• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 577

• Temu pokrenuo Neven 533
  • Datum prvog posta

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ja da sam u takvoj situaciji bi također gledao dvobrazdni plug okretač i po mogućnosti podesivi zahvat.

Kod mene bude svakakvih godina, takvih da sa Ursusom 355 nekada jedva orem sa 2x12", a nekada mu je malo i to.

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Gajtan, puno see praviš pametan, a nisi baš koliko mi se čini.. bez ljutnje, ali ako nisi nikad radio tešku zemlju onda ne pričaj gluposti, 820.2 sa vogelom 2x16 kad je idealna godina, čim je malo mokro mora kolega sužavat plug na 2x14

Traktori od 160 ks vuku 3 brazde plugove, a ispod 200 konja 4 glave nitko ne kvači.. svaka čast onom ko ima zemlju di 80 konja vuče 3 brazde,ja ju nemam.. i plug koji ću kupit će bit sa podešvanjem radnog zahvata, na 16 cola će ići na ovim malo laksim zemljama a imam oko 12 jutara one odvratne masne zemlje.. to kad je malo mokro ko tijesto bude.. ali u tu zemlju samo nemoj zaboravit posijat.. cak je i ove godine dala skoro 17 tona kuruze po ha

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Shvatil sam tvoje mišljenje, no okolnosti uvijek čine razliku veću nego kaj nekad možemo pojmiti.
Ne samo masa, već i raspored iste, širina traga, širina i opseg guma...a kad fali snage, uvijek postoji niža brzina. Ali to i sam znaš :)

Dobro, postoji niža brzina ali opet ako moraš ici jako sporo to opet nije posel.

Ja da sam u takvoj situaciji bi također gledao dvobrazdni plug okretač i po mogućnosti podesivi zahvat.

Kod mene bude svakakvih godina, takvih da sa Ursusom 355 nekada jedva orem sa 2x12", a nekada mu je malo i to.

Jel kužš sad razliku, ipak bi 577 trebal biti puno jaci od tog Ursusa, teži i još ima prednju vucu. Meni je stvarno nevjerojatno da on ne bi mogel normalno delati s trobrazdnim plugom. Velim, ako nemre ja bi ga se rešil odma..

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
A 577 sa svim utezima, i kad ima iza u kotačima ima preko 4 tone, pričam o traktoru sa prednjom vučom..

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Ja ne znam zašto onda kod nas svi ne prodaju traktore od 120 konja i kupe od 80 i fino vuku 3 brazde.. kod nas vrijedi pravilo 1 konjska snaga = 1 cm širine pluga.. na lakšim crnicama bi mogao vuč 3x12 al takav plug u kukuruzovini ne može ništa.. 2x16 i pretplužnjaci i gas

Vamo kad 80 konja i 3 brazde(plug od 10 cola ne računam pod plug) zaore 30 dubine ja mu poklanjam tu zemlju

fdsokk.jpg

Posljednje uređivanje od moderatora:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Teška zemlja,ali kroz par godina dala bi se razrahlit bar napol da bude lakša..

Gledaj si plug 2x14 ili 2x16,more i fiksni zahvat nebude problem za 577 ni jedno od toga..I gledaj neke strane plugove malo bolje da ima predplužnjake,visinu do grede i od brazde do brazde...

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
imenjače, nema spasa.. imali smo farmu krava, i punoooooo stajskog gnoja je voženo, i razbije se plužni taban svakih par godina, i zelena gnojiba ali ne vrijedi.. ta zemlja toliko drži vlagu, da je jesenas bilo dobro za orat, vlage taman.. cim je 20 litara kiše palo več se izvaljivala slanina.. tu smo ugradili drenaže kad je kišna godina, a zemlja ravna ko asvalt, nema nigdje ni 30 cm da je više ili niže.. a za 577 je u planu lemken opal 110 sa dugim daskama i podešavanjem radnog zahvata, i to što kažeš potpuno se slažem, mora imat visinu i razmak od špica do špica velik, i obavezno pretplužnjaci

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Kupi si lemkena bude ga vukao bez pol muke uzmeš opala 2+1
I ice s njime u dobroj u težoj skineš 3 brazdu

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
75ks i 3x14
Tako je kod mene. Negdje dalje vjerovatno nebi islo.

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=sUQNUDICpOM[/YT]

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
NH svaka čast za oranje, nije bas za ovu temu al ajd haha, a ima svakakve vrste zemlje, ovo sto ja imam, ima skoro 15ak jutara takve, ali i ostatak nije nesto bolje za oranje, ali ako promrzne u prolječe je pepel poslje 2 traga sjetvospremača

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,437
Kod mene nije puno ove godine radio, kupio sam ga proljetos.. malo je tanjuro vočnjak i prašio strnjake, i onda sam odlucio remont radit, napravio mjenjač i motor, obro sam kukuruz sa 560, plug nisam kupio za 577 pa nisam ni orao snjim, do godine 2.9 sjetvospremač i 2 brazde okretač plug.. oko 17 hektara če orat i pripremat, vuc prikolice i brat kukuruz

Evo stavio sam i zadnje staklo, sad još moram na vratima i onda ce skoro sva stakla bit nova.. kupio sam i reflektore pa čemo lagano i struju krenut radit

29vsb6.jpg

Kolko te izašla ova kombinirana ura za gorivo/temperaturu? Meni bi takva bila isto potrebita pa da me ne zaboli novčanik kad odem u trgovinu.
I kega će ti vraga poseban instrument za temperaturu kad to imaš na ovoj velikoj?

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Uf ne pitaj, 500 kuna.. teleoptik je

Ma ovu posebno sam kupio dok ne slozim struju, a razrađivam traktor pa sam to stavio da pratim temperaturu dok ne slozim struju komplet, ako budem imao volje i obojat cu ga prije nego budem radio struju

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Ima i za 150 kuna al toliko i traje, na 560 32 godine star sat i radi sve haha a sat rada je na 8700 sati, prije 12 god ako se sjecam je stavljen novi

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Da sam na tvom mjestu ja bi ostavio ovaj posebni sat. Onaj je previše mali i malo mu je radno polje. Na ovom drugom se ipak može točnije pratiti temperatura. I ja ga imam.

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Ma oke je i na ovom kombiniranom, kad se ugrije drži temperaturu istu stalno, tako da nema frke, a na 560 imam i grijanje gore pa ima i crijeva i jos jedan kiler gore i tako pa se zna desit da pukne neko crijevo hahah moras pazit stalno i imat 5 litara vode sa sobom

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Jel može 577 raditi s ovakvim plugom?

8wSBe.jpg

I s ovakvim tanjuracama?

8wxXs.jpg

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
U laganoj zemlji može sa plugom, kod mene ne može ni pomislit.. tanjurat može sa 28 diskova i 1000 kila tanjuračom consum

Najnoviji postovi

Na vrh