Na poslu dosta delam na terenu, znamo i po noći i svakak. Ali moj kofer je uvijek složen da znam di mi kaj je, nebitno jel to bilo u 4 popodne ili u 4 ujutro. Kad sam gotov pospremam alat i provjeravam da nisam kaj zgubil.Terenski rad je dost teški, kad si negde celu noć vani na parkingu nekaj delaš i onda kad si gotov sve nahičeš u auto i alat i sve, e onda neznaš di kaj stoji više.
A baš da motor mjenjaš na parkiralištu 1500 kilometri od doma ti ne vjerujem.Svaka čast dečki, skidam kapu. Ali nedaj Bog nikome teren na kamionima ili busevima, vani na nekoj benziskoj, vugibalištu, skidat motor, getribu, diferincijal, kardan, kiler, kiša, sneg pada i zima je, ti ležiš pod kamionom i sneg ti pada u zube, ne osjećaš prste a kamoli kaj drugo. Moliš Boga da si čim prije gotov i da ideš doma,celu noć ležiš na snegu i kiši,jer si od doma 1500killometri još. A tollko si i do defekta imal, alata okolo i pod kamionom da hodaš po njemu, dečki vjerujte nije vam do slaganja nimalo, nimalo, nisam to jenput prešel.
I gle sad onu svoju pumpu vode koja je svake dvije godine dobila novi antifriz jer na flaši piše....Je, tak je. Zato ja i danas mijenjam antifriz po tablici, svake druge godine.
Staroga, ispuštenog, odnesem Muhi da ga "reciklira"
Rekel si da imam dvije opcije: "zakrpat" i prodati traktor ili napraviti kak spada za sebe.
Ovo drugo je opcija uvijek, samo je pitanja tko si ju i kad može priuštiti. Srećom, ja sam mogel.
Ne bi se štel mešati u ovu priču s koncentracijama, jer znam da je nelinearna.
Kak uvijek kupujem INA AL40 gotovi (zeleni) antifriz, za mene je opcija dolijati istog takvog kad ga usfali.
Ako bi bil prisiljen dolijati vodu, ja bi ga zamijenil prvom prilikom.
Evo, gotova je.Usput, sutra ide vodna pumpa na remont u Vin-Prom. Nova nema čepove za vanjsku cirkulaciju