• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Za povremenu uporabu, samo kod mene doma, iznenadio me 'mile' s fejsa za 350kn. Nema ne znam kakve Nm-e ni ne znam što, ali često iznenadi što odšarafljuje, kad uzmeš u obzir cijenu, a kupili smo ga u cilju da odtegnemo i zategnemo rukom, a da ovaj prazan hod vrtimo njime, a eto ispostavilo se da je nadmašio očekivanja.
I evo, već par mjeseci stoji u koferu, pa mi je suludo dat par soma kuna za profi alat.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
AirBox, ti si meni jako drag dečko, u večini slučajeva razmišljaš pametno kaj sam zaključil iz tvojih postova (y)

Kaj se tiče tvog razmišljanja oko pneumatskih alata ja se u potpunosti slažem s tobom. Kompresor i pripadajuči alati su neizostavni alat za šarafljenje doma po radioni a uz pištolj na brzinu možeš zrakom poterati još hrpu alata i napraviti više različitih poslova.
Lokalni automehanicari i vulkanizeri su još uvijek svi na zraku. Probal je kolega preči na akumulatorske pištolje ali to nije išlo. Dobar zračni pistolj je jos uvijek bolji odabir od bilo kojeg baterijskog.

Ali svejedno si kupi nekad nekog malog baterijskog. Nebu ti žal pa makar samo ove sitne plastike oko motora da odšrafiš, kakav nosačić... puno si brži a crevo ne smeta.
A tek kad odeš na teren ako imaš mjesta gdje je dosta sitnih vijaka za odšarafiti do nekakvih 12mm. Tolko si brz da te mrzi gubiti vrijeme kad moraš alat mjenjati.

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Napokon uspio nabaviti malo ulja

Prilozi

• 20201209_103410.jpg
    20201209_103410.jpg
    27.4 KB · Pregleda: 52

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Neka nova marka alata :) PILJO

Prilozi

• 20201210_081039.jpg
    20201210_081039.jpg
    14.9 KB · Pregleda: 54

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Na malčeru ne mogu podmazati ležaj zadnjeg valjka. Mazalica je ovakva. Stisnem 2x i to drugi put jedva, čak sam si i nogama pomagal, ali ne probije. Na ostalim mjestima normalno podmazuje. Ležaj je ovakav.

Ima li netko ideju kak probiti s mašću? Jače mazalice nemam.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Ja bi na tvojem mjestu rađe promijenil lager (naravno, ako je lager 42 kn kak piše na linku). Tak sam i ja tiskal ko sivonja na jednu niplu u nadi da bu probila mast. Mast je probila, ali u mazalicu iza poklopca s federom. To dok sam očistil zamijenil bi 2 lagera.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Iwanho, skini lager dolje i očisti onu rupicu na njemu. Inače nebuš mogel preterati mast.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621

ZJ,​

lager je naprešan u nosaču i mislim da ga nemam s čim izbiti (moja radionica je dvorište). Nipl sam odšrafil i pročačkal s drotom ali nije pomoglo.

ZGseljak,​

zamjena mi je prva pala na pamet, ali ako ima jednostavno rješenje.... Lager je ugrađen početkom 2019. Kad bum kupoval novog, kupil bum 4 komada jer dostava košta samo 2 kn manje nego lager ili naručil prek lokalne trgovine kao i filtere za traktor. Dok je TA imala besplatnu dostavu iznad 300 kn, često sam kod njih kupoval (dosta put sam pridodal i neke sitnice koje još do dana današnjeg nisam upotrijebil. Kad su povisili limit na 500 naručil sam svega jedanput (kanticu tovatne masti još nisam načel), a sa limitom 750 kn i cijenom dostave od 40 kn su po meni pretjerali i ne kupujem više. Jeftinije mi je kupiti samo ono kaj trebam u lokalnoj trgovini.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Iwanho, ako je ovakvo kućište, to je upeti lager sa sfernim dosjedom.
Od mazalice, pa oko lagera ide jedan prstenasti šlic, kak za seger npr., koji je kanal za mast, a sam lager ima rupicu na vanjskoj košuljici. Bojim se da je tu neki problem i da zato mast ne ide unutra.
Probaj skinuti valjak na ova 2x2 šarafa i zakrenuti kućiše (ako se da) pa onda malo po malo očistiti kanal i pronaći rupicu na vanjskoj košuljici.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Na malčeru ne mogu podmazati ležaj zadnjeg valjka. Mazalica je ovakva. Stisnem 2x i to drugi put jedva, čak sam si i nogama pomagal, ali ne probije. Na ostalim mjestima normalno podmazuje. Ležaj je ovakav.

Ima li netko ideju kak probiti s mašću? Jače mazalice nemam.
Taj ležaj s linka ti mogu kupiti i poslati đaba transom a ti si ga podigneš u Ponosu ili partneru.
Možeš ga imati u utorak a ako slučajno đaba trans nejde za tvoj kraj imaš ga sljedeči utorak.

Ako ti tak odgovara?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Danas sam jednom alternatoru produžil vijek trajanja, a možda sam mu i život spasil.

20201202_123308.jpg 20201202_123946.jpg 20201202_123956.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Da, dobra stara oriđiđi Iskra kakve više nema za kupiti.

Sutra spašavam jedan alnaser, pa ako uspije stavim sliku.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
anlaser, anlaser, anlaser...ako spašavaš Al Naser, onda zovi amerikance... 🤭

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ovi kolektori oćeju puknut, stim baš treba paziti, tu de regler vozi. Pa kaje opće filal kaj kad je u takvom stanju bil?
I da puknu nije problem, to se mjenja i toga ima za nabaviti.
anlaser, anlaser, anlaser...ako spašavaš Al Naser, onda zovi amerikance... 🤭
Jebaj ga, nekad mi se omakne alnaser, nekad anlaser, neki vele anaser..... bum se trudil pisati elektropokretač ;)
Problem je kad ti jedan od njih na nožni palec opadne kad ga dobro u škripac ne stegneš.

Najnoviji postovi

Na vrh