ilegalac
Član
- Tu od
- 19 Velj 2010
- Poruka
- 909
ajde siki, kad si sve napisao, napiši i zašto je ječam ostao 10 cm...
nije do gnojidbe da ga vrag uzme...:madmana:
moglo je biti da ti je ph bio pre nizak, ali svaki donekle iskusan poljoprivrednik poremećaj ph vidi po korovskoj flori, a i sve druge poremećaje...:gitarist:
a možda je ga uhvatila suša, ja sam imao jednom zob, došla suša u krivo doba,zob isklasala, sve pet, ali visina 15cm:twisted:
inaće nevjerojatno kako nešto što znamo ili smo znali ,proglašavamo zaostalim i lošim, da bi nam netko nakon određenog vremena to prodao kao svoju ideju
primjer je moj djed, on je imao 3-4 kravice, 7-8kj zemlje, bacao je jako malo uree, najviše kana i 15ice, upola manje nego što se sada baca,izvozio stajnjak i nije palio njive,i imao solidne prinose, i uz dosta rada živio dobro
kad sam ga pitao da pravimo analizu, rekao mi je što će ti to, pa to je naša zemlja več 70godina
s druge strane, imam zemlju koju sam kupio, kad sam napravio analize razlika je bila strašna, nije mi bilo jasno kako
a onda mi je did objasnio
ova kupljena zemlja ,nema pravog vlasnika više od 20g, radi ko kako stigne, pali se strnje, baca samo urea, od stajnjaka ništa,
radilo se na godinu dvije svatko i samo je gledao da što više iscijedi
naravno moj did je tada bio lud, a sada nam to prodavaju pod integriranu i održivu poljoprivredu