• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Vrijedi li ovaj moment ključ te novce?

Prilozi

• 0_moment ključ.jpg
    0_moment ključ.jpg
    65.2 KB · Pregleda: 157

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
krckal bude svaki samo ...

moment ključ ide u zonu alata kojeg bi trebalo s vremena na vrijeme baždariti

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
A ako se ne koristi jel opet mora na baždar i jel može domači baždar (sa utezima )?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Kolike veze ima za domaću upotrebu odstupanje od 2%? Vjerujem da se na tu točnost može bez problema izbaždariti doma uz pomoć nebaždarenih utega. Vagnem uteg na kuhinjskoj vagi, trebalo bi biti dovoljno precizno. Varam li se?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
S sličnim takvim jeftinim ( u ono vrijeme kad sam ga ja naručil iz nemacke, koštal je 100 marki) sam ja počel prtljati mehaniku.
Nakon nekoliko let sam kupil novog s imenom (također izvana) a starog sam poklonil jednom početniku.
Prije toga sam ga usporedil s novim i stari nije imal neka enormna odstupanja, a tog novog sam usporedil s koleginim ( s tim je on penziju zaradil) i ni tu nisu bila velika odstupanja.

Tak da je moje mišljenje da vrijedi te novce za po doma (a i više), a baždarenje kilo ključa je za perfekcioniste ili one koji se slijepo drže procitanog.
Pravi mešter u laktu ima kilo ključ i jako dobro zna kad bi starog trebalo zamjeniti novim.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
kad bi starog trebalo zamjeniti novim.

Kaj misliš da nas bu tko pital kad nas treba zamijenit:tongue::icon_fU:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Muha, lijepo falim! :icon_pidu:
Za sad imam, kod M12 i više, tehniku određenog trzaja kod zatezanja. Kad nema pomaka onda je dosta. Do sad je uglavnom štimalo, točnije, nije bilo nekih posljedica. Z ključem bi malo i sebe provjeril.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kad su shvatili da rade kvalitetne kilo ključeve koji se kupuje jedan za cjeli život oda su okrenuli priču da treba vijke pritezati na stupnjeve ...opet je krenulo tržište

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Ja znam da ti znaš koja je razlika i kad treba upotrebljavati kilo ključ na stupnjeve, a kad onaj kaj škljoca.
Stupnjevi su jebena stvar, ali ovaj kaj škljoca je manje više sim tam....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Jebli vas pištolji. Evo o čemu sam neki dan pričal bez obzira na deklarirane podatke o manjij sili stezanja u odnosu na silu otpuštanja.
Ovakve probleme sam imal jučer zbog nekog bez mozga koji je upotrebljaval takav alat ali bez mozga. Pukla devetnajstica popola, sreča pa je poluga jaka.
A odpuštanje polu osovine je prošlo s metar i po cjevinom koja je pripomogla i križnom ključu jer na ruke nije išlo.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
A ovo je iskustvo s stupnom bušilicom iz Lidela, ono smeče od Parksidea .... Neznam samo zakaj sam ju uopče išel koristiti, u top me budu nabili kad shvate da sam ju pokvaril jer nije samo ovaj štift bil lom, to sam riješil ali još ona šteka na letvi.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,477
Jebli vas pištolji. Evo o čemu sam neki dan pričal bez obzira na deklarirane podatke o manjij sili stezanja u odnosu na silu otpuštanja.
Ovakve probleme sam imal jučer zbog nekog bez mozga koji je upotrebljaval takav alat ali bez mozga. Pukla devetnajstica popola, sreča pa je poluga jaka.
A odpuštanje polu osovine je prošlo s metar i po cjevinom koja je pripomogla i križnom ključu jer na ruke nije išlo.

Muhać,, svojevremeno, onih osamdesetih,, sam znao na Dajcu (kamion) trgati komplet šarafe s maticom.,, il je bio alat kvalitet,, il je bio kvalitet u mišicama:icon_pidu:

Najnoviji postovi

Na vrh