• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,484
@ZJ za raspravu je bitno iskustvo. Ja fala Bogu nemam neko iskistvo sa radom ni sa jednim, ali garantiram da imam više vur na svima navedenima osim na marki koju ti imaš.
To kaj si ti probal za volan primiti ili eventualno na sic sesti ne znači ništ. Barem ne meni.

To kaj veliš da se na Fercu neda "generalka" napraviti bez skidanja motora dovoljno govori o tvojoj upučenosti
Znam na kaj ciljaš, ali to na kaj ti ciljas nikad ne ode, a kad ode onda treba skidati motor na oba, ustvari na svima....

Zetor iz godina o kojim pricamo je imal samo nezavisan kuplung, Ursus i večina ostalih ni to.
A ove ostale điđe miđe su nadogradili kasnije.

Ja znam da ti na spomen IMT-a poludiš ali razumijem te, tak je i meni na spomen Ursusa a ništ mi to u životu ne znači.
Za silu bum složil oba kak se bu gazda pokrpal s tim kaj ima.
Ionak ti ljudi kaj s tim starim krampima delaju se na nekaj drugo nebi nikad naviknuli.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,683
Problem je u onima koji to prihvaćaju, umjesto da se odupiru.
Pa nevidim što nije jasno kad čovjek govori jasno i glasno, citiram "...mi smo kretenski narod ...".
Pa zar nije bilo dovoljno zadnje testiranje s covidom.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,473
Odustajem...nema tu pobjednika...svi smo mi jadni (ili sretni?) da imamo to kaj imamo.
No shvaćam zakaj su moj pokojni japa odabrali 10ks slabijeg Zetora nad IMT-om (a i požalili kaj nismo opet kupili Zetora), samo kaj se to ne da opisati.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,484
@MUHA, zakaj raspravu spuštaš na osobnu razinu?
Nisam pital, a kopa me.
Zakaj misliš da spuštam nekaj nekam.
Ja sam napisal ono kak ja to vidim i kak mislim, a uglavnom tak i je.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,095
Pošto tu nema kraja raspravama, pa da i ja nešto doprinesem.
Za svog bavljenja poljoprivredom od onih " mračnih" dana kad su prevladavali traktori oko kojih se vrti ova rasprava,probao raditi s većinu tih.
Ipak mi je nekako sjeo Imt 539, tatin.
Trenutno sam u posjedu Imt 549, najvažnije je da je moj, nije tatin.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
667
Cijenjena ekipo, uopće mi žal kaj sam postavil ono glupo pitanje ZJ-u.
Drugi put budem držal jezik za zubima jer želim doprinijeti ovom forumu više kao "ljepilo" a ne kao "petarda".
Ja se osobno nisam našel u ničem od navedenog uvrijeđen, ne daj Bože manje vrijedan jer posjedujem to masno železo , ne treba mi žaljenje radi tog, prihvaćam ( konstruktivne ) sugestije, općenito-istinu i samo ona je "temelj" zdravog pristupa i normalne komunikacije. ( Ne samo na ovom forumu)
IMT 539 iz 84' koji posjedujem ostavil mi pokojni otac koji je s njim prešel "sito i rešeto". Baš te 84' je htel kupiti zetora 5011 ( bez kabine ) kakvog mu imal prijatelj. Ali je majka bila protiv ( dotad smo imali 533 ,mislim da je bil 72' )kao , ovog poznaš, kakvi Zetor i sl. I tak je stigla 39tka, s 12 gumama, živa ko sam vrag.
Sjećam se odrastanja , djetinstva, uvijek sam se sa sestrama natezal ko se bude vozil na olt sijačici, sjećam se oranja kak me otac učil, šuma, pobiranja sijena...
Taj komad zauljenog željeza iz bivše Yuge se kod nas svojevremeno nije gasil. Doslovno. Mnoge ture je moj stari s njim odvozil, mnoga polja ( i to sa 12 plugom )uzoral, mnoga polja pofrezal...mnoga. Hidraulika se slagala f škednju, kočnice štelale na šodru , ulje mijenjalo svake 2 g. Bil je dio familije. I stvarno, taj zauljeni komad željeza za mene ima dušu. I rekel sam već jedanput na ovom forumu,rekel bum i opet- prodal ga nebum nikad dok sam živ :ppozdrav:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,473
@Frenki F3, na Forumu se raspravlja, tome i služi.

Da nema drugih mišljenja, bilo bi to jednoumlje, pa onda Foruma ni ne bi bilo.

Nek te ne sekira to kaj su neki alergični na moju alergiju na IMT ;):ROFLMAO:

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
667
na Forumu se raspravlja
Taj dio sam shvatil, ali htel sam reči da još mnogi ( i forumaši ) korisnici tebi omražene tehnologije nemaju doma novog fendta parkiranog. I služe kruh svagdašnji s čim imaju..ja im se divim

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,473
Da se citiram:
Ne omalovažavam one koji ih imaju, koriste ili vole. Više suosjećam njihovu patnju...
Ne znam baš puno onih koji su poslije Zetora kupili IMT-a...

@Frenki F3, i ti si ispunil želju tvojega oca (y)

U amaterskoj poljoprivredi, kakva je većine nas, krpamo z čim imamo, jer većina vjerojatno nikad više ne bu mogla kupiti novoga...čak ni rabljenoga.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,095
@Frenki F3, na Forumu se raspravlja, tome i služi.

Da nema drugih mišljenja, bilo bi to jednoumlje, pa onda Foruma ni ne bi bilo.

Nek te ne sekira to kaj su neki alergični na moju alergiju na IMT ;):ROFLMAO:
Na forumu se raspravlja, nažalost počeo je služiti i u druge svrhe...

Najnoviji postovi

Na vrh