• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 577

• Temu pokrenuo Neven 533
  • Datum prvog posta

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Na IMT meni uvijek fali vode jedan okomiti prst od vrha čepa. Taman mi uđe vrh prsta do prvog zgloba pod tekućinu i tako stoji stalno. Možeš nadopuniti ali uvijek izbaci toliko.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Ali mene pati što jako bučka voda u hladnjaku, ne znam jel bi mogao kompresor pirit u hladnjak?

gomahers

Član
Tu od
8 Srp 2011
Poruka
484
ne moze kompresor pirit u hladnjak,osim ako piri u motor,a motor pušta u hladnjak na već poznatijim mjestima... glava,brtva glave.. stubline...blok čak ... prijhatelju moj,ne smije to tako.. jel su crijeva od vode tvrda dok je čep zatvoren?

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Ma ne stvara nigdje pritisak, samo jako bučka.. nema pritiska niti malo ni kad otvaram čep ni crijeva nisu tvrda

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,723
Daj mu metni termostat da usporiš protok i motor ti bude zahvalan.

gomahers

Član
Tu od
8 Srp 2011
Poruka
484
Ma ne stvara nigdje pritisak, samo jako bučka.. nema pritiska niti malo ni kad otvaram čep ni crijeva nisu tvrda

a tak da...ak ne stvara pritisak,onda teraj brate mili

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
I htio sam stavit termostat i majstor me nagovori da ne stavljam termostat, na 560 ga imam i kažem majstoru da stavimo on me uvjerava da je bolje bez, a stari majstor je i radio nam je vec i dosta ga ljudi cijene i eto ne stavim termostat, izgleda da ce morat ic gore

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Tebe muči samo jako strujanje vode kroz hladnjak. Termostat stavi obavezno jer se nikada ne pregrijava.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
I htio sam stavit termostat i majstor me nagovori da ne stavljam termostat, na 560 ga imam i kažem majstoru da stavimo on me uvjerava da je bolje bez, a stari majstor je i radio nam je vec i dosta ga ljudi cijene i eto ne stavim termostat, izgleda da ce morat ic gore

I to je malo bolji majstor..

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Kada bi taj termostat bio kvalitetan da ne pohrđa što od etilenglikola što od vode, pa da ne zacvika, pa da ne zakuva , pa da ne pukne ili ne pomota-pregrije glava motora, onda bih ga ja stavio.
A ovako nema šanse da ga stavim, bez obzira što to nije dobar temperaturni režim hlađenja za motor, ali vjerujte da je ipak puno bolje ne imat termostat i ne mislit na to da će traktor zakuvat i morat slagat polugeneralku na motoru....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,723
Gde piše da mora biti ne kvalitetan, stavi od auto programa, tam se da kupiti kvalitetnih termostata.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Ako je antifriz u sistemu nema kaj hrđati. Termostat da ne treba biti ne bi ga tvornica nikad ni ugradila.. Kak veli i MUHA, može se kupiti i kvalitetan termostat. Ko te tjera da kupiš tursko sranje za par kuna?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Prijatelju je blokirao na opel astri koja je imala 70000Km. Zar bi trebalo i iz svih automobila povaditi termostate?

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,389
Ljudi ubjedjeni da je bolje bez termostata i nema tu rasprave, sve sami inzenjeri.
Evo moje iskustvo rada istog traktora sa i bez termostata. Sa termostatom temp uvijek bila oko 75(termostat otvara na 76stepeni). Zacvikao termostat poslije nekih 2000h, ali na srecu bez ikakvih posljedica, na vrijeme primjeceno. Izvadjen termostat. Traktor hladan duze dizao temperaturu i u istim poslovim, baliranje 4-5sati bez pauze dize temp preko 90 stepeni. Stavljen termostat temperatura ponovo oko 75stepeni.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Ne mogu jednostavno to svatiti, isto kak ne mogu svatiti da netko radije ispušta i ponovo natace vodu po zimi svaki put kad treba traktor umjesto da stavi antifriz i miran si..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,723
Kad dođe dan da trebaš traktor pa pocicaš bateriju na paljenju jer je "slaba", otrčiš do susjeda po kablove ali ni on ne može upaliti, budiš sljedečeg, ovaj dojde, spojite to, ali da ne otvarate haubu jer je obično kutija s akumulatorom na nezgodnom mjestu, usput vam se kablovi s anlasera (jer je tam naj jednostavnije spojiti klješta) omaknu i skure lajtung od ulja ili goriva, ajd to nekak i omotate tek onda napokon krenete anlasati uz par dogrijavanja, kad najednom dim iz anlasera, a tebi nos crven ko paprika i šmrklji vise do poda......

Tek onda buš shvatil ljude koji si pokušavaju pomoči oko hladnog starta.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Muhač zakaj plašiš kolege od kad ima antifriza uvjek ga ima u mojim starcima o svi pale u zimi ovo kaj si napisal vrijedi samo za 533

Najnoviji postovi

Na vrh