• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Inkubatori

jagodinac

Član
Tu od
28 Ožu 2015
Poruka
126
Poštovani članovi ima li kod vas u vašem gradu ili selu, u poljoprivrednoj apoteci ovakav termometar za kupiti (tremometar za baždarenje inkubatora)
Imam ja zivine termostate na prodaju

jagodinac

Član
Tu od
28 Ožu 2015
Poruka
126
Evo kolege i ja sam u izolaciji napravio jedan inkubator kapaciteta 120 jaja
Inkubator je za sad poluautomatski
Evo malo slika

Pozdrav 24573 24574 24575 24576

dullknife

Član
Tu od
21 Lip 2014
Poruka
217
Jučer po danu se izlegao prvi pilić.
Koliko još da čekam?
Radi se o kalimeru 63, mislim da je vlaga preslaba.
Izleglo se tek dvadesetak. Prošlo je 24sata.

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
722
Pozdrav, može li mi netko tko ima iskustva sa izradom inkubatora koji funkcioniraju dati kakvu shemu

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,953
Mozete li iskreno reci kolika je isplativost lezenja pilica u inkubatoru u odnosu na cijenu potrosene struje? Opcenito me zanima koliko su ulazni troskovi od kupnje ii izrade prosjecnog inkubatora, pouzdane kupnje oplodjenih jaja rasnih kokosi, potrosnje struje u jednoj turi, postotak izlezenosti , cijena cjepjenja izezenih pilica.?

tototozg

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2015
Poruka
596
Ovisi o jačini grijača. Cca inkubator za 100 jaja, grijač 100W, znači jačina jedne obične žarulje, ili ti koda hraniš kvočku dok sjedi na jajima pa izračunaj isplativost... Ja svoje piliće ne cijepim, a ležem iz jaja vlastitih jata. Izlaznost, tj. valivost ovisi o mnogočemu i to je tema za sebe, o kojoj bi se puno dalo pričati. Dali češ ih cijepit ovisi samo o tebi, u principu, ako si siguran u zdravlje i načon držanja svojih kokoši, po meni nema potrebe. Stotina ljudi ih je uzimala od mene i opet uzima, nitko nema uginuća, a ja ti snimim svoje piliće od prvog dana, do godinu dana starosti, da te uvjerim da uginuća na 500 komada skoro da i nema, osim možda u prva dva dana, a ako je koji kržljavi. Uglavnom, isplativost je neizmjerna, jer inkubator "odplatiš" sa prvom turom pilića. Ja ih uključim u prvom mjesecu i uopće ih ne gasim do 7...

zeljko74

Novi član
Tu od
3 Svi 2020
Poruka
5
Dali možda netko ima slike postupka izrade inkubatora koje je 2015. godine postavio korisnik Bananarama. Po opisu može se pretpostaviti kako je sve uredno složeno. Zanimam se malkice nebil i ja krenuo u neku instalaciju inkubatora ;)

Najnoviji postovi

Na vrh