Pozdrav...
Prosle godine smo mi na OPGu zasadili konoplju prvi puta. Nesto malo manje od hektar i pol. Bavimo se hladno presanim uljima, prvenstveno ljesnjak i suncokret pa smo mislili uzgojiti i nesto konoplje da mozemo i nju ponuditi.
Zasijali smo, nikla je, rasla odlicno, urodila odlicno, e onda je moj prijatelj koji mi je obecao kombajniranje, rekao da mu tata neda da mi to kombajnira, poludio sam, zvao sam drugog kombajnera pa je taj rekao da moze, pa kasnije i on odustao, pa smo treceg pitali, taj je na kraju dosao, tj njegov kombajner jer je on veliki gazda, decko je krenuo i dobro je islo, onda je dosao gazda u golfu i rekao da se to ne moze kombajnirati, a vidjeli smo da moze.
Citavo to vrijeme bio sam u kontaktu sa poznanikom koji u Kutini sije 30tak ha, on je vidio konoplju i rekao da ju ne pustim jer je zaista rodna i super zdrava i da nek ne kenjaju kombajneri jer on to kombajnira godinama s obicnim deutz fahr kombajnom kakve imaju i ovi moji kombajneri.
Nisam imao novaca kupiti veliki kombajn, ali sam kupio mali, odlican kombajn, ali bilo je prekasno, odrvenila je jako i nije se mogla pobrati.
Onda smo rucno s prikolice brali vrhove i ubacivali u nas kombajn tako da barem ulozeno vratimo. Tako smo nabrali cca 150kg jer vise nismo imali snage.
Nekom grubom procjenom, da je bilo oko 1200-1500kg i da sam to prodao kroz ulje mogao sam biti bogatiji za sigurno 10tak tisuca eura. Jbg.
Sad radim na projektu kombajn, tj radim heder na traktor da mogu brati samo vrhove pa da vise nemam ovakve probleme.