Danas Praktik i Bosch dobili bracu AEGa.
Ovo će ujedno biti i (se)recenzija Parksidea na neki način. (Ovi što se kunu u njihovu kvalitetu, nemojte zamjeriti, i dalje je to presveta marka Parkside) 😂😂
Stalno mi treba više brusilica jer me mrzi svako malo mjenjati ploče, a sad ću imati jedan zahvat gdje će trebati dosta rezanja pa mi treba i neki malo jači stroj. Do sada me i Praktik i Bosch služe već preko 5 godina, a oni usrani Parkside više nikad pa ni tad kod mene, općenito sam se razočarao u ta smeća, jedino što priznam da valja je ona 16V aku bušilica, sve ostalo, žali bože para... U roku od 5 mjeseci riknu njihove brusilice, a nisu se baš naradile. Na prvoj velikoj pukne keramički dosjed ležaja rotora, rek'o je*eš to, uzet ću drugi, drugi nakon 3 mjeseca samo odjednom stane u rezanju i to je to. Reklamirati nisam htio jer za te pare se ne želim sramotiti da dolazim svako malo reklamirati.
Ovaj Praktik 600W šrotuje, a od svih njih je najviše pod četkom i kamenim loncem jer mi ga nije žao za 280kn, ali on ne posustaje, a nekada se ugrije da mislim da će se otopiti.
Bosch 800W je glavni rezač s inox pločama i takve šeme, dok su Parkeri malo polirali, četkali i najviše bili pod lamelnim pločama, a ko fol su koliko ono 1200W? Sve u svemu, ni za to što su namijenjeni (hobi) nisu.
Danas tako naletio na AEGa 1300W, htio sam Bosch, ali nema jače od 800W, a razlika cca. 100kn. S tim da AEG ima bolje značajke.
Ima potenciometar, mada mi to ni ne treba, mogu ići šajbe od 125mm i ono pto me najviše privuklo su štit koji se relativno lako, okreće, skida i vraća nazad, te sistem zatezanja ploča, ne treba ključ jer ima onaj prsten koji dotegneš rukom i peglaj.
Ovih dana će biti upregnut pa javim dojmove, ali za sada mi djeluje kao solidan strojček, nije navikan kao Makita i Bosch, ali je tu negdje u rangu s njima pa budemo vidjeli.