Ekipa, dopustite mi da budem toliko slobodan, da vas dodatno navedem na konkretan razgovor, s ciljem stjecanja eventualnih "novih" saznanja. Ne budu naškodila
.
Dakle pustimo sad "takav slabi i razrjeđeni se antifriz mijenja", s tim se i ja mogu složiti, ali?!
Pustimo sad gdje ga budemo miješali, vi neki u kanti, ja u loncu..., ali?!
Ali, dajmo da malo zagrebemo u "postupak". Ja sam ima priliku godinama raditi i na tehnici u kojoj se nalazilo preko 60 i puno više litara antifriza u svakom motoru. Tih je nazovimo "strojeva" bilo uvijek puno, "više desetaka komada", na stotine čak pa i puno stotina, to su morate priznati jako velike količine antifriza u igri, veliki novac.
Događalo se da par dana iza ulijevanja antifriza pukne crijevo i iscuri iz rashladnog sistema / sustava 20-30 litara antifriza. Ti si na terenu, u "vukojebini", rezervno crijevo nekakvo, ili kakvo takvo izmisliš i imaš, ali nema novog antifriza i nema druge da bi motor i stroj "funkcionirao", vozač nalije u spremnik koliko fali običnu vodu. E tek sad je nastalo novo da oprostite "sranje". Sad je to nekakav više desetaka litarski slabi bučkuriš. E pa koliko sad ispustiti ( i uloviti za regeneraciju / za oporabu) tog bučkuriša i nalijati koncentriranog antifriza? Ne radi se uvijek o količinama red veličine 2-3 litre, radi se o ozbiljnim velikim brojkama. Taj se antifriz ne baca "samo tako", ide na oporabu i za ponovnu upotrebu.
Molim vas probajte se malo sad prisiliti i reči: kojom bi se metodom vi poslužili da to odradite na prethodno opisani način?
Da još malo sve zakompliciram: bilo je u "tom motoru" recimo točno 60 litara antifriza, koncentracije / zaštite do minus 25, onda je puklo crijevo i izgubilo se 25 litara, pa je na terenu nalijana čista voda. Sad imamo novu, slabiju koncentraciju od 60 litara. Koliko litara od nje ispustimo u kantu, u radioni, da dolijemo koncentrirani antifriz i imamo ponovo traženih do minus 25 stupnjeva?
Dajte malo, da se svi skupa malo trgnemo iz korone i mozak usmjerimo na ovakve životne "bombone"
.