• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

iskorijenjivanje gacije

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
kad smo radili jedne privatne šume kod Virovitice, jedinica od 800 ha je imala preko 500 ha bagrema. ljude smo tamo pitali dolaze li pčelari. Rekli su samo jedan koliko su vidjeli. Ljudima bilo žao što propada toliki urod meda, a sve doslovno besplatno mogu uzeti. imaju i kamionski pristup, sve. ali nažalost ništa.

Kao i svi u ovoj državi, i pčelari imaju probleme. Pčelarstvo je veoma zahtjevan posao, a zbog otežanog plasmana meda, mnogi su odustali.

V

Vjerni983

Guest
Kao i svi u ovoj državi, i pčelari imaju probleme. Pčelarstvo je veoma zahtjevan posao, a zbog otežanog plasmana meda, mnogi su odustali.

Nebi se baš složil s tobom...odustaju jedino stari koji više nemogu to radit a mladi neče nastavit! Evo od moje šogorice deda sve je prodal do zadnje kapi i veli da barem još ima...i dok više nebude mogel i to bude propalo jer neče niko preuzet

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Nebi se baš složil s tobom...odustaju jedino stari koji više nemogu to radit a mladi neče nastavit! Evo od moje šogorice deda sve je prodal do zadnje kapi i veli da barem još ima...i dok više nebude mogel i to bude propalo jer neče niko preuzet

I u mojoj okolici ima barem 3-4 takva slučaja. Žalosno je vidjeti prazne i zapuštene pčelinjake. A kad bi se tu vrtila velika lova bez muke, svi bi bili pčelari.
Med kod uzgajivača dobiješ za 35-40 kn, a u trgovini najjeftiniji skoro 50 kn.
I za uzgajivače pčela vrijedi ono: nije dosta znati proizvesti- treba znati prodati.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
samo malo , gacija-agacija jeli to isto što i bagrem-bagren :scratch

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
ajoj , ja još nisam našao recept za ''depilaciju'' :rolfer:

za sada mi se najbolje pokazalo da se parcela lijepo zagradi i u nju ubace svinje i koze
koze zeznu sve što je zeleno a od svinje nema boljeg i jeftinijeg bagera :finga:

M

Marka31

Guest
za sada mi se najbolje pokazalo da se parcela lijepo zagradi i u nju ubace svinje i koze
koze zeznu sve što je zeleno a od svinje nema boljeg i jeftinijeg bagera :finga:

ekonomično i efikasno bolje nego pčele

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
e nije:finga:, pčele su bolje jer ti ne unište mladice i ne prave blato, jedino što kontrola leta ima u sezoni malo veču gužvu u zračnom prostoru:finga::rolfer::rolfer:

lujo16

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
46
Danas smo kod susjeda cistili jednu zapustenu parcelu koja granici s njegovim vinogradom. Puna livada agacije. Rijeseno s Bobcatovim bagerom od 3,5 tona. Mi smo posjekli drvo , a on je prvo povadio panjeve , potom je sve prekopao s korpom. Nase je bilo samo odvajati u stranu korijenje. Sad ide freza a poslije mozda krumpir. Ostalo treba redovito kositi.

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Danas sam se ja malo boril s gacijom.....
Slika0276.jpg

Tu se treba probiti do puta koji ide v jarek,dole ima pravih drva

Slika0279.jpg

Glavni akteri Stihl 021, ursus i ja naravno...

Slika0282.jpg

Več sam bliže putu.Cijeli dan zajebancije . . .

Slika0281.jpg

Evo i slike pomočnog kolutura,danas sam se konačno sjetil ga slikati!

Slika0284.jpg

I fajrund :drinkers:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
moram priznati da se usronja dobro ukopao, što si vitlu kuče ili drva

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ali problem je kad ne ideš vitlati kud sa sandukom odnosno kad vučeš prikolicu

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
ajde da i ja pitam nešto
pošto je i tema ''iskorjenivanje'' a ne sječa ali nije bitno, mene lično interesuje kako ovo čudo iskorijeniti , znači da ne niče više :madmana:

M

Marka31

Guest
ajde da i ja pitam nešto
pošto je i tema ''iskorjenivanje'' a ne sječa ali nije bitno, mene lično interesuje kako ovo čudo iskorijeniti , znači da ne niče više :madmana:

neki dan mi žena pekla jaretinu pa sam se sjetio da su koze letile ko mutave na agaciju, to ti je onda idealno. pustiš koze da se ugoje i iskorjene je i onda na ražanj :axe: ili kao što hrvoje kaže kemijski

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ja sam jedan dio uz cestu imao takav problem pa sam ju porezao, spalio a panjeve premazo sirovom naftom

Najnoviji postovi

Na vrh