Evo danas mi je došla smjesa,pa evo i sastava :sirove bjelančevine16%,sirove masti 3,57%,sirova vlaknina 6,45%,sirovi pepeo 5,97%,kalcij 1,10%,natrij 0,29%,fosfor 0,63%,magnezij 0,23%. sastav; žitarice,stoćno brašno,sojina sačma,suncokretova sačma,suncokretova pogača,hidrotermički obrađena sačma uljane repice protektirani izvor proteina,nus proizvodi u proizvodnji šečera,nusproizvodi industrije ulja,kalcitno brašno,stočna sol,monokalcijfosfat organske kiseline,te kao dodaci vitamini i minerali.
Danas smo probali i jadne neznaju šta je i polako jedu nisu hlapljive kao kad jedu zrnje,dvije ga jedu sa vodom a dvije ne,sad toga ne jedu puno,onako sam im stavio fanglu razom i svakoj je ostalo(sama je prestala jest) ako ovo upali bit ću zadovoljan jer mi smanjuje zajebanciju oko nabave,skladištenja,mješanja zrnja a pogotovo kod zatvora jer ih zrnje zatvori.
Napominjem da to jedu samo dok ih muzem a normalna hrana "kić" i suha djetelina je osnov prehrane u štali a paša je normalno 2-3 sata dnevno.