• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT motokultivatori

  • Temu pokrenuo staffmen
  • Datum prvog posta

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
Pogon prednjih tockova se pali oslobadjanjem blokada tockova na mtk.
Kod starog tipa tako sto se 2 rucice na ruckama ispod kutije za alat gurnu ka napred a kod novog tipa tako sto se rucice na istom mestu preklope ka dole.
Napomena: 4x4 pogon se koristi samo u orvoj i drugoj brzini na pravcu i na mekom tlu. U svim ostalim slucajevima koristi se samo zadnja vuca.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,580
Koliko šuški?
Valjaju li gume i zračnice (obzirom da je jedna prazna)?
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,032
500kn
Pa gume mi se čine okej i nisi poderane nisu ispucane jer nisu bile pod pritiskom, obje su prazne
 

Boki_boo

Novi član
Tu od
23 Lip 2011
Poruka
16
Pozdrav, slini mi ulje na izlaznom vratilu. Kako se rastavlja jer bih odmah, uz semering, promjenio i ležajeve unutar kučišta istoga?

Ovaj dio! Hvala
 

Prilozi

  • pogon kose.jpg
    pogon kose.jpg
    7.8 KB · Pregleda: 4

Boki_boo

Novi član
Tu od
23 Lip 2011
Poruka
16
Vidljivo slini, pušta ulje. Napuni zaštitnu kapu.

Gledam u katalogu da u redoslijedu ide matica, velika pa onda semering, o ring itd. Sutra ću probati izvaditi taj stari semering.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,535
Najprije treba skinuti seger (koji drži mali zupčanik), potom otpustiti krunastu maticu, izbiti osovinu van i nakon toga ostanu ležajevi semerinzi i oring. Znači osovina ide u jednu stranu van dok ležajevi i ostalo u drugu. Zamijeniti sve nabrojeno ležajeve, semeringe i oring.

Treba paziti da se ne polome uši (aluminij)! :geek:
 

Nomad_75

Novi član
Tu od
24 Ruj 2019
Poruka
2
Pozdrav svima,
Kupio sam staru Agriu 1700 '59 godište sa ILO51 benzinskim motorom, koji sam zamijenio sa Kipor 186f dizel motorom uz izradu adekvatne prirubnice. MKT je kupljen samo sa kosilicom.
Međutim, problem koji imam je taj što ne mogu mjenjač ubaciti u 2 i 3 brzinu, tj. ručice mjenjača mogu birati samo 1 X R, za ostale pozicije jednostavno ne može se ručica gurnuti a nema nikakvog zvuka tipa da krči ili nešto slično.
Postoji li mogućnost da je zbog kosačice na neki način blokirano biranje ostalih brzina ili je u pitanju neki kvar?
 

Boki_boo

Novi član
Tu od
23 Lip 2011
Poruka
16
Sastavljam paljenje. Isprobavam sa punjačem, na masu stavim crnu žabicu a na crvenu produžim sa ispitivačem. Kada okrećem osovinu stalno imam da gori tinjalica u ispitivaču. Odspojim bobinu i onda mi se pali-gasi kako je platina otvorena-zatvorena. Skinuo sam bobinu i stavim na mjesto gdje se zašarafljuje u ploču masu ispitivača a na žicu koja ide na kondenzator prislonim ispitivač i zasvjetli. Tako treba biti ili je bobina prbila?
 

Boki_boo

Novi član
Tu od
23 Lip 2011
Poruka
16
Riješeno! Hvala Google! Bobina je ispravna, Uzme se baterija, ja sam uzeo onu od 9v, masa bobine stavi se na - pol baterije, kabel koji ide na svjećicu približi masi na bobinim, kratko se žicom, koja ide na kondenzator, dodirne +pol baterije i trebalo bi baciti iskru na kabelu svjećice. Ako nekome zatreba.
 

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Pozdrav,,,
Evo pred neki dan kupio sam jednu 506-icu S oznake i trenutno kako se cini imam nekih problema,,,
Problem je u pipi (slavini) unutar koje se raspao onaj pluteni dio koji dihta a i polomljene su one usice koje utvaraju gorivo pa se sad ono nemoze zatvoriti a iscuri sve sto se ulije u rezervoar, no to ce se rijesiti novom koje u mom kraju nema za kupiti, ali snaci cu se vec,,,
Za sad koliko sam primjetio jedini problem je sa lamelom koja je kako se cini zapekla (ili grijesim) jer nije bilo ulja u getribi ili kako se vec taj dio zove,,,
Sad je ulje dolijano do razine na kojoj treba biti (onaj imbus vijak) ali kad stisnem rucicu ne odvoji lamelu i nemoze se okretati motoke kad je u brzini,,,
Pitanje, hoce li se to raspustiti kad jednom upalim motor?
Ili ima neko drugo rjesenje ?


Imam od prije i jednu F420 te mi se kod nje sve cini mnogo jednostavnije nego na ovom cudu,,,
Ali ova bila za male novce i jos cu je otplacivati kroz usluge pa sam usrecio starijeg vlasnika da mu vise ne zauzima prostor,
c085.gif

1000 novaca hrvatskih valjda vrijedi,,,
e050.gif

Iznenadila me koliko jaku kompresiju ima, pa to trebas biti pravi muz da je upalis,,,
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,032
To je dvotakni benzinac trebalo bi se lagano palit, pa ne mozes okreat motike dok je u brzini ako je ugasen motor, jer ti kompresija i prijenos neda, ako je lamela zapekla kad upalis motor nece odvajat ali ako ude u brzinu moraju se okretat motike, pa i nije nesto posebno jeftino ali neka ti dobro služi
 

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,190
Nadam se da nije zapekla getriba ako je ostalo bez ulja a lameli smeta ulje....
 
Na vrh