U prijevodu, sve odreda picajzle kojima je bitno dali je nm ili Nm više nego dali Meže ili Ne Meže odvrnuti šaraf 😜🤣
Aj živjeli! 🍺🍺🍺
Nisu kolege "picajzle" nego nastoje precizirati, usuglasiti i uspostaviti točno sporazumijevanje. Imaju moju punu podršku.
Obrazloženje, samo za one koji ga žele pročitati:
(Ja sam nekoliko puta jako zaratio sa popularnim i na glasu projektantima, izvan moje firme, koji su nam prvo "u hodu solili pamet". Ja sam ODMAH poludio na njihove "totalno glupe komentare" naših dobrih , kvalitetnih i naučno točnih izvedbenih rješenja, kabliranja jednog "jako jakog" energetskog pogona. U tim su me trenucima oni - projektanti sažalijevali, mojeg je direktora bilo možda u tim trenucima našeg "sudara" i malo sram,
ali istovremeno moj je prvi suradnik, poslovođa elektro održavanja, na licu imao veeeeeeliki osmjeh i ostao ugodno iznenađen mojim energičnim nastupom, obranom struke, znanja i naše firme gdje primamo plaću. Sve se svodilo na formulu paralelnog spoja otpora, jer svaki je vodič dakle i kabel, otpor. Projektantima to tada nije išlo u glavu, a nama bi po njihovom bio novi trošak preko 300.000,00 kuna, onak - sam tak.
Nakon kojih 7-8 dana su projektanti "došli k sebi" i poslali u moju firmu službenu ispriku, te potvrdu
da nisu bili u pravu, da sam ja sve "odradio" vrlo profesionalno u duhu struke, te da su SVA naša izvedbena rješenja 100% ispravna. NIKADA više iza toga, moj direktor nije sumnjao u moje znanje, uvijek me do penzije pitao "što misliš o tome i tome", a uvijek sam znao da se istovremeno raspituje o istome s pola stručnog i akademski obrazovanog Zagreba. Nikada do penzije me nije moralo biti sram, Uprava me uvijek imala hrabrosti imati pokraj sebe na takvim sastancima. Ali, nema mi veče nagrade nego dok sretnem u Gradu dokazano stručnu osobu, mojeg suradnika usred grada, a on ne okrene leđa nego imamo o čemu lijepome porazgovarati. Nismo dva bedaka koji mlate praznu slamu.)
Važno je, jako je važno biti precizan. Moj je stari nedavno preko telefona sestri dramio IMAM TEMPERATURU 38,6 ona je bila prestravljena. Otišao sam do njega, samo je na cca 150 m od moje kuće, deda daj da vidim, a toplomjer pokazuje 36,8. Treba bolji komentar, nadam se da ne. Bitno, je u STRUKAMA, JAKO JE BITNO biti precizan.
? Kaj bi se dogodilo da gospon MUHA stegne šarafe na glavi motora 10 put jačom silom, ne želite znati zar ne
Na žalost previše ljudi nema pojma kako pravilno napumpati gumu, a kamoli da kuži sile stezanja vijaka , a u osnovnoj i srednjoj školi je sve to bilo dostupno...
Oprostite nisam imao namjeru vrijeđati nego otvoriti oči, onima koji žmire, ili ne vide struku.