• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
340
Zna li netko sa čim bi bilo najbolje kuriti kovačku peć? Probao sam sa briketiranim ugljenom, ali to brzo izgori. Onda sam nastavio sa bukovinom i dosta dobro je išlo. Sad ,kako se koks ponaša? Jel i on brzo izgara?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
,kako se koks ponaša? Jel i on brzo izgara?
Koks je najbolji, samo ga treba usitniti da bi dal sav kapacitet kojeg ima.
Nakon kaj ugasiš ventilator koks se pogasi i ne izgori do kraja.

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
340
Ma vrećicu ugljena sam sprašio za tren. Najbolje je kovati dvije stvari pa onda uopće ne gasim ventilator. Dok po jednom lupam drugi se grije. A dok puše neće prenijeti tem na ventilator.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ne drvenjak, on služi samo za potpalu da podržava gorenje koksa.
Zakuriš drvenjak i zasipaš ga koksom pa da vidiš kak ide.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Stari kovać pa zna nažalost nema ga tko više podučit osm njegov tata al neće slušat starije

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Kovač je prezime,
kovać je zanat (dolazi od riječi kovati)... @jlukaci7 je išel v školu, za razliku od vas, Zagorcih, koji ste rođeni z malom maturom :hahah:

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Kovač je prezime,
kovać je zanat (dolazi od riječi kovati)... @jlukaci7 je išel v školu, za razliku od vas, Zagorcih, koji ste rođeni z malom maturom :hahah:
Nisam siguran u ovu konstataciju gore navedenu...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Deda, pa to je za šmirglanje?
Lakiranje je idući korak ;)

Najnoviji postovi

Na vrh