Cijenjena ekipo, uopće mi žal kaj sam postavil ono glupo pitanje ZJ-u.
Drugi put budem držal jezik za zubima jer želim doprinijeti ovom forumu više kao "ljepilo" a ne kao "petarda".
Ja se osobno nisam našel u ničem od navedenog uvrijeđen, ne daj Bože manje vrijedan jer posjedujem to masno železo , ne treba mi žaljenje radi tog, prihvaćam ( konstruktivne ) sugestije, općenito-istinu i samo ona je "temelj" zdravog pristupa i normalne komunikacije. ( Ne samo na ovom forumu)
IMT 539 iz 84' koji posjedujem ostavil mi pokojni otac koji je s njim prešel "sito i rešeto". Baš te 84' je htel kupiti zetora 5011 ( bez kabine ) kakvog mu imal prijatelj. Ali je majka bila protiv ( dotad smo imali 533 ,mislim da je bil 72' )kao , ovog poznaš, kakvi Zetor i sl. I tak je stigla 39tka, s 12 gumama, živa ko sam vrag.
Sjećam se odrastanja , djetinstva, uvijek sam se sa sestrama natezal ko se bude vozil na olt sijačici, sjećam se oranja kak me otac učil, šuma, pobiranja sijena...
Taj komad zauljenog željeza iz bivše Yuge se kod nas svojevremeno nije gasil. Doslovno. Mnoge ture je moj stari s njim odvozil, mnoga polja ( i to sa 12 plugom )uzoral, mnoga polja pofrezal...mnoga. Hidraulika se slagala f škednju, kočnice štelale na šodru , ulje mijenjalo svake 2 g. Bil je dio familije. I stvarno, taj zauljeni komad željeza za mene ima dušu. I rekel sam već jedanput na ovom forumu,rekel bum i opet- prodal ga nebum nikad dok sam živ