• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva novih deutz fahr traktora

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Nek on služi dobro koliko je god cilindara. Moj bivši Torpdo 3 cilindra prodao ga sa 8000 rs bez ijednog kvara na motoru, rođak ove godine prodao Agroplusa 3 cilindra sa 3000 rs bez ijednog kvara. Kontaktirao sam čovijeka kupio 2018 g dva df 5090 ecoline, stara maska a u njima su prva dva proizvedena far motion motora 3 cilindra. Oni već imaju po 2500rs bez ijednog problema.

Jagoda

Aktivni član
Tu od
10 Lip 2020
Poruka
224
Tako je imam traktor od 4 cilindra i mogi rec da je jaci ovaj od 3 i da cr ga poderat u svakom poslu,sama je drug moj nema promaska sa njom koja god zemlja da ga isporucuje,mercedes je u bih i u sloveniji i njemackoj i svim zemljama je mercedes tako i ovo

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Bilo je na forumu priče kako je tiši i mirniji motor sa 4 cilindra, i ja sam bio tog mišljenja, ali me iznenadilo kad je rođak kupio Agroplus 310 sa 3 cilindra, ja nisam čuo u životu tiši traktor čak je to i u selu zapalo za uši pa se o tome komentarisalo. Sad ima Agrofarm 4 cilindra motor Deutz ali slušano spolja dosta bučniji od Agroplusa.

Jagoda

Aktivni član
Tu od
10 Lip 2020
Poruka
224
Pa mnogi pricaju neke stvari a nisu imali nikakav kontakt sa nekim traktorm tako da ta misljenja ne slusam,samo one sa iskustvom da

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
CR motori jesu tiši, no usporediti 3 i 4-cilindraša s mehaničkim ubrizgavanjem je nebo i zemlja.
Kak god bilo, 3-cilindraš ima više vibracija.
Ne znam kak bude s trajnošću, no stariji motori serije 1000 su razvijali do 25ks/litri zapremnine, a FARMotion razvija do 35ks/lit.

Jagoda

Aktivni član
Tu od
10 Lip 2020
Poruka
224
Ja imam 4 cilindra i ovaj 3 znaci nije da nesto sad vucem i hvalim 3 cilindra ali je dosta tisi i mirniji sad vjerovali vi ili ne tako je

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Primijetio sam da comon reil df ima veći obrtni moment od predhodne generacije. 75 ks cr ima obrtni moment 340nm a stariji motor 82 ks ima 320 nm, oba 3 cilindra

Jagoda

Aktivni član
Tu od
10 Lip 2020
Poruka
224
Ima 4080 ,80 konja 4 klipa eu3 stari motor,ovo sto je on usliko je comon rail motor

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
NH, mislil sam u SDF-u ;)

Normalno je da CR motor uglađeniji i tiši od motora s mehaničkim ubrizgavanjem, lakše mu je mijenjati parametre no malo me strah trajnosti s kvalitetom našeg plavog goriva.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Kod Borisa 82 ks 3 cilindra 6300 km a 80ks 4 cilindra 68000km.

Kod nas nema plavog goriva, ima regresirano ali se sipa na istoj pumpi gdje sipaju i euro 6 motori.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Zna li neko dali na Dajcu ima regulacija brzine pustanja poluga. Malo mi sporo pusta plug na zemlju. Dosta sporije na ovom novom Dajcu nego na starom Dajcu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ne, ima automatsku regulaciju. Pogotovo je sporiji ak ima pomoćne cilindre.
To i mene smeta.
Imaš li onaj okrugli gumb pri podu ispod sica?

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Ima pomoćne cilindre. Neznam za taj gumb pošto je ispod sjedišta sve zatvoreno.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Onda sam ti dal gore odgovor.
U kabini, stoji koso i "gleda" prema lijevim vratima.

Najnoviji postovi

Na vrh