• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT

Jasmin93

Član
Tu od
5 Ruj 2021
Poruka
86
Gledam da uzmem neki sjetvospremač do proljeća za 560, pošto nisam sa njim radio i nema ih puno kod mene općenito, zanima me hoće li 2.4. metra biti previše za njega? Spremač ima dasku, 4 reda po 6 S opruga i 1 red valjaka, ovako od oka izgleda masivan dosta. Večina mi kaže da je 2.2 metara najbolje ua njega, al opet nije ni 2.4. puno veći.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,971
Kaj more napraviti jedan (siromašan) čovjek, a nije mogel cjelokupni razvoj IMT-a (od 5.minute na dalje)
Top ga je uredil, pogotovo ovu kabinu na amortizere. To bi vjerujem svi hteli imati.
Pogotovo brodovlasnici da se osječaju ko na vodi ili buduči mornari za privikavanje na valove.
Kad on nju sa rukom ovak ljulja baš me zanima kakav je osječaj u vožnji.

Inače je jedan naš lokalni inžinjer nekaj sličnog izmislil za sjedalo prije 20 let.

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
619
Gledam da uzmem neki sjetvospremač do proljeća za 560, pošto nisam sa njim radio i nema ih puno kod mene općenito, zanima me hoće li 2.4. metra biti previše za njega? Spremač ima dasku, 4 reda po 6 S opruga i 1 red valjaka, ovako od oka izgleda masivan dosta. Večina mi kaže da je 2.2 metara najbolje ua njega, al opet nije ni 2.4. puno veći.
Možeš tjerat sjetvospremač 2,4 metra sa 560. Ja tjeram 2,2 m sa 549.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,971
Oni majstor je pored federa stavil i amortizer, tako da verujem, da se vozi odlično.
Videl sam, vjerojatno je i njih sa Vase skinul i ugradil, umjesto da je obrnuto napravil jer jedino kaj na tim Citronama valja je ovjes i udobnost istog.
Ali čim se kabina onak s rukama ljulja meni to ne miriše na dobro.

Svejedno svaka mu čast na idejama, pogotovo oko izmještanja onog glupog rezvervara.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,852
2.2 vucem ja s 539.
Možeš tjerat sjetvospremač 2,4 metra sa 560. Ja tjeram 2,2 m sa 549.
Ja tjeram 2.20 sa 539. Nisam siguran za broj opruga...mozda 19 i valjak iza...tak da sa 560 ide to sigurno....

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,927
Za sjetvospremač ti je bitna brzina da bi odradio posao kako treba. Traktor ti ga sigurno može vući samo je pitanje koja će ti biti brzina rada i koliko će se traktor grijati ako ga budeš tjerao u višoj brzini?

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,852
Prvi prodem plice u 1. i onda ga pustim dublje u 2. Iako znam ga koristiti poslije tanjuranja da poravnam zemlju...a onda ga cesto pustim jako plitko vise samo na valjak...

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,991
Da se i ja malo nadovežem svojim iskustvom o tim famoznim priključcima koje može IMT 539 vući. Negdje tamo, prije nego sam se priključio forumu, pročitao sam, tu, da su mu šine za zatvaranje brazde od 1.8 metara, vrh. Našao tu duljinu i napravio priključak. E, svaka mu čast koji genije je to napisao, taj valjda nije nikad vidio mogućnosti tog traktora. Tak da, svaki savjet ti je dobrodošao, no uzmi ga s rezervom, pa i moj. Posudi negdje i probaj, to ti je jedino sigurno

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,448
Da se i ja malo nadovežem svojim iskustvom o tim famoznim priključcima koje može IMT 539 vući. Negdje tamo, prije nego sam se priključio forumu, pročitao sam, tu, da su mu šine za zatvaranje brazde od 1.8 metara, vrh. Našao tu duljinu i napravio priključak. E, svaka mu čast koji genije je to napisao, taj valjda nije nikad vidio mogućnosti tog traktora. Tak da, svaki savjet ti je dobrodošao, no uzmi ga s rezervom, pa i moj. Posudi negdje i probaj, to ti je jedino sigurno
Bilo mu je teško sa tom šinjom ili lako?

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,991
Vuče ih u ilovači bez problema toliko da zemlja ide preko njih. Naj više mi žao zbog tog što sam tada mogao birati duljinu po narudžbi. Danas nabaviti šine kod mene je nemoguće

Jasmin93

Član
Tu od
5 Ruj 2021
Poruka
86
Za sjetvospremač ti je bitna brzina da bi odradio posao kako treba. Traktor ti ga sigurno može vući samo je pitanje koja će ti biti brzina rada i koliko će se traktor grijati ako ga budeš tjerao u višoj brzini?
Ne znam, kod nas nema spremača puno pa nisam sa njim radio nikad. Mislim da je taj spremač teže vući nego tanjuraču 24 diska, pošto sa njom trenutno radim pa znam kako se ponaša.

Najnoviji postovi

Na vrh