• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Decki danas pala trgovina, na 136icu ide original utovarivac. Skida se sa traktora 5106 koji je kupio nas cijenjeni clan... sam ce se vec javiti. Njemu traktor meni utovarivac s korpom 2 metra. Trebat ce mi vilice za istrpavati palete pa ako ko ima a netrebaju mu nek se javi.

Čekajte sad malo, nije mi više ništ jasno pa da pitam po redu!:mrgreen:

Koliko se ja sječam ti si Kićo imao dvije brene, 5106 i 5136, 136-icu sređivaš za sebe, a 106-ica je bila rastavljena u komadima, jel??
Pa je bila riječ da bi došao Bobo i da bi sastavili 106-icu i da je on kupuje i tera kući??

E sad, jel Bobo kupio taj traktor ili koji drugi, pošto me zbunuje sad ovaj prednji utovarivač, nesječam se da je bio na tvojoj 106-ici??

Dajte informacije, baš me interesira sve oko toga 8):mrgreen:8):mrgreen:

I naravno SLIKE! SLIKE! SLIKE! :D:D:D

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Ma da, 136ica je skoro pa gotova, tip-top a 106 je u komadima ko tunjevina u limenci. Nasli smo jednog sa original Rikovim utovarivacem i nosacima i podijelili, njemu traktor a meni utovarivac. Treba samo covjek srediti papire za registraciju pa ce bit slika.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Zanimljivo če bit vidjet tak veliki traktor s utovarivačem..

Sad koliko če to bit praktično vidjet če se u praksi,ali sve u svemu ako se neče radit na malom prostoru kombinacija če bit MRAK.

Zanimljiv je i ovaj 5136,cijena mu je samo 12.000e s novim motorom:
download.jpg

download.jpg

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma da, 136ica je skoro pa gotova, tip-top a 106 je u komadima ko tunjevina u limenci. Nasli smo jednog sa original Rikovim utovarivacem i nosacima i podijelili, njemu traktor a meni utovarivac. Treba samo covjek srediti papire za registraciju pa ce bit slika.

U svakom slučaju vrlo zanimljivo :) Pogotovo meni - ljubitelju IMT-a :partyman:

Nego, kak su potrošači ti 5106/5136, 106 je običan S46 motor, a 136 je S46-TURBO, jel??

Recimo u odnosu na Belarus, MF,SDF...slične snage i približnog godišta??

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
marko93 ovaj strojcek gore jako dobro izgleda ali... cakaj dok stavim koju pikčers od moje makine...

ŠANANA potrosnja je relativna stvar i ovisi o svemu i svacemu ponajvise šoferu.

Nadam se da se kolega nece ljutit sto stavljam ovo. Detalje ce vam on dok se pojavi.

junger.jpg

B

Bobo

Guest
Evo i mene...

Kico, nema ljutnje, dapace, drzim fige da ovaj izrijesava papire...

Slikat se nitko od nas nije sjetio, nit snimiti koji clip dok smo ga terali po livadi...

Sve u svemu, ja sam traktorom zadovoljan, kako je "Doktor" rekao, bolje nismo mogli iskopati... Pogotovo sto je cica pokazao dvobraznjaka kojeg je vukao traktorom ;)

Stanje zapusteno, motor mastan, al kad je upalio, malo dima bacio i radi iznenadjujuce mirno, nit se svadja, nit se zaletava, u leru miran... mjenjac se lijepo salta u sveku brzinu, ne zuji, kvacilo treba postelati, hidraulik radi, sva ulja izmjenjati i kod Kice ostaviti jos malo novaca za posudu usisa zraka, sponu sto spaja prednje tockove, komad prednje maske, zadnje gume, jer su ove "moje" katastrofa...

Ako cica odrzi svoju stranu dogovora, kod kice cemo poslikati uzduz i poprijeko, a kad dodje kod mene, odmah uprezem u plug da vidimo o cemu se tu radi. jesmo li potrefili ili nismo.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Bobo, kakav si mu plug pripremio??? Neče valjda orati s 2x12" ili s 3x10" :D

B

Bobo

Guest
Treba naj prije rijesiti traktor...

Imam u planu OLT 3x14" a ako se ni ne snadjem za plug mogu posuditi od kolege IMT 3x14" za prvu godinu...

Jos da mu iskopam sjetvospremac u dogledno vrijeme, mislim da ce to biti TO. Eventualno kakva kamionska prikolica ali nije za glavu... Sad mi treba samo i jedino samo za oranje i to cemo pokusati rijesiti do jeseni.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Sad bude 549 odahnuo...koliko bi zahvata sjetvospremača 5106 mogao vući?? Mogao bi i za prvu ruku vući i ovaj tvoj 240 cm.

B

Bobo

Guest
Ako bude sve po planu, 549 ce orati uvratine za Brenom i orat ce manje njive i one na nepristupacnom terenu.

Onaj moj spremac ce Brena pokidati ko nista... Razmisljao sam u smijeru da nadjem negdje jos jedan takav i da ovaj moj postojeci spremac prosirim i pojacam prednju gredu, ali mislim da od toga nista jer kako je 549 poorao male njive, tako ce ih trebati i pripremiti za sjetvu...

Danas-sutra cu negdje iskopati sjetvospremac 3.5-4m i mislim da ce to biti rjesenje.

Oranje mi je najbitnije, 549 sve stigne pripremiti, oranje mi ide sporo i zato se islo na veci traktor.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
malo gledam auspuh na bobinoj breni, ko da su stavili gore auspuh od 577......
ili????

i zadnje gume potrošene......al to ćeš već rješiti.....ovako na oko neizgleda loše, još da je motor tako dobar, prava stvar za tebe.......SRETNO!!!!

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Bobo! Čestitam, baš mi drago onak od srca. :D
Užvaj u breni, nek te služi bar još jedno sto let! :partyman:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
bravo bobo!!
čestitam na kupovini!! :partyman: :partyman:

i držim fige da se papiri kaj prije riješe...

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Rijesit ce se papiri u to nema sumnje jer je traktor kupljen od firme i negdje mora postojati dokumentacija.
Bobo za njega ne uzimaj manji spremac od 4,5m jer ces se vozikat bezze.

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
423
Nečemo ćestitat prije neg dojde u dvorišće , kaj mu nebi pasale i roto brane ?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nečemo ćestitat prije neg dojde u dvorišće , kaj mu nebi pasale i roto brane ?

Nema bobo potrebe za rotobranama, isto kak i ja, sve sjetvospremač odradi.
A i kardan na 5106, hmmmm...neznam baš.:scratch

B

Bobo

Guest
Kako i sanana kaze, nema potrebe za rotodrlacom jer je zemlja laka za obradu. Kardan na ovom traktoru je noviji tip koji radi bez greske. Slike ce biti kad ga dotjeramo kod kice ako ne prije. Auspuh je takav i original, samo 5136 ima direkt cijev zbog turba.

Hvala svima na čestitkama, nadam se i ja da će me sluzito dugo ali ne baš što godina...

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
BOBO:neka je sa srečom:partyman::partyman:;)

Rotodrljača od 3m je za ovakav traktor ko stvorena,pogotovo u jesenskom oranju kad treba pripremit za sjetvu..

Najnoviji postovi

Na vrh