i motoru šteta bi bila da ga ne središ kompletno do kraja limarijski i elektro instalaciju, po mogućnosti stavit koji reflektorčić na kabinu i s tim je milina za radit onda ;)

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Sad ga nemam ni volje ni vremena bojat, jer kad budem i to radio, napravit ću kako spada, opjeskarit kabinu i haubu, skoro sva stakla sam kupio nova, još jedino na vratima.. nove tapacirunge, možda neki zračni sic i imam u planu odvojit kabinu od mjenjača.. al to na godinu, dosta mi je za ovu, moram još bacit gnojivo i zimsku izorat a kiše ni na vidiku

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Jedno pitanje za nekog ko se razumije, voda u hladnjaku toliko cirkulira da pravi mjehuriče i izlazi van.. cca 5 cm do gore nasipam, ne stvara pritisak nego jednostavno toliko cirkulira, jel moguce daje zbog toga sto nema termostat

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,389
Bez termostata voda stalno cirkulira, ali ne bi trebalo da je izbacuje.

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Glava bila u Vinkovcima na hidro testu, obrušena i stavljeni novi ventili, vodilice ventila i gumice, a unutra pjeni užasno, voda skače par cm i onako kao bjela pjena a voda žute boje postala u hladnjku, zvao sam majstora koji je radio to kaže doci ce sljedeci tjedan vidit, poludio sam

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Probaj kupit onu tekućinu za ispiranje bloka biće da imaš kamenca dosta

gomahers

Član
Tu od
8 Srp 2011
Poruka
484
Glava bila u Vinkovcima na hidro testu, obrušena i stavljeni novi ventili, vodilice ventila i gumice, a unutra pjeni užasno, voda skače par cm i onako kao bjela pjena a voda žute boje postala u hladnjku, zvao sam majstora koji je radio to kaže doci ce sljedeci tjedan vidit, poludio sam
čim pjeni,nešto uljazi... a reklo bi se da kompresija cikće,ili čak i ulje

Urađeno je sve osim stublina i klipova

sorry prijatelju,ne mislim ovo zlonamjerno,svima nam je jebeno,ali to ti je ko da si se usro,a guzicu nisi obriso...za nekih milimetar ili manje su stubline visije od bloka...i ako sluucajno nije dobar dihtung stavljen... majstor sa svojom "deklaracijom" nek ne radi to više

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482

Tako je vjerujem 2-3 puta radeno kod mene na 560, nitko prije nije htio mjenjati, samo karike, i kad je pukao klip, onda sam sve odradio..... Karike su imale jako puno lufta u utoru klipa, a vidi se da nisu puno radile..... Nije to posao, skuplje bi te izaslo za mozda 800kn.....

Sve sam radio u vinkovcima..... Unacivanje stublina, poravnavanje bloka i skracivanje klipova...... Sve se mora u kompletu odraditi

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111

Moje mišljenje o tome svi ovdje vec znaju iako necu nikome pametovati o tome kaj radi na svojem stroju, ali uz sav taj posel koji se moral napraviti nove stubline, uprešavanje i obrada bi bile stvarno mali trošak.

Dobro, to je sad nebitno za ovu pricu, mislio sam da su možda ugrađivane nove stubline pa nisu dobro poravnate i da iz tog razloga puše u vodu. Po meni negde kompresija ulazi u rashladni sistem ili je negde nekaj zaštopano u povratu u motor, za ovo drugo je manja vjerojatnost..

Još jedno pitanje samo, zakaj niste ugradili termostat kad je motor vec rađen?

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Radim u firmi na strojnoj obradi metala, na velikoj horizontalnoj glodalici i tolerancije su nam po 3 stote mm stubline sam mjerio nisu doslovno nista potrosene i nikakvih riseva nemaju, također i klipovi, utori za karike odlični, i eto ajd stavim NPR karike, obrusim radilicu, kotorske ležaje, glavu na hidro test i sve novo u glavu stavljeno, i dizne nove uzeo nije zbog novaca da nisam promjenio stubline, a tako smo isto 560 napravili prije 10ak godina sve osim stublina i klipova, 8500 sati je okrenuo od onda i dalje radi ko sat tako da ne znam sta se vamo desilo

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ako su celinderi engleski mogu oni potrošiti par garnitura klipova e sad jel imaš grijanje u traktoru ako imaš jel dobro odzračeno garant nije jer nemožeš bez termostata. Izbaci dio vode i ostavi samo 1 cm iznad sača kilera pa vidi onda jel ima mjehuriča .

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
grijanja nema, morat cu probat malo ispustit vode pa vidit šta se dešava

gomahers

Član
Tu od
8 Srp 2011
Poruka
484
nabavi drugi,kvalitetniji dihtung glave...sa jačim prstenima i stegni na "kilocijev" i mir do života... nekad smo tak radili na Masseyima i dan danas idu

Najnoviji postovi

Na vrh