• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Industrijska konoplja

Adamus

Novi član
Tu od
14 Ruj 2013
Poruka
23
Vidim slabo se piše o indijskoj konoplji u zadnje vrijeme, pa zanimaju me iskustava iz ove godine, kakva ko ima?Prinos, uzgoj tokom kišne godine, omjer zasađene površine i količina prinosa i nakraju zarada?Vaša procjena koliko se to isplati?
 

flokisb

Novi član
Tu od
8 Ruj 2012
Poruka
21
neznam za indijsku al industrijsku sam sadio na hektar, i preloše je bilo. grešaka na sve strane....prerano posadio, udrio me led, poplava tak da sam sve pomalčiro....
 

Adamus

Novi član
Tu od
14 Ruj 2013
Poruka
23
Pardon na industrijusku sam i mislio, postoji li gdje istaknuta otkupna cijena za ovu godinu?
nemogu nigdje naći...
 

flokisb

Novi član
Tu od
8 Ruj 2012
Poruka
21
ma znam na što si mislio ;) sumnjam da ima negdje istaknuto jer ovi što otkupljuju oni imaju uglavnom dogovoren otkup. a prošle god jedan od otkupljivača je rekao da bi za vrhunsko sjeme dao oko 2 €/kg, e sad jel se što promjenilo ne bih znao....
 

kombajn

Novi član
Tu od
9 Lis 2013
Poruka
18
Pozdrav, ove godine smo zasadili konoplju, a još nisu donesli zakon o korištenju stabljike. da li zna tko da li se smije balirati stabljika konoplje i npr. koristiti za ogrijev ili ju moramo zaorati?
 

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Ma tko ce ti to zabraniti u tvojem dvoristu?
Na temelju cega bi dobili nalog za pretres?

A sve sto nema nalog gonaj van iz dvorista,,,
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

labavi01

Član
Tu od
2 Ožu 2013
Poruka
602
Jesi siguran da si u pravu?:icon_e_confused:
Fora je u tome da danas oni mogu šta hoču.........kako lješnjaci?
 

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Ma siguran,,,
a ljesnjaci, malo ih je ali suuuu mhhmmm,,,
da sam im dao samo malo vise vode i gnojiva bili bi ko ljubenice veliki,,,,:p:
 

labavi01

Član
Tu od
2 Ožu 2013
Poruka
602
Ja ovih par nisam imal vremena zalijat,stalno navodnjaval ovo đubre i otišli u klinac na pijesku,a kaj ću pa samo nas je četvero u kuči:icon_hang:
 

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
pozdrav, nekužim pa pitanje, jel došao zakon da se može bez dozvole staviti industrijsku konoplju ili ne?
 

kombajn

Novi član
Tu od
9 Lis 2013
Poruka
18
Pa mi smo je stavili sa dozvolom, ne možeš bez dozvole, ali me zanima što sa stabljikom... znam da se po zakonu mora uništiti jer nije dozvoljeno korištenje stabljike (za sad) ali zanima me da li je tko od forumaša već prošle godine je sadio i da li je legalno izbalirati stabljiku npr. za grijanje ili se mora uništiti na polju nakon žetve.
 

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,735
A gdje nabaviti sjeme sa certifikatom ? I kakva zemlja mora biti za uzgoj ?
 

kombajn

Novi član
Tu od
9 Lis 2013
Poruka
18
Pozdrav, nakon što posušite sjemenke konoplje, kako je čistite od ostataka stabljike tj. slame?
 

Fortis

Novi član
Tu od
13 Kol 2018
Poruka
6
Ajmo malo dici temu. :)

Nego, uzgaja li tko industrijsku konoplju?
Pricao sam s covjekom koji inace i otkupljuje industrijsku konoplju te kaze kako je zarada 3000 € po hektaru.

Kakva su vasa iskustva?
 

ekipa

Član
Tu od
27 Tra 2018
Poruka
53
Pozdrav...
Prosle godine smo mi na OPGu zasadili konoplju prvi puta. Nesto malo manje od hektar i pol. Bavimo se hladno presanim uljima, prvenstveno ljesnjak i suncokret pa smo mislili uzgojiti i nesto konoplje da mozemo i nju ponuditi.
Zasijali smo, nikla je, rasla odlicno, urodila odlicno, e onda je moj prijatelj koji mi je obecao kombajniranje, rekao da mu tata neda da mi to kombajnira, poludio sam, zvao sam drugog kombajnera pa je taj rekao da moze, pa kasnije i on odustao, pa smo treceg pitali, taj je na kraju dosao, tj njegov kombajner jer je on veliki gazda, decko je krenuo i dobro je islo, onda je dosao gazda u golfu i rekao da se to ne moze kombajnirati, a vidjeli smo da moze.
Citavo to vrijeme bio sam u kontaktu sa poznanikom koji u Kutini sije 30tak ha, on je vidio konoplju i rekao da ju ne pustim jer je zaista rodna i super zdrava i da nek ne kenjaju kombajneri jer on to kombajnira godinama s obicnim deutz fahr kombajnom kakve imaju i ovi moji kombajneri.
Nisam imao novaca kupiti veliki kombajn, ali sam kupio mali, odlican kombajn, ali bilo je prekasno, odrvenila je jako i nije se mogla pobrati.
Onda smo rucno s prikolice brali vrhove i ubacivali u nas kombajn tako da barem ulozeno vratimo. Tako smo nabrali cca 150kg jer vise nismo imali snage.
Nekom grubom procjenom, da je bilo oko 1200-1500kg i da sam to prodao kroz ulje mogao sam biti bogatiji za sigurno 10tak tisuca eura. Jbg.
Sad radim na projektu kombajn, tj radim heder na traktor da mogu brati samo vrhove pa da vise nemam ovakve probleme.
 

Najnoviji postovi

Na vrh